Am dorit sa mergem in vacanta in Slovenia pe malul marii si sa vizitam si Venetia cu melcul in spate!

Drumul fiind lung, am citit recenzii despre parcarea betonata de langa Venetia, in dreapta inainte de statia de tren dar si despre campingurile de langa Trieste.

Am decis ca ne dorim un echilibru intre temperatura pe timpul noptii, atacul tantarilor si lipsa betonului dar aproape de cele 2 locatii tinta, malul marii si Venetia.

Ne-am incercat norocul cu alegerea campingului Braja, ce se afla langa orasul Trieste si foarte aproape de pestera (celebra) Postojna.

Fiind varf de sezon am avut inspiratia sa scriem un mesaj proprietarilor prin care sa rezervam pentru cateva zile un loc de campare.

Raspunsul a venit promt ” Va asteptam dar in cazul in care nu puteti sa ajungeti rugam sa ne informati ca sa putem oferi locul de campare altor turisti

Am vizitat pesterea Postojna (macar 1 data in viata trebuie vizitata – se intinde pe mai bine de 20 km, oferind vizitatorilor o experienta unica in calatoria cu trenuletul subteran, despre care o sa postez cand am timp) si am ajuns seara la campingul Brajda care era aproape plin!

Proprietarii amabili … stiti, nu mai avem locuri libere, este perioada de varf de sezon, aveti rezervare?

Bingo ca am facut rezervarea si am prezentat email -ul – primind in schimb

– “welcome to our camping” calduros

– o carafa de vin alb rece, din productia proprie

Pot sa spun ca am ramas placut surprins de primirea deosebita si le-am promis ca daca voi avea ocazia o sa prezint si altor rulotisti din Romania aceasta locatie minunata.

Campingul este utilizat de catre cetatenii nemti preponderent cu rulota, deoarece distanta pana la litoral inseamna aprox 30 de minute de condus.

Este situat pe o colina si seara temperaturile coboara la nivelul de confort termic.

Pentru noi aceasta locatie a fost o alegere excelenta, in 2 ore pe autostrada am ajuns la Venetia si in 10 minute eram la cumparaturi in orasul Trieste.

Campingul ofera posibilitatea de Bed  & Breakfast pentru turistii care doresc sa viziteze zona, curatenia fiind de 5 din 5 stele.

Am vazut un flux foarte mare de turisti cu autorulota, au campat doar pentru 1 noapte.

Noi ne-am simtit foarte bine aici!

Credit fotografii Brajda Camping

http://www.brajda.com/

Text credit Gabriel Vasilache

Evalueaza
[9 voturi / scor: 5]