Sa incep cu informatia fierbinte – unde facem ITP la rulote in Romania sau mai bine zis in orasul tau.

Aceasta intrebare apare atat de frecvent incat am decis sa transmit informatiile deja existente pe website – RAR


apasa aici Link catre harta RAR online

Apesi pe judetul care te intereseaza de pe harta online de la RAR si apare lista cu toate statiile ITP autorizate.

In stanga sus apesi pe categoria II sau III si se sublineaza numai aceasta categorie


Categoria II

vehicule cu masa sub 3,5 tone


Categoria III

vehicule cu masa peste 3,5 tone


Verifica sa nu aiba interdictie la “Remorci cu sistem de franare inertial”

Platforma dedicata rulotismului – vanzari, intermedieri si inchirieri rulote, accesorii si autorulote

http://www.bazarache.ro

Marea Britanie – atrag atentia ca in aceasta tara NU exista obligativitatea efectuarii inspectiei periodice la rulote.

Aveti grija cand achizionati o rulota din aceasta tara, ar fi preferabil o verificare a sistemului de franare inaintea deplasarii la RAR Romania.

In Marea Britanie este responsabilitatea proprietarului să se asigure că rulota este în siguranță pentru a circula pe drum și este recomandat un service anual pentru a verifica că este buna de circulație și că sistemele de gaz, electric și de apă funcționează corect.


O analiza foarte buna este prezentata in acest articol – No MOTs for caravans and light trailers din care extrag si traduc in limba romana:

– ITP pentru rulote a fost propus ca măsură de siguranță rutieră in data de 30 Mai 2013 în Parlamentul European.

– Clubul a considerat că propunerile nu vor avea prea puțin impact asupra accidentelor rutiere, inclusiv rulote și remorci ușoare.

– Parlamentul European de la Strasbourg a ajuns la decizie la 21 ianuarie 2014, după discuții lungi și lobby din partea Clubului din Marea Britanie și a altor organizații.

– Majoritatea copleșitoare a numărului mic de accidente care se produc se datorează factorilor de „utilizare” (cum ar fi încărcarea slab distribuită sau viteza necorespunzătoare).

– Costul implementării propunerilor ar fi, de asemenea, extrem de mare.

– Am efectuat o analiză comparativă a ratelor de accidente grave în Germania (unde există o formă de testare MOT a rulotei de mai mulți ani) și în Marea Britanie, unde testele nu sunt necesare.

– Cercetările noastre au arătat că testările de durabilitate rutieră au un impact mic sau deloc asupra numărului de accidente grave cu rulote, deoarece cifrele pentru cele două țări sunt practic identice”


Asadar, cand achizitionati o rulota din Marea Britanie (prima data inmatriculata in Romania) va sfatuiesc sa verificati:

– sistemul de franare (ca sa treceti de inspectia RAR Romania)

– uzura cuplei antibalance (ca sa va deplasati in siguranta cu rulota atasata la masina)


Olanda – In acest moment exista o conventie intre Olanda, Spania si Belgia, prin care li se permite posesorilor de jucarii de vacanta sa efectueze ITP masinilor inmatriculate in Olanda in cele 2 tari

apasa aici pentru detalii – ITP Spania si Belgia

Reprezentatii Olandei doresc ca sa se permita efectuarea ITP-ului autoturismelor si camioanelor inmatriculate in Olanda in intrega Europa deoarece s-a constatat ca sunt mii de vehicole care circula goale intre diferite tari si Olanda doar pentru simplu fapt al obligativitatii efectuarii ITP-ului in tara de origine.


Harta interactiva incearca sa ofere informatii utile pentru posesorii de auto-rulote si corturi dorind sa depasim 300 locatii campinguri, reparatii, inchirieri, magazine, ITP, service, parcuri si dealeri de auto-rulote, butelii Propan si GPL din Romania.

Apasa aici ca sa te inscrii in grupul Vacante cu Auto – Rulota


Modul de functionare interactiv este prezentat la subsolul hartii.


In casuta din subsolul hartii puteti sa scrieti ceea ce va intereseaza dupa urmatorul cod:


Camping – locatiile de campare

Park – parcuri de distractii cu posibilitati de campare

Pensiuni – prezinta doar pensiune care ofera locuri de campare

Magazin – prezinta doar magazinele de specialitate

Inchirieri – prezinta doar companiile care inchirieaza RV-uri

Butelii Propan – prezinta statiile OMV ce ofera aceste servicii

Casute – locatii care ofera spre inchiriere casute

Parcare – locuri de parcare pe termen lung rulote si autorulote

Service – prezinta service-urile dedicate rulotismului

Parc – parcuri de rulote

Dealer – Vanzatori de rulote si autorulote noi

Club – cluburi de rulotism & turism

Asociatie – asociatii de rulotism & turism


Apasand pe locatia care va intereseaza, automat veti fi directionati catre pagina de website a respectivii entitati.

Pentru inscrieri, stergeti sau modificari (harta+top) rog sa ma contactati la contact@auto-rulota.ro

Pentru inscrieri este obligatoriu sa prezentati  o adresa de website sau pagina de facebook de unde sa rezulte locatia entitatii pe care doriti sa o promovati.

Inscrierea este gratis, fara a solicita beneficii, nu expira!


In cadrul grupului  Vacante cu Auto – Rulota

 – prezentam locatii de campare

– aducem Europa mai aproape de tine

– gasesti idei de distractie in vacanta

– discutam despre probleme specifice ale rulotismului

– prezentam situatii atipice cu care ne-am intalnit in timpul vacantelor cu auto-rulota

– oferim informatii cu privire la infrastructura existenta in Europa privind rulotismul

– impartasim sfaturi privind mentenanta si micile reparatii

– idei culinare fac parte din viata de rulotist

– prezentam solutii tehnice pentru probleme specifice

– mai si glumim


De ce ar trebui să postati mereu recenziile despre locurile de campare?

Dacă dețineți o rulota sau autorulota, este posibil să fi petrecut perioade de timp in mai multe locatii de campare.

Indiferent de numărul de locatii de parcare pe care ați avut șansa să le treceti pragul, aveți cu siguranță o părere despre fiecare locatie/camping în care ati fost.


Poate că in anumite locatii de campare ati avut surpriza placuta sa gasiti facilitati noi care nu au fost mentionate pe pagina de website oficiala al acelui loc de campare sau anumite spatii au fost renovate.

Pe de alta parte, stim ca multe website -uri uita sa mai actualizeze pozele, cele initiale de acum 10 sau 20 de ani de cand s-a deschis locatia de campare nu mai sunt de actualitate iar sederea a fost un esec din punct de vedere al confortului (o baie murdară și locuri pline de gunoi, lăsându-vă senzația de dezgust).

Desigur, cea mai probabilă realitate este că un loc de campare se încadrează undeva între cele două, având atât argumente pro, cât și contra.

Acum, nu trebuie sa se argumenteze faptul că postarea unei recenzii necesită un pic de timp, ceea ce majoritatea dintre noi nu avem prea mult.

Acest lucru trebuie apreciat, multi vizitatori totusi si-au alocat deja timpul pretios pentru a scrie o recenzie, care a fost sau nu citita de dvs inaintea deciziei de a va petrece timpul acolo.

Aceasta atitudine ajută comunitatea rulotistilor în ansamblu, iar unele cazuri ar putea chiar să vă ajute personal în viitor.


Ajutați locurile de campare să se îmbunătățească

Motivul numărul unu pentru a lăsa recenzii despre locatiile de campare după fiecare sejur în camping este de a ajuta locatiile la care ati mers să cunoasca plusurile și ce trebuie îmbunătățit.

Trebuie sa stiti ca proprietarii campingurilor sau managerii nu au fost mereu “rulotisti” inaintea deschiderii acestor locuri de campare, asa ca uneori poate fi greu pentru proprietar să privească spatiul de campare din punctul de vedere al rulotistului.

Alteori, s-ar putea să nu fie complet conștienți de o ceea ce se intampla dupa lasarea intunericului, când managerul și personalul nu sunt prezenti si activi.

Există chiar și unele cazuri în care un manager sau un membru al personalului ar putea fi conștient de o problemă, dar nu știu cât de mult afectează șederea unui rulotist.

În toate aceste cazuri, luarea la cunostinta a problemelor și inconvenientele prezentate de dvs. îi va ajuta pe proprietarii, managerii și personalul spatiilor de cazare să îmbunătățească situatia.

De asemenea, daca le prezentati ceea ce vă place, astfel încât să poată face mai multe dintre aceste tipuri de lucruri și să se mențină în cele mai bune facilități.

Nu numai că acest lucru îmbunătățește calitatea unei locatii de campare dar va atrage atentia si concurentei, care va incepe sa simta cum numarul de rulotisti la locatia lor este constant sau scade versus alta locatie care atrage tot mai multi rulotisti.


Îndreptați alți rulotisti în direcția corectă

Dacă faceți planificarea călătoriei cu rulota sau autorulota, este probabil să fi citit recenzii care să vă ajute să vă planificați.

De ce nu ai face asta?

Recenziile locatiilor de campare oferă informații privilegiate despre campinguri din punctul de vedere al rulotistului.

Acestea vă permit să intrați în detaliile mai putin placute a unei locatii de campare inainte de a vizita locatia și vă permit să vă entuziasmați de micile avantaje minunate care nu pot fi publicitate pe site-ul locatiei de campare.

Citirea de catre dvs a recenziilor inainte de a pleca in calatorie ar trebui să vă motiveze să vă împărtășiți propria experiență, pentru a-i ajuta pe viitori rulotisti sa isi gaseasca locatii mai bune.

Pe de altă parte, știind că un alt rulotist a fost incantat intr-o numita locatie de campare, poate ajuta alti rulotisti să se simtă încrezători atunci când îl aleg.


Folosiți pentru referințe viitoare

Un avantaj total neașteptat de a lăsa recenzii despre fiecare camping pe care îl vizitați vreodată este posibilitatea de a vă uita înapoi la propriile recenzii.

De ce ai vrea să faci asta?

Pentru a vă aminti cum v-ați simțit despre anumita locatie de campare și pentru a decide dacă doriți sau nu să vă întoarceți.

Acest lucru ar putea părea o prostie în acest moment, dar pe măsură ce vizitați tot mai multe locatii de campare de-a lungul anilor, poate deveni destul de dificil să vă amintiți acele mici detalii care ar putea face sau rupe o călătorie sau poate recitind comentariile actualizate, se observa o imbunatatire a situatiei de acum cativa ani.


“Mulțumesc” celor mai bune locatii de campare

O revizuire bună a locatiilor de campare este una dintre cele mai bune modalități de a mulțumi unui proprietar care are grija de afacerea lui si de turistii care ii trec pragul.

Citirea recenziilor bune nu numai că îi face pe manageri și personal să se simtă bine în legătură cu munca lor, dar, așa cum am subliniat mai devreme, aceste recenzii bune îi ajută să știe ce fac bine și ce lucruri trebuie cu siguranță să continue.

Pe lângă toate acestea, recenziile bune ale locatiilor de campare ajută la cresterea cifrei de afaceri ale campingului respectiv. Recenziile sunt excelente pentru proprietarii care au investit timp si bani si care isi respecta clientii, deoarece le va aduce mai multi turisti in viitor.

Indiferent dacă lăsați o recenzie pozitivă sau una negativă, atâta timp cât este detaliată și onestă, veți ajuta locatia de campare, alți rulotisti și voi înșivă să aveți o experiență in camping mai bună.

Poza si text credit Gabriel Vasilache

Evalueaza
[23 voturi / scor: 5]