Managementul gazului din butelie, mai ales in perioada rece, devine o problema si am obosit sa ma concentrez numai la problema – unde pot sa schimb/ incarc butelia cu propan.

Am decis sa investesc in sistemul de alimentare AUTOGAS, sistem care iti permite alimentarea cu GPL de la statiile de combustibil de pe traseu.

Sistemul este compus din:

– rezervor de GPL (asemanator cu butelie ca forma)

– furtun (sunt la vanzare diverse lungimi)

– mufa mama (poze de mai jos dupa instalare)

– diferite adaptoare pentru tarile pe care doriti sa le vizitati (difera baioneta de incarcare cu GPL)

Instalarea este foarte simpla dar trebuie sa aveti in vedere mai multe aspecte legale, cum ar fi faptul ca rezervorul de GPL se instaleaza cu suporti (fix) si nu chingi textile (mobile)!

Producatorul Truma comercializeaza pasta speciala pentru asigurarea etanseitatii conexiunilor de gas, recomand!

Cea mai mare investitie este in rezervorul de GPL din aluminiu.

Acesta are valva OPD (la incarcarea de 80% declanseaza automat) si indicator privind volumul de gaz ramas in rezervor.

Recomand sa instalati sistemul Duo Control pentru cei care utilizeaza rulota sau autorulota in perioada rece in mod frecvent, suplimentand echiparea jucariei cu 1 butelie standard, astfel incat sa nu aveti surprize.


Inainte de a comenta ca nu se aplica, te rog sa intelegi ca o directiva europeana se transpune in legislatia nationala din fiecare stat membru al Comunitatii Europene mai devreme sau mai tarziu.

Poti sa descarci aici –Directiva Europeana 2004/78/C din data de 29 April 2004

Am tradus in limba romana informatiile prezentate la articolul  UTILIZARE SISTEME DE ÎNCĂLZIRE cu GPL STAȚIONARĂ


Articolul 2.1. Încălzitorul cu combustie GPL și sistemul său de alimentare cu un sistem de încălzire GPL care este destinat să fie utilizat numai atunci când vehiculul nu este în mișcare, trebuie să respecte următoarele cerințe:

Autocolantele permanente vor fi atașate la compartimentul în care sunt depozitate buteliile portabile GPL și în imediata apropiere a dispozitivului de control al sistemului de încălzire, oferind instrucțiuni că încălzitorul GPL nu trebuie să funcționeze și că supapa cilindrului portabil GPL trebuie să fie închisa când vehiculul este în mișcare.

Text si fotografii Gabriel Vasilache

Evalueaza
[7 voturi / scor: 5]