Vacanta cu rulota sau autorulota in RUSIA

Vacanta cu rulota sau autorulota in RUSIA

honor-guard-67636_960_720Cu cata usurinta discutam si decidem sa plecam in Grecia sau in Bulgaria sau oriunde in vestul Europei cu rulota sau autorulota!

Te-ai gandit vreodata faptul ca aceasta libertate de a alege unde si cand doresti sa te deplasezi este un avantaj enorm pentru posesorii de rulote si autorulote? 

Daca nu te-ai gandit hai sa iti explic eu ceea ce am descoperit, in intentia mea de a pleca o „tura” cu rulota pana in Rusia. 

Daca cineva citeste aceasta postare si poate sa ma ajute cu informatii cum putem depasi aceasta problema, va rog sa imi comunicati. Voi scrie direct si Ambasadei Rusiei din Romania cu privire la acest subiect.

Citind website-ul MAE descoperim informatiile privind calatoria in Rusia – primul pas „În vederea obţinerii vizei, cetăţenii români care călătoresc în Federaţia Rusă trebuie să deţină o invitaţie pe care să o prezinte la unul din cele două Consulate ale Federaţiei Ruse de pe teritoriul României” https://www.mae.ro/travel-conditions/3740


Opssss – pai ce invitatie sa obtin daca vreau sa merg in regim de off camping si apoi in camping? Pot sa cer rezervare de la o padure sau de la marginea unui lac ??? Nuuuuuu

Am sperat ca informatiile disponibile pe site MAE nu erau actualizate si am mers pe website-ul Ambasadei Rusiei din Romania – in care gasesti toate informatiile utile – Multumim.

Redau partial ceea ce ne intereseaza  – Tipuri de viză –  Viza turistică – in Rusia

Viza turistică obișnuită se acordă cetățenilor români, cetățenilor altor state și apatrizilor pentru șederea de scurtă durată în scop turistic (vizitarea evenimentelor culturale, excursii, cunoașterea obiectivelor turistice), pe baza confirmării din partea unei firme rusești, care desfășoară activități turistice, cu privire la primirea turistului străin.


Pai citind am vazut ca sunt „firme acreditate sau recunoscute” care trimit invitatii cu un cost estimativ de 30 Euro! buna afacere sa vinzi invitatii. Oare exista camping langa Moscova si ei pot emite invitatii ? 

Camping „Sokolniki”??? Ideal ar fi ca, campingurile de langa Sf Petersburg sa poata sa emita invitatii oficiale. Din Tallin, Estonia poti sa vizitezi unul din cele mai frumoase orase din Rusia, distanta fiind foarte mica. Am scris la 3 campinguri din zona, singurul raspuns primit pana la data prezenta:

„Good day Gabi Vasilache ,
Thank you for your attention to our camping . To contact the campsite , please use the contact details at the end of this email . Unfortunately , we do not issue an invitation for tourists .Please note that exact dates are required for booking.
In Russia, the driver’s license category „B” allows you to drive: weight not more than 3500 kg , the number of seats 1+8 .
Best regards ,
G.Manager
Michael Pyalkin
________________________________
 
With the very best wishes,
«Sokolniki» camping administration
 
MOSCOW, «Sokolniki» camping 
Tel: +7 985 770-27-62

Durata maximă a șederii în Federația Rusă pe baza vizei turistice este de până la 30 de zile.

Opps din nou – pai eu vreau sa ma plimb pe unde imi place, nu vreau „firma ruseasca de turism” si nici nu cred ca exista firma de tursim ruseasca pentru acest gen de turism. citesc mai departe si gasesc „În vederea obținerii vizei turistice obișnuite cu o intrare sau cu două intrări este necesar să prezentați următoarele documente:

  1. Confirmare de primire a turistului de către organizația rusă care desfășoară activități turistice, ale cărei date sunt înregistrate în Registrul Federal Unic al operatorilor turistici;

Incerc sa ma gandesc la o viza de tranzit si descoper ca nici aici nu sunt oportunitati pentru rulotisti sau posesorii de autorulote. Trebuie sa fiu super sofer ca sa pot sa conduc 500 de km zilnic!!! si pe un anumit traseu impus.

citez de pe website -ul ambasadei Rusiei in Romania – Viza obişnuită de tranzit cu o intrare se acordă cetăţenilor români, cetăţenilor altor state şi cetățenilor apatrizi care călătoresc într-o altă ţară tranzitând teritoriul Federaţiei Ruse. Viza de tranzit se acordă pentru o perioadă de până la 10 zile (când solicitantul călătoreşte cu maşina sau trenul) sau până la 3 zile (când solicitantul călătoreşte cu avionul), pe baza biletelor de călătorie valabile pentru ieșirea din Federaţia Rusă, a deţinerii fie a unei vize valabile pentru intrarea în ţara de destinaţie, fie a unei vize a țării de destinație, sau a paşaportului ţării respective.

Cetăţeanului străin care tranzitează teritoriul Federaţiei Ruse pentru a ajunge în statul de destinaţie cu un autovehicul (de gabarit mic sau mare) i se acordă viza de tranzit pentru termenul necesar pe cel mai scurt traseu (dar nu mai mult de 10 zile). Termenul de valabilitate a vizei în acest caz se calculează plecând de la parcurgerea unei distanţe medii de 500 de kilometri pe zi.

Citind pe site-ul MAE ce se intampla daca nu ies din Rusia in termenul stabilit in viza, sincer mie mi-a cam trecut de vizitat Rusia cu rulota sau autorulota

MAE”În cazul depășirii dreptului de ședere conferit prin viză, ieșirea din Rusia va fi permisă în conformitate cu următoarele proceduri:

  • până la 3 zile depășire, numai dacă se solicită, în scris, de către misiunea diplomatică sau oficiul consular Ministerului Afacerilor Externe rus;
  • între 4 și 7 zile depășire, numai la solicitarea scrisă, personală, adresată Serviciului de migrație rus;
  • peste 8 zile depășire, prin decizia instanței”

Ma gasiti pe pagina de facebook – https://www.facebook.com/rulotistii/

0 thoughts on “Vacanta cu rulota sau autorulota in RUSIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *