Sistem antiserpuire  ATC AL-KO pentru controlul rulotei dvs

Traduc in limba romana de pe pagina producatorului AL-KO specificatia despre ATC

Cum funcționează AL-KO Trailer Control

Există situații de care orice șofer se teme: chiar și manevrele minore de evitare, vânturile puternice sau presiunea vântului atunci când depășesc camioane sau autobuze pot provoca serpuirea rulotei.

În cel mai rău caz, rulota începe să șerpuiască și provoacă un accident.

AL-KO oferă un sistem anti-șerpuire cu ATC, care – la fel ca ESP la mașini – înregistrează mișcările de balansare pe axa rulotei folosind un senzor de accelerație laterală.

În sistem este stocat un interval de toleranță pentru mișcările laterale admise.

Dacă aceasta este depășită, sistemul intervine, înainte ca rulota să poată șerpui.

Cablurile Bowden se strâng, determinând acționarea frânelor roților.

Asamblul rulota + autoturism este ghidată înapoi pe bandă.

AL-KO Trailer Control frânează ușor, dar poate fi observat de șofer.

În caz contrar, luminile de frână nu se aprind.

Un LED verde pe dispozitivul de pornire indică pregătirea operațională.


Beneficiile instalarii unui sistem ATC

Răspunde mai rapid și mai eficient decât sistemele de stabilizare din vehiculul tragator
Monitorizează permanent mișcările laterale ale rulotei
Se cuplează ușor pentru a restabili starea de conducere stabilă
Instalare orizontală (spațiu de instalare și garda la sol)

 


Sistemul anti-balansare ATC AL-KO este o tehnologie care este utilizată în remorci pentru a îmbunătăți stabilitatea și a reduce riscul de balansare în timpul remorcării. Utilizează senzori pentru a detecta mișcarea remorcii și ajustează automat frânele pentru a contracara orice balansare. Acest lucru poate îmbunătăți siguranța și manevrarea remorcii în timpul remorcării și poate ajuta, de asemenea, la reducerea uzurii remorcii și vehiculului de tractare. Sistemul ATC AL-KO este disponibil pe anumite modele de remorci și poate fi instalat ca accesoriu aftermarket pe altele.


Sistemul anti-balansare AL-KO ATC (control automat al remorcii) este un sistem controlat de computer care folosește senzori pentru a detecta orice balansare sau instabilitate a remorcii în timp ce aceasta este tractată. Când senzorii detectează balansarea, sistemul aplică automat frânele pe roțile remorcii pentru a contracara mișcarea și a menține stabila remorcii. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de accidente cauzate de balansarea remorcii și, de asemenea, poate îmbunătăți manevrabilitatea generală a remorcii în timp ce aceasta este tractată.

Sistemul ATC AL-KO poate ajuta, de asemenea, la reducerea uzurii remorcii și vehiculului de tractare prin reducerea cantității de stres asupra suspensiei și sistemelor de frânare. În plus, poate îmbunătăți eficiența consumului de combustibil, reducând nevoia șoferului de a face ajustări la viteza sau manevrarea vehiculului pentru a compensa balansarea remorcii.

Sistemul ATC AL-KO este disponibil ca opțiune pe anumite modele de remorci și poate fi instalat și ca accesoriu aftermarket pe alte remorci. De obicei, necesită o instalare profesională și poate necesita hardware suplimentar, cum ar fi senzori și controlere de frână. Este important de reținut că sistemul ATC AL-KO nu înlocuiește practicile adecvate de încărcare, echilibrare și remorcare și ar trebui să fie utilizat împreună cu acestea.


Sistemul anti-balansare AL-KO ATC (control automat al remorcii) folosește o combinație de senzori și frânare controlată de computer pentru a detecta și a contracara orice balansare sau instabilitate a remorcii în timp ce aceasta este tractată. Senzorii, care sunt de obicei amplasați pe vehiculul de remorcare, detectează orice mișcare sau abatere de la calea prevăzută a remorcii și trimit aceste informații către sistemul de frânare controlat de computer de pe remorcă.

Când senzorii detectează că remorca se balansează, sistemul de frânare controlat de computer acționează automat frânele pe roțile corespunzătoare pentru a contracara mișcarea și a menține remorca stabilă. Sistemul poate detecta, de asemenea, când șoferul trebuie să facă o manevră bruscă, cum ar fi o viraj pentru a evita un obstacol și va regla frânele în consecință pentru a ajuta la menținerea stabilă a remorcii în timpul manevrei.

Sistemul anti-balansare ATC AL-KO este proiectat să funcționeze cu majoritatea tipurilor de remorci și poate fi instalat ca accesoriu aftermarket pe o gamă largă de remorci, inclusiv bărci, remorci pentru cai și remorci de călătorie. De obicei, necesită o instalare profesională și poate necesita hardware suplimentar, cum ar fi senzori și controlere de frână.

Este important de remarcat faptul că, deși sistemul ATC AL-KO poate oferi o stabilitate suplimentară și poate îmbunătăți manevrabilitatea unei remorci în timp ce este tractată, nu este un substitut pentru practicile adecvate de încărcare, echilibrare și remorcare. Se recomandă ca sistemul să fie utilizat împreună cu aceste practici pentru a asigura cea mai sigură și eficientă experiență de remorcare.


Sistemul anti-balansare ATC (Automatic Trailer Control) AL-KO este o tehnologie inteligentă care poate fi instalată pe remorci pentru a îmbunătăți stabilitatea și a reduce riscul de balansare în timpul remorcării. Sistemul folosește senzori pentru a detecta mișcarea remorcii și pentru a regla automat frânele pentru a contracara orice balansare. Acest lucru poate îmbunătăți siguranța și manevrarea remorcii în timpul remorcării și poate ajuta, de asemenea, la reducerea uzurii remorcii și vehiculului de tractare.

Sistemul ATC AL-KO poate fi activat în timp ce remorca este tractată sau poate fi setat să se activeze automat când remorca atinge o anumită viteză. Sistemul poate fi dezactivat și dacă șoferul dorește să facă o schimbare de bandă sau dacă șoferul dorește să preia controlul asupra frânelor.

Sistemul este conceput pentru a funcționa perfect cu sistemul de frânare al vehiculului de tractare și nu necesită nicio intervenție din partea șoferului. De asemenea, poate fi integrat cu sistemul de control al stabilității vehiculului pentru o siguranță sporită.

Sistemul ATC AL-KO poate fi utilizat pe o gamă largă de remorci și este compatibil cu majoritatea tipurilor de vehicule de tractare. De asemenea, este ușor de instalat și întreținut și poate fi adăugat ca accesoriu aftermarket la majoritatea remorcilor.

Este important de remarcat faptul că, deși sistemul ATC AL-KO poate oferi o stabilitate suplimentară și poate îmbunătăți manevrabilitatea unei remorci în timp ce este tractată, nu este un substitut pentru practicile adecvate de încărcare, echilibrare și remorcare. Se recomandă ca sistemul să fie utilizat împreună cu aceste practici pentru a asigura cea mai sigură și eficientă experiență de remorcare.


Sistemul anti-balansare ATC (control automat al remorcii) AL-KO este o tehnologie sofisticată care este concepută pentru a spori stabilitatea și siguranța remorcilor în timp ce acestea sunt tractate. Sistemul folosește senzori avansați pentru a detecta orice balansare sau instabilitate a remorcii și acționează automat frânele pe roțile corespunzătoare pentru a contracara mișcarea și a menține remorca stabilă.

Pe lângă îmbunătățirea siguranței, sistemul ATC AL-KO poate îmbunătăți, de asemenea, experiența generală de remorcare prin reducerea stresului asupra suspensiei și sistemelor de frânare ale vehiculului de remorcare, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil și la reducerea uzurii vehiculului.

De asemenea, este echipat cu un algoritm de control avansat care poate detecta când șoferul trebuie să facă o manevră bruscă, cum ar fi o viraj pentru a evita un obstacol și va regla frânele în consecință pentru a ajuta la menținerea stabilă a remorcii în timpul manevrei.

Sistemul ATC AL-KO poate fi instalat ca accesoriu aftermarket pe o gamă largă de remorci, inclusiv remorci pentru bărci, remorci pentru cai și remorci de călătorie. Este compatibil cu majoritatea tipurilor de vehicule de tractare și necesită de obicei o instalare profesională. Sistemul poate necesita hardware suplimentar, cum ar fi senzori și controlere de frână.

Este important de remarcat faptul că, deși sistemul ATC AL-KO poate oferi o stabilitate suplimentară și poate îmbunătăți manevrabilitatea unei remorci în timp ce este tractată, nu este un substitut pentru practicile adecvate de încărcare, echilibrare și remorcare. Se recomandă ca sistemul să fie utilizat împreună cu aceste practici pentru a asigura cea mai sigură și eficientă experiență de remorcare.


Sistemul anti-balansare ATC (Automatic Trailer Control) AL-KO este o tehnologie de ultimă generație care este concepută pentru a îmbunătăți stabilitatea și siguranța remorcilor în timp ce acestea sunt tractate. Folosește senzori avansați pentru a detecta orice balansare sau instabilitate a remorcii și apoi acționează automat frânele pe roțile corespunzătoare pentru a contracara mișcarea și a menține remorca stabilă. Acest lucru poate reduce semnificativ riscul de accidente cauzate de balansarea remorcii și poate îmbunătăți, de asemenea, manevrarea generală a remorcii în timp ce este tractată.

Sistemul ATC AL-KO poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil, reducând nevoia șoferului de a face ajustări la viteza sau manevrarea vehiculului pentru a compensa oscilația remorcii. În plus, poate reduce uzura remorcii și vehiculului de tractare prin reducerea cantității de stres asupra suspensiei și sistemelor de frânare.

Sistemul este conceput pentru a funcționa perfect cu sistemul de frânare al vehiculului de tractare și nu necesită nicio intervenție din partea șoferului. De asemenea, poate fi integrat cu sistemul de control al stabilității vehiculului pentru o siguranță sporită. Sistemul poate fi activat de șofer sau poate fi setat să se activeze automat atunci când remorca atinge o anumită viteză, poate fi dezactivat și dacă șoferul dorește să facă o schimbare de bandă sau dacă șoferul dorește să preia controlul asupra frânelor.

Sistemul ATC AL-KO poate fi utilizat pe o gamă largă de remorci și este compatibil cu majoritatea tipurilor de vehicule de tractare. De asemenea, este ușor de instalat și întreținut și poate fi adăugat ca accesoriu aftermarket la majoritatea remorcilor. Este important de remarcat faptul că, deși sistemul ATC AL-KO poate oferi o stabilitate suplimentară și poate îmbunătăți manevrabilitatea unei remorci în timp ce este tractată, nu este un substitut pentru practicile adecvate de încărcare, echilibrare și remorcare. Se recomandă ca sistemul să fie utilizat împreună cu aceste practici pentru a asigura cea mai sigură și eficientă experiență de remorcare.

Pagina oficiala producator AL-KO – mai jos

https://www.alko-tech.com/en/Vehicle-types-products/atc-al-ko-trailer-control_pdt_227

Article number Chassis Type Weight vehicle min. Weight
1732871 Single axle trailer AL-KO single-axle chassis 750-1,300 kg 500 kg 750 kg – 1300 kg
1732872 Single axle trailer AL-KO single-axle chassis 1,301-1,500 kg 1000 kg 1301 kg – 1500 kg
1732873 Single axle trailer AL-KO single-axle chassis 1,501-1,800 kg 1100 kg 1501 kg – 1800 kg
1732874 Single axle trailer AL-KO single-axle chassis 1,801-2,000 kg 1300 kg 1801 kg – 2000 kg
1732875 Single axle trailer AL-KO single-axle chassis 2.001-2.500 kg 1600 kg 2001 kg – 2500 kg
1732876 Single axle trailer AL-KO single-axle chassis 2-501-3,000 kg 2000 kg 2501 kg – 3000 kg
1732877 Single axle trailer AL-KO single-axle chassis 3,001-3,500 kg 2500 kg 3001 kg – 3500 kg
1732878 Single axle trailer AL-KO tandem chassis 1,300-1,600 kg 1000 kg 1300 kg – 1600 kg
1732879 Single axle trailer AL-KO tandem chassis 1,601-2,000 kg 1200 kg 1601 kg – 2000 kg
1732880 Single axle trailer AL-KO Tandem chassis 2.001-2.500 kg 1600 kg 2001 kg – 2500 kg
1732881 Single axle trailer AL-KO tandem chassis 2,501-2,800 kg 1800 kg 2501 kg – 2800 kg
1732881 Single axle trailer AL-KO tandem chassis 2,801-3,500 kg 2200 kg 2801 kg – 3500 kg

Poza si text credit productor AL-KO, ATC

In cadrul grupului  Vacante cu Auto – Rulota

 – prezentam locatii de campare

– aducem Europa mai aproape de tine

– gasesti idei de distractie in vacanta

– discutam despre probleme specifice ale rulotismului

– prezentam situatii atipice cu care ne-am intalnit in timpul vacantelor cu auto-rulota

– oferim informatii cu privire la infrastructura existenta in Europa privind rulotismul

– impartasim sfaturi privind mentenanta si micile reparatii

– idei culinare fac parte din viata de rulotist

– prezentam solutii tehnice pentru probleme specifice

– mai si glumim

Apasa aici ca se te inscrii in grupul Vacante cu Auto – Rulota

Harta interactiva incearca sa ofere informatii utile pentru posesorii de auto-rulote si corturi dorind sa depasim 300 locatii campinguri, reparatii, inchirieri, magazine, ITP, service, parcuri si dealeri de auto-rulote, butelii Propan si GPL din Romania.


Modul de functionare interactiv este prezentat la subsolul hartii.


In casuta din subsolul hartii puteti sa scrieti ceea ce va intereseaza dupa urmatorul cod:


Camping – locatiile de campare

Park – parcuri de distractii cu posibilitati de campare

Pensiuni – prezinta doar pensiune care ofera locuri de campare

Magazin – prezinta doar magazinele de specialitate

Inchirieri – prezinta doar companiile care inchirieaza RV-uri

Butelii Propan – prezinta statiile OMV ce ofera aceste servicii

Casute – locatii care ofera spre inchiriere casute

Parcare – locuri de parcare pe termen lung rulote si autorulote

Service – prezinta service-urile dedicate rulotismului

Parc – parcuri de rulote

Dealer – Vanzatori de rulote si autorulote noi

Club – cluburi de rulotism & turism

Asociatie – asociatii de rulotism & turism


Apasand pe locatia care va intereseaza, automat veti fi directionati catre pagina de website a respectivii entitati.

Pentru inscrieri, stergeti sau modificari (harta+top) rog sa ma contactati la contact@auto-rulota.ro

Pentru inscrieri este obligatoriu sa prezentati  o adresa de website sau pagina de facebook de unde sa rezulte locatia entitatii pe care doriti sa o promovati.

Inscrierea este gratis, fara a solicita beneficii, nu expira!

Evalueaza
[4 voturi / scor: 5]