Utilizarea sobei pe gaz TRUMA in timpul deplasarii rulota si autorulota

Incerc sa explic prin demonstratie video si impreuna cu specificatiile tehnice ale producatorului TRUMA, ca deplasarea cu rulota sau autorulota cu soba pornita poate avea loc NUMAI daca aveti echipata instalatia de alimentare cu gaz cu TRUMA Mono sau Duo Control  CS si furtune cu protectie la rupere.

Truma MonoControl CS este un regulator de presiune a gazului cu senzor de ancorare integrat pentru un singur cilindru de gaz.

Senzorul vă asigură că puteți încălzi caravana sau autorulota în condiții de siguranță în timp ce vă aflați pe drum.

Dacă vă implicați într-un accident cu o viteză de coliziune de aproximativ 15-20 km / h față de un obiect solid, senzorul de avarie oprește imediat fluxul de gaze.

Dacă sistemul de alimentre cu gaze este deteriorat, nu poate să scape nici un gaz. Suplimentar trebuie sa aveti furtune flexibile intre butelie si teava de gaze – TRUMA furtune cu protectie la rupere in timpul deplasarii 

Multi dintre rulotistii romani nu cunosc  legislatia  in domeniu. 

Avand in vedere ca legislatia specifica din fiecare tara din Comunitatea Europeana in acest domeniu poate sa difere, regula de AUR – VALVA BUTELIEI DE GAZ trebuie sa fie inchisa pe perioada deplasarii. 

Declaratia producatorului TRUMA: „Da, este posibilă încălzirea în timpul conducerii cu încălzitoarele Truma Combi și VarioHeat. În cazul încălzitoarelor Truma S și Trumatic S, funcționarea încălzitorului în timpul conducerii este posibilă numai cu un capac de protecție, care trebuie instalat liber în fluxul de aer. Truma recomandă capacele T-3 sau T-2. În caz contrar, flacăra poate să se răstoarne și să deterioreze încălzitorul.”

Suprafața capului trebuie să depășească cel puțin 10 cm de dispozitivele de acoperiș, cum ar fi cutiile de acoperiș, porturile de schi sau portbagaj, astfel încât încălzitorul să funcționeze corect.

Link catre website-ul oficial TRUMA

Am fost nevoit sa traduc in limba romana continutul partial deoarece nu exista in limba romana instructiuni de la TRUMA.

Pentru încălzirea în timpul conducerii, Directiva UN ECE R 122 pentru autorulote și rulotele specifică un dispozitiv de oprire a siguranței. Sistemul de reglare a presiunii gazului Truma MonoControl CS îndeplinește această cerință. În întreaga Europă, în timpul conducerii (în conformitate cu Directiva UN ECE R 122) poate fi utilizat un încălzitor LPG testat de tip dacă sistemul include acest regulator cu o instalație de gaze configurată corespunzător. Trebuie respectate reglementările naționale.

Inchid acest topic cu mentiunea clara ca utilizarea frigiderului cu alimentare pe gaz in timpul MERSULUI este un risc enorm pentru dvs si familia dvs dar si pentru participantii la trafic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *