Compartimentarea rulotelor 1 – 2 zone


Incerc sa prezint faptul ca nu exista rulota ideala si nici compartimentarea ideala deoarece nevoile unei familii variaza in timp. 

Nu exista nici betonul ideal, chiar si aici lucrurile se schimba in timp.

Pentru cei care emit aberatii de libertate privind “spatiul mic, rulotistilor cat de greu le este in concediu” le transmit mesajul ca eu raman cu amintiri placute de pe malul marii iar ei raman cu pozele de pe facebook avand pe fundal betonul hotelului .

Daca au timp sa citeasca aceasta postare vor avea o dezamagire asupra castigatorului – cine dispune de mai mult spatiu – rulotistul sau turistul de la motel/hotel 2* sau 3*

Incerc sa punctez idei generale care te vor ajuta sa poti lua o decizie inaintea achizitiei, asa cum le vad eu dupa ani de zile de rulotism impreuna cu familia. Nu vreau sa prezint compartimentarile care nu sunt avantajoase, deoarece gusturile nu se discuta.

– compartimentarea ideala este cea care contine paturi suprapuse

– ponderea lor este redusa la rulotele vechi, la rulotele dupa 2000 se pare ca au prins la public mai bine

– ai avantajul cand sunt juniorii mici, fiecare doarme in pat separat, ulterior, poti folosi acest spatiu pentru depozitarea bagajelor

– suprapunerea inseamna utilizarea spatiului ramas de la patul suprapus pentru toaleta, dus, loc pentru servit masa

– sugerez ca patul matrimonial sa fie standard pe podea

– suprapunerea este utila mai ales in perioada in care vremea nefavorabila nu iti permite sa petreci timpul afara, toti fiind nevoiti sa stea in interior.


poza 1


Simularea este facuta pe o rulota cu latime de 2.5m iar lungimea corpului de 6.24 metrii, Lungimea totala a rulotei ajunge la aproximativ 7.5 m incluzand lungimea protapului.

Suprafata unei asemenea rulote este de 15.6 metrii patrati.

Daca mai adaugi inca o suprafata a cortului de 15m, rezulta o garsoniera pe roti.

a6d7663107a56e434abd53a5b48dc24d_32


Pentru o familie cu 2 copii compartimentarea prezentata mi se pare alegerea ideala, wc fiind separat de dus, paturile copiilor suprapuse, loc pentru servit masa si patul matrimonial.

Patul de sus este ingradit, oferind un plus de siguranta, iar distanta dintre cele dupa spatii de dormit permite ca, copilul de jos sa poata avea o pozitie confortabila in sezut.

a6d7663107a56e434abd53a5b48dc24d_31


Totusi o asemea rulota inseamna o masa maxima autorizata aproximativ in jurul valorii de 1800kg, pretul achizitiei fiind destul de ridicat.

Este util un mover pentru parcarea ei, fiind destul de dificil mutarea in teren, in afara asfaltului.

a6d7663107a56e434abd53a5b48dc24d_36


Am realizat o parcela de teren cu dimensiunile de 8m x 10m, adica o suprafata ce poate fi inchiriata in campingurile din Grecia sau mai spre vestul Europei la un pret mai mare decat pretul standard.

A fost nevoie ca sa ii prezint si lui nenea TOMA necredinciosul faptul ca, vacanta cu rulota nu inseamna vacanta in cutie. 

Discutam de alt stil de viata, de alta referinta. In analiza unde voi merge in urmatoarea vacanta, privim cu atentie detaliile – suprafata alocata de camping pentru parcare, cu sau fara masina la locul de parcare, lipsa sau disponibilitatea facilitatilor – adica apa curenta, energie electrica, teava de scurgere apa murdara langa rulota, semnal WIFI.


a6d7663107a56e434abd53a5b48dc24d_37


Iti spun eu ca nu iti mai trebuie nimic, doar sa ii trimiti vecinului o poza sa ii arati cat de urat este sa stai pe malul marii in aer curat … in vacanta.

Mai vrei ceva in plus ?

Da, vreau sa imi intind terasa ca ma deranjeaza soarele cand imi beau cafeaua de dimineata.


a6d7663107a56e434abd53a5b48dc24d_38


Orice inceput este greu, a fost greu si pentru mine, deoarece informatiile disponibile cand am achizitionat prima rulota erau insuficiente pe internet. In ultimii 10 ani lucrurile au evoluat dar inca sunt o multime de detalii care nu sunt prezentate intr-un mod simplu, astfel incat viitorul posesor sa poata alege in cunostinta de cauza.

Daca totusi ai probleme cu parcarea rulotei, iti sugerez o simulare pentru o rulota avand dimensiunile de 4.75m x 2.30metrii. 

b1fa78d0eb7597082585695ad00a34ae_1


Aceasta rulota este practica, versatila, ideala si pentru off camping deoarece lungimea rulotei este un factor important cand discuti de accesul in teren mai accidentat. 

Mai mult, masa maxima admisibila a rulotei va fi in jurul valorii de 1500 kg, accesibila majoritatii posesorilor de permis B sau B96.

b1fa78d0eb7597082585695ad00a34ae_31


Daca deja ai achizionat o rulota si numarul membrilor familiei a crescut, exista posibilitatea sa iti instalezi paturi suplimentare temporare.

Poti monta paturi suplimentare in rulota – Apasa aici ca sa vizitezi pagina website a producatorului


Atentie la pozitionarea baii si a toaletei cand achizionati o rulota!

Ca de obicei va prezint concluzia la inceput, pentru a salava timpul pretios in cazul in care nu aveti timpul necesar sa parcurgeti toate explicatiile

– aceasi marca de rulota, avand aceleasi dimensiuni exterioare, poate sa aiba 3 preturi, atentie la ceea ce cumperi versus pretul de achiziti

– cea mai scumpa – varianta cu spatiu comun pentru wc si dus in partea din fata sau spate, pretul fiind maxim datorita echiparii cu perdea dus, dus, alimentare cu apa, scurgere.

– varianta mai ieftina, acelasi spatiu alocat dar rulota este echipata doar cu WC, scade pretul datorita lipsei detaliilor de mai sus

– varianta cea mai ieftina, spatiul alocat wc-ului pe partea laterala a rulotei, unde nu ai dus si nici nu poti sa adaptezi o varianta, acolo te poti spala doar pe picioare.

Simularea a fost facuta pe o rulota din clasa mica spre medie, avand dimensiunile exterioare – latime 2.2 metrii, lungime 4.7 metrii si inaltime 2.3 metrii. 


Rulote englezesti – consider ca ai plecat impreuna baia din apartament cu tine in vacanta. Sunt pionieri si campioni la suprafetele generoase ale zonei dedicate baii, incluzand cabina de dus separata, chiuveta separata si wc separat.

Se adreseaza preponderent pentru off camping, deoarece daca mergi numai in camping, vei utiliza dusurile din infrastructura campingului.

englezesti

Rulotele nu sunt construite pentru romani, noi suntem o piata noua in aceasta piata europena, exista studii de piata privind “ce isi doresc clientii” dar totusi din rapoartele privind vanzarile se observa ca cererea pentru rulotele Europene este mai mare, in ciuda faptului ca “sunt mai putin dotate pentru off camping“.


Varianta 1 – rulote europene

Ofera spatiul comun cabina de dus si wc localizat in spatele rulotei, pentru efectuarea dusului se inchid usile de sticla mobile – TOP recomandat, practic, igienic si simplu de intretinut, curatat.

burstener averso 2


burstener averso 1


Varianta 2 – rulote europene

Ofera spatiul comun cabina de dus si wc, localizat in spatele sau in fata rulotei, pentru efectuarea dusului se trage perdeaua tip cilindru.

fata 2


fata 3


Varianta 3 rulote europene – atentie la ce cumparati !!! spatiul comun este identic ca pozitionare ca si la varianta 2 dar LIPSESTE dusul, perdeaua de dus, cadita de dus si scurgerea

Chiar daca are pret mai mic, esti bucuros la inceput si apoi vei constata ca totusi … dusul este esential.

fara baie


Varianta 4 la rulote europene

Confera spatiul “teoretic” localizat in mijlocul rulotei, cu pozitionarea pe lateral, chiar daca au pretul mai mic NU LE RECOMAND.

Va rog sa priviti imaginile de mai jos si dumneavoastra veti decide …. daca recomandarea este potrivita sau nu.

In aceste tipuri de bai NU POTI decat sa te speli pe picoare !!! in cadita.

Acest tip de rulota, cu baia pe lateral se adreseaza persoanelor care merg preponderent in camping si utilizeaza facilitatile lor. 

mijloc 1


Daca aveai nelamuriri din ce cauza aceste rulote au boiler electric alimentat la 220V, cu 5 litrii capacitate, acum ai gasit raspusul – pentru ca nu poti sa utilizezi dusul.

mijloc 2


Poze si randare credit Gabriel Vasilache

Harta interactiva incearca sa ofere informatii utile pentru posesorii de auto-rulote si corturi dorind sa depasim 300 locatii campinguri, reparatii, inchirieri, magazine, ITP, service, parcuri si dealeri de auto-rulote, butelii Propan si GPL din Romania.

Apasa aici ca sa te inscrii in grupul Vacante cu Auto – Rulota


Modul de functionare interactiv este prezentat la subsolul hartii.


In casuta din subsolul hartii puteti sa scrieti ceea ce va intereseaza dupa urmatorul cod:


Camping – locatiile de campare

Park – parcuri de distractii cu posibilitati de campare

Pensiuni – prezinta doar pensiune care ofera locuri de campare

Magazin – prezinta doar magazinele de specialitate

Inchirieri – prezinta doar companiile care inchirieaza RV-uri

Butelii Propan – prezinta statiile OMV ce ofera aceste servicii

Casute – locatii care ofera spre inchiriere casute

Parcare – locuri de parcare pe termen lung rulote si autorulote

Service – prezinta service-urile dedicate rulotismului

Parc – parcuri de rulote

Dealer – Vanzatori de rulote si autorulote noi

Club – cluburi de rulotism & turism

Asociatie – asociatii de rulotism & turism


Apasand pe locatia care va intereseaza, automat veti fi directionati catre pagina de website a respectivii entitati.

Pentru inscrieri, stergeti sau modificari (harta+top) rog sa ma contactati la contact@auto-rulota.ro

Pentru inscrieri este obligatoriu sa prezentati  o adresa de website sau pagina de facebook de unde sa rezulte locatia entitatii pe care doriti sa o promovati.

Inscrierea este gratis, fara a solicita beneficii, nu expira!


In cadrul grupului  Vacante cu Auto – Rulota

 – prezentam locatii de campare

– aducem Europa mai aproape de tine

– gasesti idei de distractie in vacanta

– discutam despre probleme specifice ale rulotismului

– prezentam situatii atipice cu care ne-am intalnit in timpul vacantelor cu auto-rulota

– oferim informatii cu privire la infrastructura existenta in Europa privind rulotismul

– impartasim sfaturi privind mentenanta si micile reparatii

– idei culinare fac parte din viata de rulotist

– prezentam solutii tehnice pentru probleme specifice

– mai si glumim


De ce ar trebui să postati mereu recenziile despre locurile de campare?

Dacă dețineți o rulota sau autorulota, este posibil să fi petrecut perioade de timp in mai multe locatii de campare.

Indiferent de numărul de locatii de parcare pe care ați avut șansa să le treceti pragul, aveți cu siguranță o părere despre fiecare locatie/camping în care ati fost.


Poate că in anumite locatii de campare ati avut surpriza placuta sa gasiti facilitati noi care nu au fost mentionate pe pagina de website oficiala al acelui loc de campare sau anumite spatii au fost renovate.

Pe de alta parte, stim ca multe website -uri uita sa mai actualizeze pozele, cele initiale de acum 10 sau 20 de ani de cand s-a deschis locatia de campare nu mai sunt de actualitate iar sederea a fost un esec din punct de vedere al confortului (o baie murdară și locuri pline de gunoi, lăsându-vă senzația de dezgust).

Desigur, cea mai probabilă realitate este că un loc de campare se încadrează undeva între cele două, având atât argumente pro, cât și contra.

Acum, nu trebuie sa se argumenteze faptul că postarea unei recenzii necesită un pic de timp, ceea ce majoritatea dintre noi nu avem prea mult.

Acest lucru trebuie apreciat, multi vizitatori totusi si-au alocat deja timpul pretios pentru a scrie o recenzie, care a fost sau nu citita de dvs inaintea deciziei de a va petrece timpul acolo.

Aceasta atitudine ajută comunitatea rulotistilor în ansamblu, iar unele cazuri ar putea chiar să vă ajute personal în viitor.


Ajutați locurile de campare să se îmbunătățească

Motivul numărul unu pentru a lăsa recenzii despre locatiile de campare după fiecare sejur în camping este de a ajuta locatiile la care ati mers să cunoasca plusurile și ce trebuie îmbunătățit.

Trebuie sa stiti ca proprietarii campingurilor sau managerii nu au fost mereu “rulotisti” inaintea deschiderii acestor locuri de campare, asa ca uneori poate fi greu pentru proprietar să privească spatiul de campare din punctul de vedere al rulotistului.

Alteori, s-ar putea să nu fie complet conștienți de o ceea ce se intampla dupa lasarea intunericului, când managerul și personalul nu sunt prezenti si activi.

Există chiar și unele cazuri în care un manager sau un membru al personalului ar putea fi conștient de o problemă, dar nu știu cât de mult afectează șederea unui rulotist.

În toate aceste cazuri, luarea la cunostinta a problemelor și inconvenientele prezentate de dvs. îi va ajuta pe proprietarii, managerii și personalul spatiilor de cazare să îmbunătățească situatia.

De asemenea, daca le prezentati ceea ce vă place, astfel încât să poată face mai multe dintre aceste tipuri de lucruri și să se mențină în cele mai bune facilități.

Nu numai că acest lucru îmbunătățește calitatea unei locatii de campare dar va atrage atentia si concurentei, care va incepe sa simta cum numarul de rulotisti la locatia lor este constant sau scade versus alta locatie care atrage tot mai multi rulotisti.


Îndreptați alți rulotisti în direcția corectă

Dacă faceți planificarea călătoriei cu rulota sau autorulota, este probabil să fi citit recenzii care să vă ajute să vă planificați.

De ce nu ai face asta?

Recenziile locatiilor de campare oferă informații privilegiate despre campinguri din punctul de vedere al rulotistului.

Acestea vă permit să intrați în detaliile mai putin placute a unei locatii de campare inainte de a vizita locatia și vă permit să vă entuziasmați de micile avantaje minunate care nu pot fi publicitate pe site-ul locatiei de campare.

Citirea de catre dvs a recenziilor inainte de a pleca in calatorie ar trebui să vă motiveze să vă împărtășiți propria experiență, pentru a-i ajuta pe viitori rulotisti sa isi gaseasca locatii mai bune.

Pe de altă parte, știind că un alt rulotist a fost incantat intr-o numita locatie de campare, poate ajuta alti rulotisti să se simtă încrezători atunci când îl aleg.


Folosiți pentru referințe viitoare

Un avantaj total neașteptat de a lăsa recenzii despre fiecare camping pe care îl vizitați vreodată este posibilitatea de a vă uita înapoi la propriile recenzii.

De ce ai vrea să faci asta?

Pentru a vă aminti cum v-ați simțit despre anumita locatie de campare și pentru a decide dacă doriți sau nu să vă întoarceți.

Acest lucru ar putea părea o prostie în acest moment, dar pe măsură ce vizitați tot mai multe locatii de campare de-a lungul anilor, poate deveni destul de dificil să vă amintiți acele mici detalii care ar putea face sau rupe o călătorie sau poate recitind comentariile actualizate, se observa o imbunatatire a situatiei de acum cativa ani.


“Mulțumesc” celor mai bune locatii de campare

O revizuire bună a locatiilor de campare este una dintre cele mai bune modalități de a mulțumi unui proprietar care are grija de afacerea lui si de turistii care ii trec pragul.

Citirea recenziilor bune nu numai că îi face pe manageri și personal să se simtă bine în legătură cu munca lor, dar, așa cum am subliniat mai devreme, aceste recenzii bune îi ajută să știe ce fac bine și ce lucruri trebuie cu siguranță să continue.

Pe lângă toate acestea, recenziile bune ale locatiilor de campare ajută la cresterea cifrei de afaceri ale campingului respectiv. Recenziile sunt excelente pentru proprietarii care au investit timp si bani si care isi respecta clientii, deoarece le va aduce mai multi turisti in viitor.

Indiferent dacă lăsați o recenzie pozitivă sau una negativă, atâta timp cât este detaliată și onestă, veți ajuta locatia de campare, alți rulotisti și voi înșivă să aveți o experiență in camping mai bună.

Evalueaza
[7 voturi / scor: 5]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *