Rulotismul cunoaste in aceasta perioada o puternica dezvoltare in Romania si este loc si pentru micile afaceri de familie sa inceapa sa isi diversifice oferta.

Companie mentionta in subsolul prezentarii ofera servicii de

– recondiționare a scaunele autorulotelor

– fabricare a protectiilor termice pentru timp de vara

– fabricarea protectiilor termice pentru timp de iarna

IARNA

In aceasta perioada folia reprezinta un strat suplimentar aplicat pe geam, imbunatateste confortul termic, reducand pierderea de caldura in rulota/autorulota. 


VARA 

Folia are efectele pozitive importante din punctul meu de vedere

– intimitatea in interiorul rulotei/autorulotei

– se cunoaste faptul ca in timpul vacantei de vara, aglumeratia din campingurile de la mare impune o distanta redusa intre echipaje, un geam fumuriu din constructia rulotei/autorulotei inseamna un grad de “intimitate” crescut versus vecinii curiosi

– creste confortul, prin reducerea temperaturii interioare.


Vreau sa mentionez clar, ca parasolarele verticale ale rulotei/autorulotei au eficacitate scazuta, energia solara trece de geamul rulotei si o parte se reflecta si apare efectul de sera care este atat de puternic incat aerul aflat intre geamul de plexiglas si ruloul de aluminiu devine un calorifer, temperatura stratului tampon de aer  fiind mai mare decat temperatura interioara. 


Parasolarele care au forma predefenita a parbrizului si a geamurilor laterale ale autorulotelor le consider net SUPERIOARE, reduce efectul de sera.

– ajuta sa creasca eficienta aparatului de aer conditionat

– filtrează ultravioletul, lumina vizibilă și infraroșul

– îndepărtează cauza principală a decolorării. Acest aspect mi se pare important, inainte de a achizitia rulotei am vazut o multime de rulote cu mobilier (partea din plastic in general) decolorat vizibil in zona expunerii permanente la soare. 


Exista 2 situatii diferite de aplicare a foliei:

– geamurile din policarbonat al rulotelor/autorulotelor – atentie am incercat sa descriu mai jos efectul ce poate sa apara in timp intre folie si policarbonat

– geamurile din sticla standard pentru autorulote (securizata/laminata)- sofer, pasager si parbriz – similar ca la autoturisme

– folie pentru protejarea anvelopelor


Policarbonatul

1 Policarbonatul cedează in timp o cantitate de gaz, care reacționează cu pelicula.

Testele realizate international au demonstrat ca din punct de vedere tehnic, exista o crestere a concentratiei de oxigen intre folie si policarbonat care va forma in timp bule de aer cu un aspect inestetic ulterior. 

2 Forma geamurilor – spre exteriorul lor –  gândiți-vă că încercați să înfășurați o portocală cu o bucată de hârtie plată și puteți obține ideea. Majoritatea geamurilor de la rulota au zona dinspre exterior retrasa din planul orizontal al geamului, pentru lipire este necesara utilizarea suflantei cu aer cald CARE DAUNEAZA policarbonatului, acesta nu suporta temperaturi inalte punctiforme.


PERSONAL CONSIDER CA UMBRARUL, adica blocajul energiei solare inainte de a patrunde in rulota este metoda cea mai EFICIENTA.

Cea mai simpla, ieftina si eficienta metoda este utilizarea parasolarelor auto, decupate conform cu suprafetei geamului rulotei, cu elastice de prindere la colturile parasolarului.

Acesta se monteaza pe exteriorul geamului, ajutand la reducerea transferului de caldura in interior si reducerea cantitatii de lumina.

Singurul inconvenient pe timp de vant puternic pot sa “zboare”

Poze credit https://web.facebook.com/ceciliapradal07/

Ardecover – www.ardecover.com

Evalueaza
[7 voturi / scor: 5]