Vaccin pentru rulotistii asimtomatici


Rulotismul are multe porti de deschis in Romania, multe prejudecati de trecut si multe bariere de ridicat.

Va cer ajutorul ca impreuna sa promovam „rulotismul fara urme dupa campare”

Rulotistii se impart in 2 categorii

  • simtomatici, care respecta natura si pe cei din jurul lor
  • asimtomatici, unde natura este locul in care poti sa evadezi si sa abuzezi cat mai mult de ea

Paradoxal, ponderea rulotistilor simtomatici este foarte mare.

Dar cei putini, astia asimtomatici, din lipsa de atentie posteaza pe grupurile de socializare – distractie, microfoane, am vazut ca la moda sunt boxele si lumini de discoteca, ceafa de porc si spalatul jegului ramas in lighiane pe malul paraului unde tu, rulotistul simtomatic iti lasi copii sa se joace.

Acesti rulotisti asimtomatici care lasa urme dupa campare, reprezinta o mare problema pentru rulotismului romanesc, care se dezvolta puternic impreuna cu ei.

Turismul pierde sume importante din faptul ca turistii straini nu promoveaza suficient Romania dupa o seara petrecuta langa asimtomatici, pierde comunitatea locala faptul ca nu ajung turisti in zona ca sa cheltuie bani. 

Singurul vaccin care functioneaza este vaccinul online, un vaccin puternic cu rezultate garantate pentru urmatoarele 6 luni.

Metoda de administrare – fara like-uri pe grupurile se socializare la postarile lor

Rezultat – garantat 100%

Studiul se bazeaza pe urmatoarel informatii:

  • studiile indica că atunci când rulotistul asimtomatic posteaza pe rețelele sociale, creierul lor eliberează dopamină
  • se activeza zona nucleus din creier, o zona care iti da senzatii tari, dependenta

  • cu cat primeste mai multe like-uri mintea lui incepe sa genereze senzatii tari, de socializare cu alti asimtomatici, deci e cool .. hai inca o postare si tot asa

  • el nu stie ca multe din like-uri sunt data „la vrajeala” , in spatele calculatorului stau alti rulotisti care rad de prostiile lor postate (si ale mele … nota autorului). El chiar crede ca este popular, prezinta lucruri interesante, o bucata de carne prajita pe ritm asurzitor ….ouaaauuu ce tare rulotist sunt eu, am bani de benzina pentru generator cu boxe si 2 kg de carne …

Cu această cultură in rulotism care a fost promovată intens, creierul la multi rulotisti stagiari a picat în capcană, adoptând si ei acest gen de satro-rulo-turism.

Fara sa jignesc, acest gen de satro-rulo-turism nu exista nicaieri in Europa (poate prin Bulgaria)

M-am saturat sa fiu asimilat cu ei de vecini, de colegi sau de autoritati cand merg cu jucaria mea in Romania!

Schimbarea în bine a rulotismului  începe cu noi, cu tine si apoi cu ei.


Am avut multe corespondete cu proprietari de moteluri si pensiuni care au spatii libere in jurul cladirilor, la sugestia mea de a pune la dispozitie aceste spatii, raspunsurile au fost – NUUUU, nu vreau mizerie in curte!


In intreaga lume se discuta de reducerea poluarii si de efectul de sera dar in Romania guvernul nu incearca sa analizeze efectul rulotismului pe termen lung asupra mediului inconjurator.

Bine ca alte tari din vestul Europei trateaza aceasta problema cu seriozitate si analizeaza si ofera concluzii coerente.

Cel mai uzual accesoriu al rulotistilor este panoul solar.

Stiu ca nu va plac calculele matematice dar va rog sa alocati cateva secunde in plus acestui subiect.

Estimam un numar de 50 de mii de rulote si autorulote, cu o medie a puterii instalate de 120w/ora pe fiecare dintre ele.

O vacanta medie de 15 zile x 50,000 x 120w x 8ore = 700 MegaW sau mai bine zi populatia unui oras mic se alimenteaza in totalitate „solar”


Continuam analiza prin prisma rulotistului care nu utilizeaza aerul conditionat in timpul camparii decat in proportie foarte mica, care utilizeaza la maxim resursele naturale – apa, gazul si combustibilul.


Față de cazare la hotel, unde turistul uneori sau mai bine zis de multe ori uita sa inchida aerul conditionat sau lumina cand pleaca la plimbare, rulotistul va avea grija deoarece resursele sunt limitate, depasirea lor inseamna realimentare ce se transpune in costuri si timpi suplimentari


Expertii estimeaza ca in timpul unei vacante de 10 zile, vacanta la hotel inseamna ATENTIE 1.8 x mai mult CO2 emisii de carbon decat vacanta cu rulota pliabila, sau de 1.4 decat auto+rulota, sau dublu fata de autorulota.


Călătoria cu rulotă ca o opțiune este ecologică, cu cât mai mulți oameni călătoresc împreună în autovehicul și cu cât este mai scurtă distanța până la destinația de călătorie, cu atât beneficiul pentru mediu este mai mare.


În schimb, avantajul privind protectia mediului autoturism+rulota în comparație cu vacantele in avioanele și mașini scade odată cu cresterea distanței până la destinația de vacanță.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *