Folclorul si zvonurile false printre rulotisti

Competitia in topul folclorului/ zvonurilor din domeniul rulotistic este atat de acerba incat nu stiu in acest moment care este „cea mai falsa” prin urmare le enumar in functie de frecventa cu care apar pe site-urile si grupurile dedicate rulotistilor.

Problema consta in faptul ca multi care citesc o informatie nu o analizeaza dar o distribuie mai departe … si se ajunge la citatul „Spune o minciună de mai multe ori şi ea va deveni adevăr”citat clasic din Joseph Goebbels


„Permisul de conducere categoria B (simplu cum il avea si tata si bunicu’ in Romania) nu iti permite sa tractezi o rulota mai grea de 750kg iar daca rulota este mai grea de 750kg esti obligat sa detii codul 96” – FOLCLOR / ZVON FALS.

Substratul unor anumite scoli de soferi care prezinta legislatia rutiera trunchiata inseamna o afacere de milioane de Euro, pe seama lipsei de atentie si timpuui disponibil pentru unele persoane sa citeasca legea cu atentie.

Care este afacerea indrumarii catre scolarizarea suplimentara B96 cu toate ca nu iti trebuie acest cod 96?

Contravaloarea unui curs este de aproximativ 150 Euro. Estimam un numar de aproximativ 20.000 de cursanti anual (sa ii includem si pe cei care transporta masini si lucruri din Europa cu remorca) poate sa insemne 20.000 x 150 Euro = 3 MILIOANE DE EURO.

Inmultim cu o perioada de 10 ani si avem un posibil rezultate de 30 de MILIOANE de Euro .. afacerea codului 96


„Nu avem nevoie de cantar pentru verificarea greutatii cu care apasa cupla rulotei pe carligul de remorcare al masinii – rulota trebuie sa stea in echilibru aproape singura” FOLCLOR / ZVON FALS.

Aceasta verificare este extrem de importanta din punct de vedere a sigurantei rutiere Se stie ca media fortei de apasare a cuplei pe carligul rulotei trebuie sa fie un procent intre (5% si 7%) din greutatea rulotei (masa proprier + incarcatura/sarcina). La o rulota avand masa proprie si a bagajelor de 1350 kg – aproximativ 6% x 1350kg = 81 de kg.

Greseala 1) – inaltimea cuplei in timpul masurarii trebuie sa fie identica cu inaltimea bilei carligului (imaginati-va ca, cupla este deja prinsa pe carligul masinii) in caz contrar …. veti obtine alte rezultate

Gresela 2)- Dupa ce instalati cantarul sub protap/cupla rulotei DECUPLATI FRANA DE MANA !!!! in caz contrar, tamburii sunt blocati iar rotirea naturala in jurul axei rulotei nu mai poate avea loc, rezultatul fiind impropriu.


„Cu permis categorie B ai voie sa tractezi numai rulote / remorci cu 1 singura axa”FOLCLOR / ZVON FALS.

In codul rutier nu se defineste la categoriile de permise de conducere limitarea in functie de numarul de axe ale rulotei/remorcii.


„RCA la rulota nu este obligatorie”– FOLCLOR / ZVON FALS.

Daca nu este obligatorie de ce domnilor cand mergeti la inmatricularea rulotei la Directia de Inmatriculari, dupa ce efectuati RAR si restul formalitatilor prezentati o asigurare a rulotei?

De ce nu veniti cu copia asigurarii autotursimului tragator si le explicati – „domnilor nu trebuie asigurare separata la rulota” si ii obligati sa va emita certificatul de inmatriculare si numarul de inmatriculare al rulotei???


„Nu sunt obligatorii oglinzile suplimentare cand tractezi rulota”– FOLCLOR / ZVON FALS.

Corect, numai ca ai uitat sa distribuii zvonul complet – daca latimea autoturismului tragator iti permite sa vizualizezi campul din laterala rulotei … si restul partii legale


„Buteliile de la rulota se pot incarca la orice statie / pompa cu GPL, sunt butelii pentru rulota doar”– FOLCLOR / ZVON FALS.

Butelia portabila si rezervorul fix sub forma similara de butelie portabila sunt lucruri total diferite. In Europa este interzis sa se incarce cu GPL la pompa buteliile mobile. Amenzile sunt foarte mari si pentru statie dar si pentru cel care incearca sa le incarce. Rezervorul de GPL are anumite detalii tehnice suplimentare


„In Ungaria nu se plateste VIGNIETA pentru rulota”– FOLCLOR / ZVON FALS.

Sunt anumite categorii de autoturisme, la care daca le atasezi o rulota, trebuie sa platesti VIGNIETA


„la rulota este OBLIGATORIU sa avem anvelope clasa C”– FOLCLOR / ZVON FALS.

Sunt „recomandate” si sunt „obligatorii” – 2 lucruri diferite. FALS „bligatoriu”


„rulotele din Anglia sunt toate pline de umiditate”– FOLCLOR / ZVON FALS.

Am descris pe blog experimentul cu umiditatea din alta tara, malul marii – Constanta si malul marii din UK ofera conditii similare de umiditate.


„cutiile automate la autoturisme se distrug daca tractam rulote”– FOLCLOR / ZVON FALS.

Detalii tehnice pe blog. atentie la integrarea carligului in softul masinii daca detii cutie automata.


„consumul de combustibil creste daca tractezi cu cutie automata”– FOLCLOR / ZVON FALS.

Cutiile moderne sunt mai performante decat „judecata unui sofer de duminica” privind managementul raportului – cai putere si cuplu motor. Faptul ca tu iti subturezi masina ca sa consumi mai putin nu inseamna ca este si „tehnic” bine


„recomand lipirea panourilor solare direct pe tavanul rulotei”– FOLCLOR / ZVON FALS.

Te anunt ca tocmai ti-ai montat un calorifer deasupra rulotei cu eficienta maxima in cresterea temperaturii din interior si cu eficienta minima la incarcarea bateriei – detalii pe blog. Stiu ca acest zvon se dezvolta datorita costului suplimentar al suportilor speciali iar unele panouri vechi de 20 de ani care se vand prin Romania nu suporta sprijinul pe coltarele speciale.


„vand rulota din anul 2000 adusa din ANGLIA – garantat fara infiltratii”– FOLCLOR / ZVON FALS.

Ok, stiu ca garantezi pentru lipsa infiltratiilor dar daca garantezi si anul fabricatie ar fi mai bine. Rulotele din Anglia intineresc in multe din anunturile de pe net. Solicita seria VIN si verifica online iar cand mergi sa o cumperi, bea o cafea inainte si deschide ochii – ce ai primit ca serie sa fie si stantata pe rulota …


„vand rulota cu WC si cabina de dus”– FOLCLOR / ZVON FALS.

Ok, stiu ca acea cabina de dus este acolo, dar de multe ori lipseste dusul, perdeaua de la dus, instalatia de apa si electrica pentru dus. Stim ca aceste rulote in Europa se vand mai ieftin … si sunt bune pentru cei cei care isi cumpara prima data rulota in Romania – nu vor observa acest lucru .. garantat.


Va las pe dumneavoastra sa prezentati si alte zvonuri false care circula in mod curent in comunitatea rulotistilor …

  • aer conditionat la 12V dedicat pentru rulota
  • folie protectie geam plexiglas rulota

Weekend placut si vacante cat mai dese!


https://www.facebook.com/groups/623511378111531/ – un grup creat pentru campare cu rulota sau autorulota in camping, in Romania sau in Europa

Stiu ca vacanta este evenimentul asteptat de intreaga familie iar scopul acestui grup este sa impartasim experientele reale traite in campingurile din Romania si Europa prin prezentarea informatiilor corect si coerent, cu poze care sa cuprinda pe langa parcela de parcare si rulota/autorulota si poze cu facilitatile reale oferite de catre camping iar la finalul fiecarei postari sa avem o apreciere pe o scara de la 1 la 10.

Pe internet sunt postate o multime de poze „artistice” si cand ajungi la locatia de cazare ai o multime de surprize neplacute.

Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *