Husa pentru rulota si autorulota


Care sunt calitatile unei huse pentru rulota? 

Dacă ați căutat o n185ouă jachetă, ați fi observat că majoritatea producătorilor vor include ratingurile impermeabile și respirabilitatea pe etichete. Te-ai intrebat vreodata ce inseamna ? 

Gradul de respirație este măsurat în grame pe metru pătrat pe zi sau g / m2 / zi.

Pentru a măsura acest lucru, ei iau un metru pătrat de țesătură și se întind pe un vas de apă. Apoi măsoară cantitatea de apă care poate fi transferată prin țesătură într-o perioadă de 24 de ore.

Cu cât este mai mare numărul, cu atât țesătura este mai respirabilă.

Personal consider ca limita minima de 1000 grame pe 1m2 / 24 ore este ok pentru o husa de rulota. 

Toate articolele de îmbrăcăminte impermeabilă vor avea o notă de impermeabilitate care este determinată cu un test de cap hidrostatic – cel mai adesea acesta este exprimat în mm.

Cu cât este mai mare cu atât este mai rezistent la apă. Dacă un articol de îmbrăcăminte este rezistent la apă de 2.000 mm, aceasta înseamnă că țesătura poate rezista la 2.000 mm de apă într-o zi înainte ca apa să pătrundă.

Standardul minim pentru o husa de rulota (din punctul meu de vedere) la impermeabilitate este de 1.000mm, ar fi potrivita pentru ploaie moderata.

Exista producatori cu istoric in acest domeniu, care utilizeaza materiale de calitate, indicatorii de mai sus fiind inclusi in oferta dansilor.

Am detinut 3 tipuri de huse pentru rulote si pot sa afirm ca trebuie sa fie minim 2 straturi de materiale ( 3 straturi inseamna calitate mai ridicata).186

Protectia rulotei sau autorulotei inseamna, din punctul meu de vedere urmatoarele:

PRO +

 • o valoarea mai mare la revanzare, aspectul vizual este imbunatatit, vopseaua sau elementele de plastic au o uzura redusa datorita expunerii reduse la razele UV
 • interiorul rulotei vizual se imbunatateste deoarece la un procent mare de rulote disponibile la vanzare pe internet o sa vedeti parti din interiorul bailor DECOLORATE datorita faptului ca rulota a stationat intr-o singura pozitie o perioada lunga de timp, expusa la razele de soare patrunse in interiorul ei pe geamul neacoperit. 
 • suprafata exterioara a tavanului rulotei este protejat impotriva depunerilor de gainat de pasare, care dupa cum bine cunoastem toti, ataca in forma ireversibila vopseaua 
 • ma protejeaza de curiosii din trafic, care utilizeaza uneori un marker permanent pentru a desena ori sa isi lase amprenta specifica pe rulote 
 • reduce condensul datorita umiditatii din atmosfera, husa fiind si o bariera termica, reducand cu bune grade plaja de variantie a temperaturilor zilnice 
 • nu permite depozitarea si pietrificarea in timp a frunzelor impreuna cu mucegaiul si pamantul fin inchegat de celebra poluare din orasele din Romania 
 • permite acoperirea anvelopelor – protectie impotriva deteriorarii anvelopelor datorita expunerii indelungate la soare

CONTRA –

 • destul de scumpe husele de calitate pentru rulota 
 • instalare destul de greoaie, necesita 2 persoane, fara ca vantul sa sufle cu putere
 • destul de incomod de a fi stransa si depozitata, mai ales dupa ploaie sau umiditate
 • daca esti un rulotist ce utilizeaza frecvent rulota, atunci devine un efort destul de mare instalarea si eliminarea ei. 


Ce masuri sunt necesare pentru a putea comanda HUSA potrivita?

Suplimentar de indicatiile din desenul de mai jos, atrag atentia asupra latimii rulotei la care trebuie adaugat sau nu, latimea parasolarului montat pe laterala rulotei, in caz contrar, husa va fi instalata fortat, iar in timp, va ceda la punctele cu presiunea maxima. 

Daca aveti antena satelit montata pe tavan sau aer conditionat, nu am observat nici o problema la instalarea unei huse simple, deoarece inaltimea suplimentara a antenei parabolice stranse in modul TRAVEL sau a aparatului de aer conditionat implica o ridicare a husei cu cativa cm fata de partea maxima de jos. 

RECOMANDARI

 • daca aveti panouri solare si lasati bateria in rulota, ca sa comandati husa cu fereastra de plastic, pentru a putea alimenta bateria
 • spalati rulota inainte de a acoperi cu husa, in caz contrar, chiar si cele mai bune huse pot sa zgarie rulota prin miscarea permanenta a husei datorita vantului.
 • Aceste particule fine intra in textura materialului si apoi nu mai pot fi eliminate, devening un smirgel fin. 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *