OFF camping plaja INTERZIS Bulgaria

Curtea Constituțională a Bulgariei a declarat, pe 16 iunie 2020, că s-a pronunțat împotriva contestării amendamentelor la Legea Mării Negre care interzicea camparea cu corturile, precum și vehiculele, inclusiv rulote și autorulote, in zona de protectie (dune) de la malul Mării Negre.

Depusă în iulie 2019 de Ombudsmanul de atunci (Maya Manolova), a fost urmata de un veto al președintelui Roumen Radev, care a fost anulat ulterior de catre guvernul de la Sofia.

Proiectul de lege a introdus o posibilitate legală pentru autoritatile de la Sofia de a amenda camparea cu cortul sau masina, RV sau autorulota in interiorul zonelor plajelor maritime (zonele protejate cu dune).

Dansii doresc sa permita prin aceasta initiativa dezvoltarea campingurilor in zona, in afara zonelor protejate.

De asemenea, a stipulat o amendă de 1000 leva (aproximativ 500 euro) pentru punerea camparea cu cortul, rulota sau autorulota pe o dună. Se pare ca amenzile sunt diferentiate intre persoane fizice si persoanele juridice.

Amendamentele au fost criticate de socialiștii de opoziție și de grupurile ecologiste bulgare, care au spus că nu a reușit să definească corect dunele care urmează să fie acoperite de interdicție și, de asemenea, nu au reușit să legisleze împotriva construcțiilor noi  pe aceste dune.

Curtea Constituțională nu a publicat hotărârea completă, insa autoritățile din Bulgaria au început să aplice interdicția de campare ilegală, altele decât în ​​locuri de campare desemnate, a raportat Televiziunea Națională Bulgară pe 28 iunie 2020.

După o serie de plângeri, poliția și administrația municipală Byala au început verificările pe plaja Karadere, un cunoscut loc deOFF  camping accesibil pe un drum accidentat și neatins de construcțiile pe scară largă (moteluri si pensiuni).

Chiar daca plaja Karadere nu are colectarea deșeurilor și nici energie electrică și apă, mai mulți dintre cei care au campat în mod regulat acolo de-a lungul anilor își organizează propria curățare a zonei de campare.

Unii dintre cei care au campat la Karadere, in interiorul zonei protejate desemnate de autoritati, au fost amendați cu sume cuprinse între 500 și 1000 leva (aproximativ 255 și 511 euro).

Atentie pe unde campati OFF Camping!

Guvernul din Bulgaria se pare ca are nevoie de „economiile” tale din portofel!

 

 

One thought on “OFF camping plaja INTERZIS Bulgaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *