Campare la fermele de animale si viticole


In anul 2013 un fermier din Australia a inteles ca cei care au crescut la o fermă sau, în general, la țară, cunosc avantajele care iti sunt aduse de liniștea, cerul liber, spațiile deschise larg, animalele și vecinii prietenoși.

În timp ce cei care s-au mutat în oraș s-ar putea să aibă mult mai mult acces la varietate de lucruri de generatie moderna insa trebuie din cand in cand “sa isi incarce bateriile” intr-un ritm mai lent al vieții și să experimenteze frumusețea țării.


O idee punsa in practica, prin constructia unei platforme specifice, are in prezent, dupa numai 7 ani de zile un numar 1000 de proprietati / fermieri inregistrati, insumand aproximativ 40,000 de locuri de campare.

Numarul fermierilor este in continua crestere, platforma YouCamp devine din ce în ce mai populara în rândul fermierilor din Australia.


Pentru fermieri acesta optiune de a campa pe proprietatile lor oferă o sursă suplimentară de venit, în timp ce pentru oamenii care locuiesc in oraș, oferă șansa de a petrete timpul liber la o fermă și de a experimenta liniștea si ritmul vieții la țară.

Platforma este considerata utila si de catre utilizatori deoarece cuprinde o varietate mare de tipuri de ferme și proprietăți, oferind turistilor posibilitatea de a ajuta la activitatile zilnice, prepararea meselor cu produse naturale si interactiunea copii – animale – libertate.


Asa cum am mai prezentat in mai multe ocazii, rulotismul in Romania are nevoie de dezvoltare, adica prin introducerea in circuitul international si national a unor locuri superbe, locuri care sunt apreciate de rulotistii europeni.

Va rog daca cunoasteti locatii conform cu descrierea care ofera spatii si servicii de campare pentru posesorii de jucarii de vacanta sa lasati comentariile dvs in subsolul postarii sau comentarii pe facebook. Multumesc


Europenii sunt saturati de betoane, de asfalt si de autostrazi, rulotistii doresc sa petreaca timpul in locatii cat mai diverse si cat mai naturale.  Romanii in marea parte sunt atrasi de offcamping si de optiunile campare in camping sau in curtea pensiunilor.


Multi de inscriu pe grupurile dedicate rulotismului dar tinta lor este doar vanarea de locatii / ponturi si foarte putin interesati de dezvoltarea si informarea colegilor cu privire si la alte locatii de campare.

Vanatorii de informatii sunte in proportie de 98%. Chiar m-a distrat un comentariu la postarea privind locurile de campare la pensiunile in Romania, am fost certat ca nu am prezentat toate detaliile de contact si lista de preturi actualizata !!! E “grele” cautarea pe internet a respectivei pensiuni ….


In acelasi timp nu exista nici o comunicare intre administratorii care dezvolta platforme si proprietarii de locatii deosebite ca exemplu, dar fara a ma limita

– castele medievale

– manastiri

– ferme animale

– podgorii

– parcuri tematice pentru copii

– parcuri aquapark

– saline

– pesteri

– ape termale


Castele medievale din vestul Europei au inceput sa descopere faptul ca un spatiu de campare pentru cateva autorulote sau rulote pot aduce venituri suplimentare si reclama pentru alti potentiali vizitatori


Avem o tara plina de manastiri superbe dar care sunt incluse in circuitul turistic normal, pentru posesorii de rulote si autorulote spatiile de campare sunt aproape zero in Romania


Cei care dezvolta platforme pentru locuri de campare sunt limitati in a copia unii de la altii locatiile aparute noi cu foarte putina initiativa privind indentificarea/ explorarea noilor posibilitati in Romania.


Care este diferenta in offcamping si campare la o ferma viticola? Nici una nu are garduri ?

Sa fie de vina faptul ca proprietarii vor cere o suma de bani minora sau va impune sa achizitionati niste produse de la ferma sau de faptul ca aceste locatii nu sunt inca suficient prezentate in cadrul rulotistilor.


Avem o multime de pesteri si saline, mai ales salinele care sunt destul de putine in Europa, acestea ar putea deveni locuri de campare pentru rulotistii romani si straini


Experienta subsemnatului din Republica Moldova

Promovam pe toate canalele media Grecia si Bulgaria dar uitam sa promovam o excursie in Republica Moldova care va poate aduce o multime de suprize placute.

Am fost placut impresionat de calitatea asfaltului pe rute Iasi – Chisinau si a conditiilor de siguranta in care s-a desfasurat calatoria. Regatul vinului a fost ceva spectaculos, in conditiile de pandemie am reusit sa vizitez crama CRICOVIA, un mini oras subteran


Puteti si va sugerez sa vizitati cu ocazia tranzitarii republicii Moldova si locurile de mai jos.

– Mănăstirea Țîpova- la aproximativ 100 km nord de Chișinău – se găsește cea mai mare mănăstire rupestră ortodoxă considerată și una dintre cele mai mari din Europa.


– Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi


– Cetatea Soroca – in orașul Soroca


– Cetatea Tighina – Este o cetate din timpul domniei lui Ștefan cel Mare


– Valea denumita “o sută  de movile”


– Buncărul sovietic din satul Olișcani


Denumit Cricovia orasul viticol subteran, vei fi nevoit sa lasi jucaria in parcarea de la intrarea complexului si sa utilizezi masinile electrice puse la dispozitie impreuna cu sofer si ghid in limba romana.

Drumul prin subteran este o experienta care te va marca o lunga durata de timp, vei ramane  impresionat de zeci de km de drumuri subterane depozitate cu o imensa cantitate de vin.

Normal ca fiind un oras subtera, avem denumiri de strazi si semne de circulatie


Iti recomand sa incluzi in pachetul platit si vizitarea fabricii subterane de fabricare a vinului spumant / sampanie.


O armata de oameni au grija de “rotirea sticlelor” manual !!!


Exista o colectie de vinuri pentru persoanel importante din intreaga lume si am fost placut impresionat sa vad si steagul Romaniei cu numele fostului Presedinte si al actualului Presedinte al Romaniei


Am fost surprins sa descoperim originea expresiei la ” la botul calului”

Magazinul de desfacere a produselor proprii are o colectie impresionanta de colectii de vinuri la super preturi dar atentie, nu puteti reveni in Romania cu mai mult de 6 sticle de vin / persoana adulta.


Atentie dupa degustare sa nimeriti bulevardele … sa nu le incurcati!

Poze credit Gabriel Vasilache

Poza principala credit  Alex Guillaume on Unsplash

Evalueaza
[5 voturi / scor: 5]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *