Daca citesti pe website-urile vanzatorilor, vei gasi numai informatii despre avantaje … dar in realitate lucrurile sunt mai complicate.

Trebuie avut in vedere daca frigiderul realizeaza racirea cu ajutorul unui compresor sau racire cu amoniac.

Montajul unui ventilator suplimentar (sau ventilatoare) este relativ simplu.

Avantaje


Multi comenteaza ca senzatia ca friginderul raceste mai repede este o “vrajeala”, maxim 1 sau 2 grade se imbunatateste … atunci utilizeaza matematica – regula de 3 simpla – 5 grade din 7 (cat era inainte de montajul ventilatoarelor) inseamna aproximativ 30% imbunatatire


Daca montezi corect termostatul (dupa radiatorul de condensare) si ai un termostat automat (cu posibilitatea de actionare manuala) atunci sigur vei avea un randament mai bun.

Comanda termostatului se instaleaza in interiorul rulotei sau autorulotei.


Eu am preferat solutia clasica, ventilator de calitate si buton de intrerupe a functionarii lui pe timpul noptii (cu termostat clasic)

Daca ai mai multe ventilatoare, atunci in timpul noptii recomand sa le opresti, personal le consider prea …. zgomotoase


Toata lumea se pricepe la fotbal, asa ca nu imi permit sa prezint prea multe detalii tehnice, doar faptul ca ventilatoarele trebuie montate pe grila frigiderului cu debitul de aer catre EXTERIOR

Un alt avantaj al unor ventilatoare suplimentare inseamna ca, caldura generata de radiatorul frigiderului sa fie impinsa spre exteriorul rulotei si astfel nu se mai disipa caldura in interiorul rulotei.


Ca sa ai un randament mai bun al racirii pe timp de vara iti sugerez sa adaugi un ventilator suplimentar in interiorul frigiderului, ajuta FFF mult la racirea uniforma a aerului din interiorul frigiderului.

Ventilatorul exterior plus interior iti permite ca sa racesti mai repede “berea”

Nu te astepta la miracole daca campezi direct in razele soarelui si nu ai aparat de aer conditionat functional.

Frigiderul are randamentul MAXIM cu cat temperatura din interiorul frigidererului este mai aproape de temperatura mediului exterior.


poze credit Lucian Alexe on Unsplash

Evalueaza
[16 voturi / scor: 5]