Mai multe țări impun restricții la off-camping, însă, tot mai multe soluții elegante și, cel puțin interesante, devin disponibile turismului cu auto-rulota.


În Franța, de pildă, poți face o vizită de o noapte sau un mini-sejur de 24h la un producător local de brânzeturi, miere sau într-o podgorie.

Ai, astfel, ocazia să savurezi produsele locale și să te bucuri în siguranță de natură în stare pură.

Conceptul France Passion a fost inventat când editorul unei reviste de vinuri a observat că tot mai multe auto-rulote explorează regiunile viticole din Franța.

Și-a dat seama că nu le-a fost ușor să găsească un loc sigur în care să parcheze peste noapte în aceste zone rurale.


Ideea lui a fost să organizeze o rețea de viticultori care să poată asigura parcare privată gratuită pe terenul lor și au fost bucuroși să întâmpine turiști cu rulote și autorulote pe tot parcursul anului pentru o ședere peste noapte sau un sejur de 24 de ore.

Câteva zeci de proprietari de podgorii au decis să se alăture, convinși că sistemul France Passion va face vizitarea zonei lor o experiență mai ușoară și mai plină de satisfacții pentru rulote.

Asta se întâmpla în 1993.


Între timp, producătorii de fructe, brânzeturi și miere s-au alăturat rețelei ca urmare a unui parteneriat cu Camerele de Agricultură și rețeaua „Bienvenue à la Ferme”, iar rețeaua a fost extinsă cu ajutorul Vignerons Indépendants de France (Confederația Națională a Viticultorilor Independenți), cuprinzând Alsacia, Bordeaux, Champagne, Burgundia, Jura și valea Loarei.


France Passion acoperă acum întreaga Franță, extinzându-se pentru a găzdui numărul tot mai mare de campere care vin din Belgia, Elveția, Marea Britanie, Italia, Finlanda … și, desigur, din România.

Astăzi conceptul France Passion este disponibil la peste 2.000 de proprietăți – viticultori și fermieri, deopotrivă.


Informatii puse la dispozitie (credit text si fotografii) de catre

  Poze si text credit

Tzuby Camp & Campers

Evalueaza
[13 voturi / scor: 5]