Marchiza sau terasa rulota sau autorulota


Exista o multime de vanzatori de terase in saculet, in caseta exterioara sau cu montaj pe sina cortului si de multe ori, rulotistii stagiari nu stiu ce sa aleaga. 

Cred ca cele mai puternice nume in acest domeniu sunt Dometic, Fiamma si Thule cu cele 2 optiuni – in saculet pe sina cortului sau in caseta, Isabella, Brand Zelte, DWT – zelte si multe alte firme. 

rulota1

Am incercat sa descriu in imagini faptul ca forma rulotei este importanta in alegerea tipului de terasa. 

rulota 1-2

Atrag atentia asupra faptului ca, greutatea unei terase exterioare in caseta nu este de neglijat, montajul pe peretele lateral trebuie facut cu simt de raspundere, prinderea fiind esentiala in structura rulotei si nu in zona de izolatie. 

Discutam de 35-45 de kg sarcina pe peretele exterior al rulotei la o terasa in caseta avand o lungime de aproximativ 4.5m, aceasta sarcina este in partea de sus, conduce la reducerea stabilitatii rulotei. 

rulota 2

Din punctul meu de vedere, o terasa montat doar partial la lungimea peretului rulotei este inestetic si mai putin practic deoarece vara esenta este sa ai cat mai multa umbra.

Exista posibilitatea sa achizionezi o terasa in caseta exterioara la culoarea rulotei, daca rulota este foarte grea, sansele ca culoarea casetei sa fie similara cu culoarea rulotei sunt minime.

Daca vrei sa vinzi rulota si vrei sa scoti terasa inainte de vanzare, ma gandesc cine oare cumpara o rulota cu suportii din perete sau gaurile din pereti astupate?

rulota4

Cu alte cuvinte, la o asemenea forma de rulota, singura alternativa ramane o terasa din material textil de calitate sau fabricata de tine acasa cu materiale achizionate de la magazin. 

Imi plac foarte mult produsele firmei Isabella si cred ca cea mai practica terasa este Isabella Transit – in filmul de mai jos se vede usurinta cu care se instaleaza. 

Eu folosesc o terasa ce se poate transforma in cort – produsul Isabella Sun Shine ca cel din filmul de mai jos. Recomand 100%

De ce am ales acest produs? pentru ca pot sa – l depozitez pe toata stationarea rulotei in interiorul rulotei sau in casa, daca nu am nevoie de el nu-l transport cu mine, in cazul depozitarii in rulota, va sta pe podea, pot sa echilibrez rulota prin mutarea gentii inainte sau inapoi si voi avea un centru de greutate mai jos, cu imbunatatiri asupra stabilitatii asamblului rulota + autoturism. 

Daca forma tavanului iti permite, atunci ai posibilitatea sa montezi terasa in caseta pe tavanul rulotei (cea mai eleganta solutie) sau in sacutel pe sina rulotei.

rulota 5.jpg

Sa nu uiti sa comanzi si adaptoarele, in functie de tipul rulotei, anul de fabricare, deoarece terasele in caseta cu montaj pe tavan necesita adaptoare in functie de unghiul si forma inbinarii tavanului cu peretele lateral … si nu sunt chiar ieftine. 

Preturile destul de piperate pentru bugetul romanului normal si a aparut intrebarea logica – de ce sunt atat de scumpe parasolarele si corturile pentru rulote?

rulota 6.jpg

Terasele se testeaza – comparatia intre Dometic, Fiamma si Omnistore

Este normal sa platim pe 1 cort nou cat valoarea unei rulote adusa din Anglia cu o vechime de 15-20 de ani?


Am avut anterior o rulota care a fost achizitonata fara cort exterior si am inceput masuratorile clasice pentru a identifica lungimea potrivita a cortului. Aceasta masuratoare functioneaza daca ai rulota in fata casei. In schimb, cand intentionati sa schimbati rulota si doriti sa pastrati cortul, in speranta ca se va potrivi la urmatoarea rulota, aveti acum posibilitatea de a interoga acest superb website – felicitari celui care a venit cu aceasta idee.

Cum functioneaza? simplu – introduceti Fabricantul rulotei si anul de fabricare, urmand a rasfoi paginele din coltul din dreapta jos (next page) pana ajungeti la modelul care va intereseaza


Inainte de concluziona, am studiat produsele fabricantilor de top pentru corturi si parasolare de rulote, remarcati pe piata pentru produsele dansilor (mai sunt si alti fabricanti puternici dar pentru comparatie am utilizat acesti 3 competitori) 

Se observa ca se utilizeaza materialele pentru cort fabricate de catre firma TENCATE, un producator puternic de diverse materiale inovative, cu o perioada foarte lunga de utilizare. In link-ul de mai jos gasiti pagina producatorului TENCATE pentru outdoor

https://www.tencateoutdoorfabrics.com/en/

Acum aveti informatiile despre fiecare tip de material produs de acest producator de marca, si in functie de aceste informatii va puteti alege cortul deja fabricat sau …. va puteti achizitiona materiale separat, urmand dumneavoastra, cu un efort minim, sa realizati ceea ce va doriti – o terasa, un cort mai simplu, pereti laterali … Mentionez ca in majoritarea covarsitoare a cazurilor, in timpul verii se utilizeaza numai terasa si 1 perete lateral. 

Cum imi construiesc singur o terasa ???

Apelez la produsele magazinului   https://www.esvocampingshop.com/en, un magazin care comercializeaza produsele firmei TENCATE si a altor firme dedicate pentru corturi si terase. 

  • fi achizitia snurului pentru terasa cortului (si daca nu aveti puteti achizitiona si sina de aluminiu)  in functie de lungimea propusa – link alegerea snurului
  • alegerea latimii materialului, tipul si lungimea lui – link alegere material
  • alegerea atei de cusut – link ata de cusut
  • acele pentru masina de cusut – link ace de cusut
  • dupa imbinarea snurului cu materialul dorit, trebuie intarite cele 3 laturi ramase ale parasolarului, cu varianta cusatura dubla sau cu banda de intarire – link catre banda
  • Se realizeaza gaurile pentru prinderea betelor utilizand produsele specifice – au si un filmulet simplu si clar – link catre capse
  • diferite elemente de ancorare … link elemente de ancorare  
  • daca mai aveti idei — imbinarea cu peretii laterali sau imbinarile intre sectiuni de materiale – link catre banda de imbinare
  • betele dorite – aluminiu sau metal .. easy clip sau standard link catre bete

Trebuie sa recunosc sa tehnologia avanseaza puternic chiar si in domeniul rulotistic. Instalarea de catre o singura persoana a cortului este destul de dificila, avand in vedere faptul ca 1 persoana trebuie sa ghideze cortul pe sina iar o alta persoana sa traga cortul. Mai mult, multi rulotisti nu au auzit de sugestiile producatorilor de corturi sa pulverizeze ceara lichida pe canalul/sina de instalare, pentru a minimaliza efortul fizic. Totusi inginerii de la ENDURO au creat dispozitivul de instalare cu usurinta a unui cort de rulota:

ENDURO EASY TENT – Link catre produs


Daca nu aveti rulota acoperita in permanenta pe perioada stationarii cu husa de protectie, depunerile de mizerie pe santul de alunecare a cortului sunt devin un impediment serios in timpul montajului cortului.

Exista pe piata de profil peria special conceputa pentru curatarea canalului 

Link catre produs perie curatare canal

Ulterior se aplica lubrifiant pe snurul cortului/pe canal sau o ceara lichida 

Link catre produs gresare canal cort


Vacanta placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *