Fecale si off camping cu rulota si autorulota


De ce este atât de important să vorbim despre fecale si off camping? 

Pentru ca este un subiect „tabu”, un subiect foarte putin discutat si detaliat. Am descoperit un articol in presa online din Romania care trebuie citit de toti posesorii de rulote si autorulote care merg in Off Camping, un articol ce prezinta o imagine asupra Monstrului din noi fecalele care sunt o amenintare la adresa omenirii.

Va prezint un super articol   – Apasa aici – Link catre articol

Rulotismul in Romania este un „sport” descoperit in ultimii ani, un fenomen care tot i-a amploare. Majoritatea dorim sa campam macar o data in Off Camping pe malul unui lac sau a unui rau, langa o padure, avem rulota super dotata pentru OFF CAMPING, avem baterii, panouri solare si alte tehnici moderne dar ne cam lipseste dotarea pentru „descarcarea fecalelor umane” in natura. 


PASUL 1 –  De ce avem nevoie de produse chimice pentru toaleta de la rulota sau autorulota?

Produsele chimice pentru toalete detin două funcții principal: reduc mirosurile și a ajuta la descompunerea deșeurilor. 

Multe substanțe chimice in trecut conțineau formaldehidă, un compus toxic, care este interzis în multe campinguri ecologice, deoarece poate deteriora ecosistemele pe care le utilizează pentru eliminarea deșeurilor. Acum avem alternative, produse ce folosesc tot mai mult enzime și substanțe naturale, care ajută la descompunerea deșeurilor. Deseurile continand substante chimice NU pot fi deveresate DECAT in locuri special amenajate. 


PASUL 2 – Trebuie sa intelegem ca in natura nu se deverseaza substante chimice, daca dorim Off Camping nu utilizam chimicale in vasul de la WC. Pentru a evita fermentarea rapida a fecalelor in vasul de la toaleta, varianta cea mai potrivita este instalarea dispozitivului SOG. 

Ce este SOG ?

Inseamna fosa septica pentru Rulote si Autorulote inca din 1994

Un kit de toaletă SOG scutește de necesitatea stocării / achiziționării și utilizării substanțelor chimice mirositoare în sistemele dvs. de toaletă pentru rulote sau caravane.

Principiul de bază al sistemelor de ventilație SOG este trecerea oxigenului pe suprafața deșeului, indiferent dacă acesta este accelerat când ventilatorul este în uz sau pasiv, deoarece presiunea scade din casetă prin sistemul de conducte SOG la exteriorul vehiculului. Acesta este procesul de “oxidare” naturală de întărire utilizat de stațiile de epurare a apelor reziduale.

Deșeurile tratate în mod natural au un miros mult mai mic la golirea casetei și puteți folosi hârtie igienică obișnuită.

Detalii tehnice pe pagina producatorului:  http://www.soguk.co.uk/what-is-a-sog/

Aceasta „tehnologie” poate ajuta la depozitarea resturilor fecale in cazul in care sunteti Off Camping si nu aveti in zona o locatie speciala pentru „descarcatul” continutului. 


PASUL 3 Trebuie sa ingropam resturile la o distanta minima de 50 metrii de orice sursa de apa, descrierea mai jos ca model 

 


PASUL 4 – Daca nu vrei sa utilizezi toaleta proprie atunci poti utiliza toaleta portabila. Cel mai important produs – gelul care transforma lichidele in produse solide 

Citez de pe pagina producatorului – Bio – Gel Human Waste – „Utilizarea Bio-Gel este simplă, mai întâi golirea cantității corespunzătoare în toaleta dvs. portabilă, toaletă RV sau alt recipient. În câteva secunde, Bio-Gel solidifică deșeurile într-un solid sigur și inodor. Acest lucru face mult mai ușor transportul și eliminarea deșeurilor portabile de toaletă. Bio-gelul face biodegradare, astfel încât să nu vă faceți griji în legătură cu deteriorarea mediului înconjurător.”–  Link catre descrierea completa BIO GEL

Sunt multe produse interesante in acest domeniu, al protectiei mediului. 

Va urez un concediu frumos si nu uitati, „fara urme” la plecare de la locul de campare 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *