Multe familii doresc sa isi achizioneze in aceasta perioada o rulota sau autorulota, dar majoritatea opteaza pentru pretul cel mai mic, dorind ulterior sa le imbunateasca.

Optiunea Truma Ultraheat se poate instala cu usurinta ulterior.

Practic aceasta optiune reprezinta o instalatie electrica (radiator) care se monteaza in interiorul sobei clasice Truma (vedeti compatibilitatea inainte de achizitie).

Eu am montat in 3 ore aceasta optiune si va recomand si pe dvs sa investiti bani in aceasta optiune daca mergeti preponderent in camping in timpul perioadelor reci.

Truma ultraheat este o rezistenta electrica ce se alimenteaza la 220V,

În funcție de confortul termic la care doriti sa ajungeti, puteți selecta unul dintre următoarele trei niveluri de putere: 500W, 1000W si 2000W.

Odata stabilita treapta de putere, se regleaza cu ajutorul butonului negru senzorul de temperatura, care declanseaza cand in interiorul auto-rulotei s-a ajuns la gradul de confort stabilit.

Marcajul de la 1 la 9 nu are legatura cu temperatura, este o scala de masura, noi am nevoie de timp pana cand am invatat ce treapta de putere si ce numar sa utilizam.

Instalarea este relativ simpla, se scoate capacul de la soba Truma, se desface corpul sobei si se instaleaza aceasta piesa.

Atentie la faptul ca producatorul TRUMA vinde impreuna cu produsul ultraheat si garnitura de etansare a punctul de cuplare intre corpul sobei si cosul de evacuare a gazelor arse.

Producatorul recomanda inlocuirea in cadrul actiunii de instalare.

Pentru ca aerul cald să fie distribuit uniform și rapid în rulotă, vă recomandăm să acționați întotdeauna încălzitorul cu un dispozitiv de ventilație a aerului cald și ventilatorul pornit.

Inertia termica in momentul camparii pe timp de iarna este de cateva ore bune, pornirea instalatiei electrice se poate face in paralel cu soba TRUMA, asfel incat in scurt timp se ajunge la temperatura dorita.

Sistemele de incalzire electrica conduc la reducrea umiditatii din interiorul rulotei, insemnand un confort sporit.


Incalzire electrica sau gaz?

Combinatiile posibile sunt:

– incalzire 100% pe gaz sau

– 100% electrica

– sau mixta


Am petrecut o vacanta cu rulota cu temperaturi medii noapte de 1 grade si timp de 3 nopti s-au incercat toate combinatiile prezentate mai sus cu concluziile:

– alimentarea pe gazsauna in rulota, umiditatea fiind atat de mare, condensul de pe geamurile de la rulota a fost atat de puternic incat strangeam dimineata apa cu prosopul din bumbac

– alimentarea mixta = temperatura exterioara 0+, decupla imediat alimentarea electrica si alimentarea cu gaz continua pana la reducerea temperaturii interioare sub nivelul prestabilit – acceptabil 

– alimentarea electrica = aer uscat, dimineata 1 litru de apa pentru fiecare membru al familiei din cauza dezhidratarii. Solutia – o farfurie intinsa plina cu apa lasata pe masa din rulota

Poze si text credit Gabriel Vasilache

Poze generica utilizata pentru explicatii credit producator TRUMA

Evalueaza
[4 voturi / scor: 5]