Cum aduc o rulota din anglia pe roti


Cum aduc o rulota din anglia pe roti

Povestea cu rulota din Anglia care trebuie adusa numai de rezidentii din UK si care se deplaseaza in Europa numai cu masina inmatriculata in UK a facut BOOM, incepand cu Martie 2019, a devenit o poveste in manualul de istorie.

Suplimentar fata de postarea anterioara, va marchez raspunsul ultimii corespondente pe acest subiect (tradus in limba romana si mai jos postat mesajul original)


Platforma dedicata rulotismului – vanzari, intermedieri si inchirieri rulote, accesorii si autorulote

www.bazarache.ro


1. Intrebare de la VASILACHE GABRIEL

Rudele mele locuiesc în Regatul Unit, au reședință / naționalitate în Regatul Unit și detin 1 caravană / remorcă cu o greutate maximă de 1400 kg. In urma răspunsului anterior, el va aplica imediat pentru a-și înregistra caravana.

Centrul de contact DVLA <dvla.donotreply@dvla.gov.uk>

Dragă Gabriel Vasilache,

Vă mulțumim pentru întrebarea dvs. primită în data de 24.04.2019. Numărul dvs. de referință al cazului este 01429635. Îmi cer scuze pentru întârzierea răspunsului nostru. În prezent, avem un volum mare de anchete.

Am răspuns la întrebările dvs. în ordinea în care le-ați cerut.

Raspuns DVLACaravana / remorca nu trebuie să fie înregistrată, deoarece este sub 3500 kg și nu este utilizată în scopuri comerciale. Cu toate acestea, aceștia o pot înregistra pe bază de voluntariat.(completare Vasilache – citeste corespondenta de mai jos din mesajele anterioare) 


2. Intrebare VASILACHE GABRIEL

Numărul de inmatriculare a rulotei pe care le primește arată “A1234567”?

Raspuns DVLA – Dacă rudele dvs. decid să înregistreze rulota / caravana, va avea un număr de înregistrare aleatoriu alocat acesteia în format de 1 caracter alfa și 7 caractere numerice, adică A1234567. Consultați INF291 pentru mai multe îndrumări privind formatul numărului de înregistrare a remorcii și modul în care trebuie să fie afișat pe remorcă.


3. Intrebare VASILACHE GABRIEL

În luna iunie a acestui an voi călători / conduce mașina mea personală înregistrată în România / Polonia sau într-o altă țară similară din UE. Pot să împrumut caravana unchiului meu și să o tractez în spatele mașinii mele înmatriculate în UE în jurul Regatului Unit (în Marea Britanie) pentru a avea o vacanță frumoasă?

Raspuns DVLA – Presupunând că vorbești despre caravana în cauză 1, poți împrumuta caravana unchiului tău și sa o tractezi în Marea Britanie. Dacă unchiul dvs. decide să înregistreze caravana, trebuie să fie afișată placa de înmatriculare a remorcii împreună cu plăcuța de înmatriculare a vehiculului tractor.


4. Intrebare VASILACHE GABRIEL

Intenționăm să ne întoarcem în Norvegia cu feribotul și să ne întoarcem în Regatul Unit (asamblul alcatuit dintr-o mașină înregistrată într-o țară a UE impreuna cu o rulota  înregistrată în Regatul Unit)  se poate conduce în mod legal în afara Regatului Unit?

Raspuns DVLA – Puteți utiliza caravana înregistrată în Regatul Unit în afara Regatului Unit, dar asigurați-vă că certificatul de înregistrare a remorcii (VTRC) este păstrat în posesia dvs., deoarece este posibil să aveți nevoie de aceasta la cererea autorităților străine din țările în care călătoriți.

Puteți obține mai multe informații despre schema de înregistrare a remorcilor aici: https://www.gov.uk/government/publications/trailer-registration

Am încredere că acest lucru vă este de ajutor.

Best Regards
A JamesRASPUNS nr 1 DVLA – la solicitarea privind numarul de inmatriculare propriu al rulotelor non comerciale mai grele de 750 kg

“Dragă Gabriel Vasilache,

Vă mulțumim pentru întrebarea dvs. primită în data de 24.04.2019. Numărul dvs. de referință al cazului este 01429635. Îmi cer scuze pentru întârzierea răspunsului nostru. În prezent, avem un volum mare de anchete.

Ar putea ajuta dacă explic că remorcile cântărind 750 kg sau mai puțin nu pot fi înregistrate la DVLA.

Dacă doriți să cumpărați o caravană în Regatul Unit și să o transportați în străinătate, remorca va trebui să afișeze același număr de înregistrare ca și vehiculul.

Pentru mai multe informații despre înregistrarea remorcilor, vizitațihttp://www.gov.uk/guidance/trailer-registration

Am încredere că acest lucru vă este de ajutor.

Toate cele bune

A Sheppard”


Ma conformez cu instructiunile primite si studiez informatiile de pe website -ul indicat in raspunsul de mai sus

https://www.gov.uk/guidance/trailer-registration

Citesc cu atentie si observ formularea:

Remorcile care trebuie înregistrate: 
Începând cu 28 martie 2019, remorcile trebuie înregistrate înainte de a putea călători în țări care au ratificat Convenția de la Viena din 1968 privind traficul rutier.

Trebuie să vă înregistrați:

  • remorci comerciale peste 750 kg
  • remorci necomerciale de peste 3.500 kg

Puteți înregistra în mod voluntar remorci necomerciale care cântăresc peste 750 kg, dar nu există nicio cerință legală de a o face.


Prin curaj si revin la DVLA cu solicitari de clarificare iar urmatorul raspuns este prezentat mai jos:

RASPUNS nr 2 DVLA la solicitarea privind numarul de inmatriculare propriu al rulotelor non comerciale mai grele de 750 kg

“Dragă Gabriel Vasilache,

Vă mulțumim pentru întrebarea dvs. primită în data de 24.04.2019.  Numărul dvs. de referință al cazului este 01429635. Apreciem că ați făcut timp să ne contactați în legătură cu această problemă.

Orice rezident non-britanic nu ar fi capabil să finalizeze înregistrarea unei remorci la DVLA, indiferent dacă este voluntară sau obligatorie în funcție de greutate.

Dacă proprietarul unui vehicul înmatriculat într-o țară străină încearcă să achiziționeze o remorcă de rulote din Regatul Unit și să exporte imediat acest lucru, va trebui să vorbească cu autoritatea competentă din țara în care este înregistrată vehiculul, să întrebe înregistrarea remorcii proces.

Am încredere că acest lucru vă este de ajutor.

Toate cele bune
M Oldham”


Deoarece nu am primit raspuns clar la problema solicitata am revenit la DVLA cu rugamintea de a raspunde punctual la subiectul – inregistrare VOLUNTARA a rulotelor non comerciale mai grele de 750 kg

RASPUNS nr 3 DVLA la solicitarea privind numarul de inmatriculare propriu al rulotelor non comerciale mai grele de 750 kg

“Dragă Gabriel Vasilache,

Vă mulțumim pentru întrebarea dvs. primită în data de 24.04.2019. Numărul dvs. de referință al cazului este 01429635.

Poate fi de ajutor dacă explic că, dacă proprietarul caravanei este rezident în Regatul Unit și vehiculul îndeplinește criteriile, acesta va putea solicita înregistrarea rulotei.

De asemenea, pot confirma că, dacă vehiculul urmează să părăsească temporar Regatul Unit, nu este necesar să notificați exportul DVLA cu toate acestea, în cazul în care părăsesc Regatul Unit în mod permanent, atunci deținătorul înregistrat este responsabil pentru notificarea DVLA prin completarea secțiunii relevante din certificatul de înregistrare V5C.

Pentru a înregistra vehiculul in alta tara, va trebui să luați certificatul de înregistrare V5C împreună cu dvs. Pentru informații suplimentare despre înregistrarea unui vehicul într-o altă țară, vă rugăm să contactați autoritățile competente din țara respectivă.

DVLA nu va emite plăci de export temporare la un rezident din Regatul Unit.

Am încredere că acest lucru clarifică lucrurile pentru tine.

Toate cele bune
N Jones”


RASPUNS nr 1 DVLA – in limba engleza (repet anterior am tradus automat in limba romana)

Dear Mr. Gabriel Vasilache,

Thank you for your enquiry received on 24/4/2019. Your case reference number is 01429635. I apologise for the delay in our response. We are currently experiencing a high volume of enquiries.  It may help if I explain that trailers weighing 750kg or less cannot be registered with the DVLA. If you are looking to purchase a caravan in the UK and transport it abroad, the trailer will need to display the same registration number as the vehicle.

For further information on trailer registration please visit http://www.gov.uk/guidance/trailer-registration

I trust this is of assistance to you.

Best Regards
A Sheppard


RASPUNS nr 2 DVLA

Dear Mr. Gabriel Vasilache,

Thank you for your enquiry received on 24/4/2019. Your case reference number is 01429635.We appreciate that you have taken the time to contact us in relation to this matter.? Any non-UK resident would not be able to complete a trailer registration with the DVLA regardless if this is voluntary or compulsory depending on the weight. If the owner of a vehicle registered in a foreign country is looking to purchase a caravan trailer from the UK and export this immediately, they would need to speak with the relevant authority in the country that the vehicle is registered, to enquire about the trailer registration process.

I trust this is of assistance to you.

Best Regards
M Oldham


RASPUNS nr 3 DVLA

Dear Mr. Gabriel Vasilache,

Thank you for your enquiry received on 24/4/2019. Your case reference number is 01429635. It may help if I explain that if the owner of the caravan is a UK resident and the vehicle meets the criteria, they will be able to apply to register the caravan.

I can also confirm that if the vehicle is to leave the UK temporarily then you do not need to notify DVLA of export however, if it is leaving the UK on a permanent basis then the registered keeper is responsible for notifying DVLA by completing the relevant section of the V5C Registration Certificate.

In order to register the vehicle over seas, you will need to take the V5C Registration Certificate with you. For further information about registering a vehicle in a different country, please contact the relevant authorities there.

DVLA would not issue temporary export number plates to a non resident UK.

I trust this clarifies matters for you.

Best Regards
N JonesDVLA Contact Centre <dvla.donotreply@dvla.gov.uk>

To:GABI VASILACHE 

Dear Mr. Gabriel Vasilache,

Thank you for your enquiry received on 24/4/2019. Your case reference number is 01429635. I apologise for the delay in our response. We are currently experiencing a high volume of enquiries.

I have answered your questions below in the order you have asked them.

1. My relatives live in the United Kingdom, have residence / nationality in the United Kingdom and have 1 caravan / trailer with a maximum weight of 1400 kg. Base in the previous answer, he will apply shorty to register his caravan. 

The caravan/trailer does not need to be registered as it is below 3500kg and is not used for commercial purposes. However, they can register it on a voluntary basis. 

2. Does the number of plates of caravan it receives looks like “A1234567”? 

If your relatives decide to register the trailer/caravan it will have a random registration number assigned to it in the format of 1 alpha character and 7 numeric characters i.e. A1234567. Please refer to the INF291 for more guidance on the trailer registration number format and how it needs to be displayed on the trailer. 

3. In June this year I will travel / drive my personal car registered in Romania / Poland or in another similar country in the EU. Can I borrow my uncle’s caravan and tow it behind my car registered in the EU around the UK (inside of UK) in order to have a nice vacation? 

Assuming you are talking about the caravan in question 1, you can borrow your uncle’s caravan and tow it in the UK. If your uncle decides to register the caravan, the trailer registration plate will need to be displayed along with the towing vehicle’s registration plate. 

4. We intend to take a return trip to Norway by ferry and return to the United Kingdom (the assembly made up of a car registered in an EU country with a UK registered caravan) can legally drive outside the UK United? 

You can use the UK registered caravan outside the UK but make sure the trailer registration certificate (VTRC) is kept in your possession as you may need to provide it upon request from the foreign authorities of the countries you are travelling through. 

You can get more information on the trailer registration scheme here: https://www.gov.uk/government/publications/trailer-registration

I trust this is of assistance to you.

poza credit Leo Foureaux on Unsplash

Evalueaza
[2 voturi / scor: 5]

2 thoughts on “Cum aduc o rulota din anglia pe roti

  1. v5c este actul unui autoturism sau remorca in uk dar in nici un caz rulota
    Pentru rulote nu exista v5c doar Cris certificat (optional)deci raspunsul cu numarul 3 este irelevant ca si multe alte informatii traduse si scrise in Engleza incorect.
    PS;rezident in uk din 1997,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *