Sa nu bei apa din rezervor inainte de a fi dezinfectat

Calitatea apei dintr-un rezervor de apă de rulota sau autorulota se deteriorează rapid.

Temperaturile ridicate din timpul verii încurajează creșterea bacteriilor.

Bacteriile au libertatea de a se multiplica rapid deoarece apa nu se mișcă și se află într-un spațiu închis.

Problema consta in faptul ca bacteriile se plimba prin toata instalatia de apa a rulotei, deci spalarea rezervorului nu este o solutie. Rezultatul la o rulota mai vechie este un reziduu subțire în țevi.

Acest amestec de microorganisme se numește biofilm. 

Nu beți apă din rezervor daca rezervorul si conductele nu au fost dezinfectate. 

Chiar si spalatul vaselor si a fructelor pot sa creeze probleme pentru stomacul nostru, apa ramasa pe fructe/ farfurii continand bacterii. 

Am citat din articolul de mai jos , un articol pe care vi-l recomand sa-l cititi cu incredere – „Ozonul se potriveste perfect pentru tratarea apei prezente in circuite hidraulice inchise sau deschise, fiind considerat drept cel mai puternic agent de dezinfectare.

Cel mai mare avantaj al sau este ca acesta nu da nastere unor produsi secundari nedoriti si se degradeaza in oxigen. Un neajuns il constituie durata scurta de viata si solubilitatea slaba in apa.

Cu actiunea sa de puternic biocid, nu se pot forma tulpini care sa-i reziste, iar contaminarea cu legionella este practic exclusa in prezenta ozonului” – articol – tratarea apei cu ozon

Ce legatura are ozonul cu rulotele si autorulotele? 

Legatura se numeste produsul TANK-O3, un produs revolutionar, care produce ozon utilizand sursa de energie de 12V sau 24V – Link catre site producator

Tank-O3 este un mic sistem încorporat pentru rezervorul de apă al unei caravane sau rulote, care funcționează atât pe 12 cât și pe 24 de volți.

Atâta timp cât țineți sistemul în mod continuu în timpul sezonului, tot ce trebuie să faceți este să păstrați rezervorul umplut. Apa din rezervor poate rămâne acolo pentru întregul sezon de campare fără a provoca probleme.

Va prezint mai jos sute de optiuni pentru a dezinfecta bazinul si instalatiile 

Link catre produsele dezinfectare

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *