Asigurați-vă că pașapoartele sunt valabile cel puțin 6 luni la momentul intrării într-o altă țară (regula este, în special, valabilă dacă ieșiți din spațiul UE sau călătoriți împreună cu copii)


Asigurați-vă că aveți acordul legalizat de părăsire a teritoriului României cu copiii, în limba engleză, în situația în care nu sunt ambii părinți ai copiilor împreună cu ei.


Asigurați-vă că aveți la îndemână o copie tipărită a actelor de asigurare a persoanelor și a mașinii / camperului (eventual a rulotei), valabile pentru țările în care călătoriți, precum și o copie a contractului de închiriere sau dovada proprietății auto-rulotei.

În cazul în care auto-rulota este deținut de o persoană juridică, șoferul trebuie să facă dovada faptului că are permisiunea de a părăsi teritoriul României cu camperul / rulota.


Dacă aveți acte în format electronic (vignere, asigurări), vă recomandăm să aveți și o copie tipărită pentru situația în care dați de un polițist excesiv de zelos.

Situații de acest gen ne-au fost raportate la trecerea frontierei din Muntenegru în Bosnia, prevenția fiind, întotdeauna, de preferat.


Păstrați la îndemână numerele de telefon ale consulatelor României din țările în care călătoriți pentru a le putea contacta în caz de urgență.


Daca calatoriti in Maroc si aveti cu dumneavoastra accesorii gen biciclete electrice, barci sau alte accesorii mai scumpe, ce se pot achiziona si din Maroc, sa aveti cu dumneavoastra documentele de achizitie a bunurile astfel incat la revenirea din calatorie sa nu aveti probleme cu vamesii de la granita primului stat european.


Poze & text

Tzuby Camp&Campers

Evalueaza
[18 voturi / scor: 5]