Amenda de circulatie Mos Craciun – Finlanda


Finlanda este o tara in care viteza de deplasare variaza, in functie de anotimp.


In perioada de vara, vitezele legale sunt cu aproximativ 20 km/ora mai mari decat in perioada de iarna


Majoritatea drumurilor nu sunt curatate de zapada, majoritatea autoturismelor sunt echipate cu anvelope speciale (cu insertie metalica – cuie) care permite condusul in conditii de iarna


Camparea cu autorulota se poate realiza in parcarea de la satul de vacanta a Mosului.


Radarele de viteza (FIXE) sunt foarte bine semnalizate pe aplicatia WAZE.

 


Finlanda este o tara cu cele mai multe radare fixe, nu am vazut nicaeri mai multe, ca aici. Sunt montate inteligent, la intrarea si iesirea din localitate sau intersectii cu drumuri secundare.

Exista zone in care soseaua variaza, sunt 3 benzi, 2 pe un sens / 1 sens opus care alterneaza dupa aprox 5 km, invers, automat vitezele de deplasare se modifica


In zona de 1 singura banda pe sens – 80 km/ora; In zona cu 2 benzi pe sens 100 km/ora

Suplimentar fata de radarele fixe sunt radare mobile, instalate in masini fara inscriptie, care monitorizeaza traficul.


Surpriza apare cand te opreste Politia rutiere in Finlanda si primesti urmatoarele intrebari:


Am fost foarte surprins sa primesc clarificari de la ofiterul de Politie, mi s-a spus ca valoarea amenzii se calculeaza

În Finlanda, cuantumul unei amenzi rutiere pentru depășirea vitezei se bazează pe venitul șoferului și pe gradul încălcării. Amenda pentru o încălcare minoră (de exemplu, depășirea limitei de viteză cu o sumă mică) poate fi de câteva sute de euro, în timp ce o încălcare majoră (de exemplu, viteza excesivă) poate duce la o amendă de câteva mii de euro. În plus, amenzile pentru depășirea vitezei pot include, de asemenea, adăugarea de puncte la permisul de conducere. Pentru a calcula amenda specifică pentru o încălcare a vitezei de viteză în Finlanda, cel mai bine este să vă consultați cu poliția finlandeză sau cu un avocat.


Pe lângă amenzi, încălcările legate de viteză în Finlanda pot duce și la alte sancțiuni, cum ar fi suspendarea permisului de conducere sau chiar închisoare în cazurile de viteză excesivă sau periculoasă.

Poliția finlandeză folosește un sistem de puncte de demerit pentru a urmări și a pune în aplicare încălcările rutiere. Fiecare încălcare implică un anumit număr de puncte, iar dacă un șofer acumulează prea multe puncte într-o anumită perioadă de timp, permisul îi poate fi suspendat.

De asemenea, merită remarcat faptul că amenzile pentru depășirea vitezei în Finlanda pot varia în funcție de locația încălcării. De exemplu, amenzile pot fi mai mari în zonele cu rate mai mari de accidente sau în zonele în care limitele de viteză sunt strict aplicate.

În general, cel mai bine este să respectați întotdeauna limitele de viteză afișate și să conduceți în siguranță și responsabil pentru a evita orice amenzi și penalități.


În Finlanda, limitele de viteză sunt determinate de tipul de drum și de zona înconjurătoare. Limita generală de viteză pe drumurile principale (în afara zonelor urbane) este de 80 km/h, în timp ce limita pe drumurile mai mici este de obicei de 60 km/h. În intravilan, limita de viteză este de obicei de 50 km/h. Cu toate acestea, în unele zone, precum în apropierea școlilor sau în zonele cu un număr mare de pietoni, limita de viteză poate fi mai mică.

De asemenea, este de remarcat faptul că amenzile pentru depășirea vitezei în Finlanda sunt calculate în funcție de venitul șoferului. Amenda este de obicei un procent din venitul zilnic al infractorului, iar procentul crește odată cu gravitatea infracțiunii. Ca atare, o persoană cu venituri mai mari va fi, în general, amendată mai mult decât o persoană cu venituri mai mici pentru aceeași infracțiune.

În plus, amenzile pentru depășirea vitezei pot include, de asemenea, adăugarea de puncte la permisul de conducere. Dacă un șofer acumulează prea multe puncte într-o anumită perioadă de timp, permisul îi poate fi suspendat.

Pe scurt, amenzile pentru depășirea vitezei în Finlanda sunt calculate în funcție de venitul șoferului și de gradul încălcării. Amenda specifică pentru o încălcare a vitezei de viteză poate varia în funcție de locația încălcării și de venitul șoferului. Pentru a evita amenzile și penalitățile, cel mai bine este să respectați limitele de viteză afișate și să conduceți în siguranță și responsabil.


Este important de menționat că amenzile pentru depășirea vitezei în Finlanda se bazează nu numai pe venitul șoferului, ci și pe gradul încălcării. Amenda este de obicei un procent din venitul zilnic al infractorului, dar procentul crește odată cu gravitatea infracțiunii. Ca atare, o persoană cu venituri mai mari va fi, în general, amendată mai mult decât o persoană cu venituri mai mici pentru aceeași infracțiune.

Pe lângă amenzi, încălcările legate de viteză în Finlanda pot duce și la alte sancțiuni, cum ar fi suspendarea permisului de conducere sau chiar închisoare în cazurile de viteză excesivă sau periculoasă.

Șoferii care sunt surprinși în viteză de un radar fix sau mobil vor primi și o amendă. Amenda va fi transmisă proprietarului înmatriculat al vehiculului, indiferent cine conducea la momentul săvârșirii încălcării.

De asemenea, merită remarcat faptul că amenzile pentru depășirea vitezei în Finlanda pot varia în funcție de locația încălcării. De exemplu, amenzile pot fi mai mari în zonele cu rate mai mari de accidente sau în zonele în care limitele de viteză sunt strict aplicate.

În general, cel mai bine este să respectați întotdeauna limitele de viteză afișate și să conduceți în siguranță și responsabil pentru a evita orice amenzi și penalități. De asemenea, este important să verificați regulat vitezometrul pentru a vă asigura că nu depășiți limita de viteză.


De asemenea, este important să rețineți că, în Finlanda, există amenzi diferite pentru diferite tipuri de infracțiuni de viteză. De exemplu, o încălcare minoră a vitezei, cum ar fi depășirea cu 5-10 km/h peste limita de viteză, va avea ca rezultat o amendă mai mică în comparație cu o încălcare mai gravă, cum ar fi depășirea cu 30 km/h sau mai mult.

În plus, amenzile pentru depășirea vitezei pot varia și în funcție de tipul de drum și de zona înconjurătoare. De exemplu, amenzile pentru depășirea vitezei în zonele urbane, cum ar fi orașele și orașele, pot fi mai mari decât amenzile pentru depășirea vitezei pe drumurile rurale.

În unele cazuri, un șofer poate reduce sau evita o amendă pentru o încălcare a vitezei prin participarea la un curs de siguranță în trafic. Aceste cursuri sunt adesea oferite de poliție sau de alte organizații și au scopul de a educa șoferii cu privire la pericolele depășirii vitezei și cum să conducă în siguranță și responsabil.

Este important să rețineți că, dacă sunteți prins cu viteză de mai multe ori, amenzile vor fi mai mari, iar sancțiunile vor fi mai stricte. Cel mai bine este întotdeauna să respectați limitele de viteză afișate pentru a evita orice amenzi și sancțiuni și să conduceți în siguranță și responsabil pentru a vă asigura siguranța dvs. și a celorlalți pe drum.


De asemenea, este de remarcat faptul că amenzile pentru depășirea vitezei în Finlanda nu sunt singurele costuri asociate cu infracțiunile de viteză. De exemplu, dacă sunteți prins cu viteză și permisul dvs. este suspendat, este posibil să trebuiască să plătiți pentru transport cât timp permisul este suspendat. În plus, dacă acumulați prea multe puncte pe permis, prima de asigurare auto poate crește. În unele cazuri, este posibil să trebuiască chiar să plătiți pentru formare sau cursuri suplimentare pentru a vă recâștiga licența.

Pe lângă amenzi, există și costurile legale asociate unei infracțiuni de viteză. Dacă alegeți să contestați o amendă pentru depășirea vitezei în instanță, poate fi necesar să plătiți pentru reprezentare legală.

De asemenea, este important să rețineți că o condamnare pentru depășirea vitezei poate avea un impact negativ asupra dosarului dvs. de conducere și vă poate afecta capacitatea de a obține o asigurare auto sau un loc de muncă care vă impune să conduceți.

În concluzie, în timp ce amenzile pentru depășirea vitezei în Finlanda sunt calculate în funcție de venitul șoferului și de gradul încălcării, există și alte costuri și sancțiuni asociate unei infracțiuni de viteză pe care șoferii ar trebui să ia în considerare. Pentru a evita orice amenzi și penalități, cel mai bine este să respectați limitele de viteză afișate și să conduceți în siguranță și responsabil.


Este important de reținut că amenzile și sancțiunile pentru depășirea vitezei în Finlanda pot varia în funcție de circumstanțele specifice ale infracțiunii. Poliția are putere discreționară de a stabili amenda și sancțiunile în funcție de gradul încălcării și antecedentele șoferului.

De asemenea, este de remarcat faptul că în anumite situații, cum ar fi atunci când conduceți în condiții meteorologice nefavorabile, limita de viteză poate fi redusă. Șoferii ar trebui să fie întotdeauna atenți la semnele de circulație și să își ajusteze viteza în consecință.

De menționat, de asemenea, că în Finlanda există un sistem de amenzi gradate pentru aceeași infracțiune, în funcție de viteza cu care se deplasa șoferul. De exemplu, un șofer care a fost prins călătorește cu 10 km/h peste limita de viteză ar fi amendat cu o amendă mai mică decât un șofer care a fost prins deplasând cu 30 km/h peste limita de viteză.

În cele din urmă, este important de reținut că, dacă un șofer este prins în viteză de mai multe ori, acesta poate fi supus unor amenzi și penalități mai aspre, inclusiv suspendări mai lungi ale permisului sau chiar revocării permisului de conducere.

Pe scurt, în Finlanda, amenzile și sancțiunile pentru depășirea vitezei se bazează pe mai mulți factori, cum ar fi gradul de încălcare, locația, vremea, antecedentele șoferului și viteza cu care a călătorit șoferul. Cel mai bine este întotdeauna să respectați limitele de viteză afișate, să acordați atenție semnelor de circulație și să conduceți în siguranță și responsabil pentru a evita orice amenzi și penalități.

Concediu placut!

Poze si text credit Vasilache Gabriel


In cadrul grupului  Vacante cu Auto – Rulota

 – prezentam locatii de campare

– aducem Europa mai aproape de tine

– gasesti idei de distractie in vacanta

– discutam despre probleme specifice ale rulotismului

– prezentam situatii atipice cu care ne-am intalnit in timpul vacantelor cu auto-rulota

– oferim informatii cu privire la infrastructura existenta in Europa privind rulotismul

– impartasim sfaturi privind mentenanta si micile reparatii

– idei culinare fac parte din viata de rulotist

– prezentam solutii tehnice pentru probleme specifice

– mai si glumim

Apasa aici ca se te inscrii in grupul Vacante cu Auto – Rulota

Harta interactiva incearca sa ofere informatii utile pentru posesorii de auto-rulote si corturi dorind sa depasim 300 locatii campinguri, reparatii, inchirieri, magazine, ITP, service, parcuri si dealeri de auto-rulote, butelii Propan si GPL din Romania.


Modul de functionare interactiv este prezentat la subsolul hartii.


In casuta din subsolul hartii puteti sa scrieti ceea ce va intereseaza dupa urmatorul cod:


Camping – locatiile de campare

Park – parcuri de distractii cu posibilitati de campare

Pensiuni – prezinta doar pensiune care ofera locuri de campare

Magazin – prezinta doar magazinele de specialitate

Inchirieri – prezinta doar companiile care inchirieaza RV-uri

Butelii Propan – prezinta statiile OMV ce ofera aceste servicii

Casute – locatii care ofera spre inchiriere casute

Parcare – locuri de parcare pe termen lung rulote si autorulote

Service – prezinta service-urile dedicate rulotismului

Parc – parcuri de rulote

Dealer – Vanzatori de rulote si autorulote noi

Club – cluburi de rulotism & turism

Asociatie – asociatii de rulotism & turism


Apasand pe locatia care va intereseaza, automat veti fi directionati catre pagina de website a respectivii entitati.

Pentru inscrieri, stergeti sau modificari (harta+top) rog sa ma contactati la contact@auto-rulota.ro

Pentru inscrieri este obligatoriu sa prezentati  o adresa de website sau pagina de facebook de unde sa rezulte locatia entitatii pe care doriti sa o promovati.

Inscrierea este gratis, fara a solicita beneficii, nu expira!

Evalueaza
[11 voturi / scor: 4.9]