Drumul din Hamburg, Germania pana la Praga, Cehia a fost dificil datorita conditiilor meteorologice ce au impus reducerea vitezei melcului, vantul lateral puternic fiind un factor de risc major.

Noi incercam sa rezervam spatiul de campare inainte de sosire, mai ales in campingurile din jurul capitalelor europene, unde disponibilitatea locurilor este limitata.

Pe la orele 17.00 am realizat ca se reduc sansele sa ajungem in timp util la campingul Camp Dana Troja din Praga.

Am contactat proprietarii (cehii vorbesc foarte bine limba engleza) si i-am anuntat ca incercam sa ajungem pana la orele 22.00.

Oficial este mentionat pe pagina lor de internet ca dupa ora 22.00 campingul inchide portile pentru accesul auto.

Dupa aproximativ 1 ora am intrat in Cehia si am descoperit ca …. sunt lucrari de mentenanta pe autostrada, fiind restrictii de trafic, numarul benzilor disponibile fiind reduse, asa ca din acel moment au inceput intarzierile suplimentare.

Am discutat cu sotia si am incercat sa sunam si la alte campinguri de langa Praga si toate au refuzat sa permita accesul cu auto / campare dupa orele 20.00 sau 21.00.

Am revenit la campingul Dana Troja si le-am explicat noua problema iar raspunsul a fost “Va asteptam indiferent la ora la care ajungeti, mergeti incet si in siguranta, cand ajungeti va rugam sa ne sunati, deschidem poarta cu rugamintea sa va instalati in liniste, doar minimul necesar pentru camparea pana a doua zi dimineata

A fost singura varianta pentru a putea campa in jurul orasului Praga in acea seara si prin aceasta postare doresc sa ofer si altor cititori recomandarea de a apela la serviciile acestui camping cand sunteti in zona.

Noi am ajuns la orele 03.00 dimineata ….

Campingul este unul mic de  familie, ofera in regim hotelier camere in cadrul pensiunii si in spatele ei, spatii de campare.

Curatenia 5/5 stele.

Confort si liniste 5/5 stele.

Locatia este excelenta, la 200 metrii distanta se afla statia de tramvai.

Biletele de calatorie si harta orasului se achizioneaza din camping iar calatoria dureaza aproximativ 25 de minute pana in centrul vechi, fara a schimba mijlocul de transport in comun.

Cand apare tramvaiul in Bucuresti, stii datorita zgomotului produs de calea de rulare dar in Praga am descoperit ca edilii ofera pe liniile principale si turistice tramvaie SKODA ultra moderne, silentioase si extrem de ingrijite.

Este absolut lipsit de logica sa utilizezi transportul propriu (masina sau autorulota) in centrul orasului Praga, nu ai prea multe spatii de parcare si nu se merita, calatoria cu tramvaiul este echivalentul cu vizitarea a unei parti din oras.

Ce sa vizitezi in orasul Praga si de ce … sunt zeci de postari pe internet.

Noi va sfatuim sa achizionati biletele pentru mini trenulet auto, util in a putea sa vizitati o zona mai mare din cadrul orasului intr-o perioada scurta de  timp.

Personal nu sunt genul care sa vizitez de 2 ori aceasi locatie dar orasul Praga merita toata atentia, sa aveti minim 3 zile la dispozitie.

Noi nu am avut suficient timp la prima vizita si ne-am propus sa revenim cu prima ocazie.

Poze camping credit www.campdana.cz

Restul pozelor si text, credit Gabriel Vasilache

Harta interactiva incearca sa ofere informatii utile pentru posesorii de auto-rulote si corturi dorind sa depasim 300 locatii campinguri, reparatii, inchirieri, magazine, ITP, service, parcuri si dealeri de auto-rulote, butelii Propan si GPL din Romania.


Modul de functionare interactiv este prezentat la subsolul hartii.


In casuta din subsolul hartii puteti sa scrieti ceea ce va intereseaza dupa urmatorul cod:


Camping – locatiile de campare

Park – parcuri de distractii cu posibilitati de campare

Pensiuni – prezinta doar pensiune care ofera locuri de campare

Magazin – prezinta doar magazinele de specialitate

Inchirieri – prezinta doar companiile care inchirieaza RV-uri

Butelii Propan – prezinta statiile OMV ce ofera aceste servicii

Casute – locatii care ofera spre inchiriere casute

Parcare – locuri de parcare pe termen lung rulote si autorulote

Service – prezinta service-urile dedicate rulotismului

Parc – parcuri de rulote

Dealer – Vanzatori de rulote si autorulote noi

Club – cluburi de rulotism & turism

Asociatie – asociatii de rulotism & turism


Apasand pe locatia care va intereseaza, automat veti fi directionati catre pagina de website a respectivii entitati.

Pentru inscrieri, stergeti sau modificari (harta+top) rog sa ma contactati la contact@auto-rulota.ro

Pentru inscrieri este obligatoriu sa prezentati  o adresa de website sau pagina de facebook de unde sa rezulte locatia entitatii pe care doriti sa o promovati.

Inscrierea este gratis, fara a solicita beneficii, nu expira!


In cadrul grupului

 – prezentam locatii de campare

– aducem Europa mai aproape de tine

– gasesti idei de distractie in vacanta

– discutam despre probleme specifice ale rulotismului

– prezentam situatii atipice cu care ne-am intalnit in timpul vacantelor cu auto-rulota

– oferim informatii cu privire la infrastructura existenta in Europa privind rulotismul

– impartasim sfaturi privind mentenanta si micile reparatii

– idei culinare fac parte din viata de rulotist

– prezentam solutii tehnice pentru probleme specifice

– mai si glumim


De ce ar trebui să postati mereu recenziile despre locurile de campare?

Dacă dețineți o rulota sau autorulota, este posibil să fi petrecut perioade de timp in mai multe locatii de campare.

Indiferent de numărul de locatii de parcare pe care ați avut șansa să le treceti pragul, aveți cu siguranță o părere despre fiecare locatie/camping în care ati fost.


Poate că in anumite locatii de campare ati avut surpriza placuta sa gasiti facilitati noi care nu au fost mentionate pe pagina de website oficiala al acelui loc de campare sau anumite spatii au fost renovate.

Pe de alta parte, stim ca multe website -uri uita sa mai actualizeze pozele, cele initiale de acum 10 sau 20 de ani de cand s-a deschis locatia de campare nu mai sunt de actualitate iar sederea a fost un esec din punct de vedere al confortului (o baie murdară și locuri pline de gunoi, lăsându-vă senzația de dezgust).

Desigur, cea mai probabilă realitate este că un loc de campare se încadrează undeva între cele două, având atât argumente pro, cât și contra.

Acum, nu trebuie sa se argumenteze faptul că postarea unei recenzii necesită un pic de timp, ceea ce majoritatea dintre noi nu avem prea mult.

Acest lucru trebuie apreciat, multi vizitatori totusi si-au alocat deja timpul pretios pentru a scrie o recenzie, care a fost sau nu citita de dvs inaintea deciziei de a va petrece timpul acolo.

Aceasta atitudine ajută comunitatea rulotistilor în ansamblu, iar unele cazuri ar putea chiar să vă ajute personal în viitor.


Ajutați locurile de campare să se îmbunătățească

Motivul numărul unu pentru a lăsa recenzii despre locatiile de campare după fiecare sejur în camping este de a ajuta locatiile la care ati mers să cunoasca plusurile și ce trebuie îmbunătățit.

Trebuie sa stiti ca proprietarii campingurilor sau managerii nu au fost mereu „rulotisti” inaintea deschiderii acestor locuri de campare, asa ca uneori poate fi greu pentru proprietar să privească spatiul de campare din punctul de vedere al rulotistului.

Alteori, s-ar putea să nu fie complet conștienți de o ceea ce se intampla dupa lasarea intunericului, când managerul și personalul nu sunt prezenti si activi.

Există chiar și unele cazuri în care un manager sau un membru al personalului ar putea fi conștient de o problemă, dar nu știu cât de mult afectează șederea unui rulotist.

În toate aceste cazuri, luarea la cunostinta a problemelor și inconvenientele prezentate de dvs. îi va ajuta pe proprietarii, managerii și personalul spatiilor de cazare să îmbunătățească situatia.

De asemenea, daca le prezentati ceea ce vă place, astfel încât să poată face mai multe dintre aceste tipuri de lucruri și să se mențină în cele mai bune facilități.

Nu numai că acest lucru îmbunătățește calitatea unei locatii de campare dar va atrage atentia si concurentei, care va incepe sa simta cum numarul de rulotisti la locatia lor este constant sau scade versus alta locatie care atrage tot mai multi rulotisti.


Îndreptați alți rulotisti în direcția corectă

Dacă faceți planificarea călătoriei cu rulota sau autorulota, este probabil să fi citit recenzii care să vă ajute să vă planificați.

De ce nu ai face asta?

Recenziile locatiilor de campare oferă informații privilegiate despre campinguri din punctul de vedere al rulotistului.

Acestea vă permit să intrați în detaliile mai putin placute a unei locatii de campare inainte de a vizita locatia și vă permit să vă entuziasmați de micile avantaje minunate care nu pot fi publicitate pe site-ul locatiei de campare.

Citirea de catre dvs a recenziilor inainte de a pleca in calatorie ar trebui să vă motiveze să vă împărtășiți propria experiență, pentru a-i ajuta pe viitori rulotisti sa isi gaseasca locatii mai bune.

Pe de altă parte, știind că un alt rulotist a fost incantat intr-o numita locatie de campare, poate ajuta alti rulotisti să se simtă încrezători atunci când îl aleg.


Folosiți pentru referințe viitoare

Un avantaj total neașteptat de a lăsa recenzii despre fiecare camping pe care îl vizitați vreodată este posibilitatea de a vă uita înapoi la propriile recenzii.

De ce ai vrea să faci asta?

Pentru a vă aminti cum v-ați simțit despre anumita locatie de campare și pentru a decide dacă doriți sau nu să vă întoarceți.

Acest lucru ar putea părea o prostie în acest moment, dar pe măsură ce vizitați tot mai multe locatii de campare de-a lungul anilor, poate deveni destul de dificil să vă amintiți acele mici detalii care ar putea face sau rupe o călătorie sau poate recitind comentariile actualizate, se observa o imbunatatire a situatiei de acum cativa ani.


„Mulțumesc” celor mai bune locatii de campare

O revizuire bună a locatiilor de campare este una dintre cele mai bune modalități de a mulțumi unui proprietar care are grija de afacerea lui si de turistii care ii trec pragul.

Citirea recenziilor bune nu numai că îi face pe manageri și personal să se simtă bine în legătură cu munca lor, dar, așa cum am subliniat mai devreme, aceste recenzii bune îi ajută să știe ce fac bine și ce lucruri trebuie cu siguranță să continue.

Pe lângă toate acestea, recenziile bune ale locatiilor de campare ajută la cresterea cifrei de afaceri ale campingului respectiv. Recenziile sunt excelente pentru proprietarii care au investit timp si bani si care isi respecta clientii, deoarece le va aduce mai multi turisti in viitor.

Indiferent dacă lăsați o recenzie pozitivă sau una negativă, atâta timp cât este detaliată și onestă, veți ajuta locatia de campare, alți rulotisti și voi înșivă să aveți o experiență in camping mai bună.

Evalueaza
[10 voturi / scor: 5]