Atentie, legislatia in Spania si Italia prevede montarea dreptunghiului reflectorizant ALB cu ROSU pe suportul de biciclete din spatele rulotei/autorulotei chiar daca nu aveti instalate biciclete deoarece scheletul suportului depaseste gabaritul standard al rulotei/autorulotei. 

In Portugalia – nu aveti voie sa extindenti in adancime fata de limita din spate a rulotei /autorulotei cu mai mult de 45cm suportul de biciclete.

In acest caz, utilizati doar 1 suport pentru 2 biciclete in spate si altul pe protap.

In Spania pentru asamblurile rulota + autoturism mai lungi de 12 metrii trebuie sa instalati pe spatele rulotei semnul din aluminiu reflectorizant GALBEN cu banda rosie in jur, standard ECE 70

Noi am ales sa instalam suportul pentru biciclete cu sistem de prindere usor, astfel incat sa-l demontam ori de cate ori nu utilizam bicicletele in excursii.


Atentie din 2021 –  Instructiunea numarul 08/V-74 emisa de catre “THE SPANISH DIRECTOR GENERAL OF TRAFFIC” (am extras si tradus in limba romana)

Întrucât autorulotele sunt „vehicule din categoria specială M1” și diferite de autoturisme, se consideră justificat să nu se aplice aceleași limite de viteză, în afara orașului, ca autoturismele, ci să se aplice limitele de viteză similare pentru alte vehicule din categoria M (transportul de pasageri).

– 3148 (vehicul mixt / cazare)
– 3200 (autorulota nespecificată cu MMA mai mic sau egal cu 3.500 kg.)
– 3248 (autorulota cu cazare cu MMA mai mic sau egal cu 3.500 kg.)

Următoarele limite de viteză se vor aplica autorulotelor care sunt conduse fără remorci, clasificate conform cu codurile MOT mai sus mentionate:

– pe autostrăzi 100 km/h

– pe drumuri conventionale pentru autovehicule cu mai multe benzi pentru una dintre direcțiile de circulație 90 km/h

– pe restul drumurilor, în afara orașului 80 km/h


Autorulotele clasificate cu codurile de mai jos vor fi guvernate de aceleași limite de viteză ca și pentru camioane (datorită greutății maxime admise = MMA) și restul camionetelor: 90 Km/h pe autostrăzi și autostrăzi și 80 km/h pe drumurile convenționale.

– 3300 (autorulota nespecificată cu MMA peste 3.500 Kg.)
– 3348 (autorulota cu cazare cu MMA peste 3.500 Kg.)
– 2448 (furgonetă cu cazare)

Pe căile rutiere urbane, indiferent de codul de clasificare, rulotele vor fi supuse limitei generale de viteză pentru toate vehiculele de 50 km/h, astfel cum este prevăzut la articolul 50 din Regulamentul general de circulație

Credit fotografii si text Gabriel Vasilache

Evalueaza
[12 voturi / scor: 4.5]