Model proiect infiintare camping Fonduri Europene

In partea a doua a prezentarii gasiti informatiile text (planul de afaceri) dar vreau sa va arat cum puteti singur sa va faceti proiectare gratis a campingului pe care doriti sa il construiti.

Totul este foarte simplu, online si gratis pentru schita de baza. Ai nevoie de aceste schite pentru a vedea latimea drumului de access si latimea/ dimensionarea parcelelor.

Avantajul acestui soft gratis – https://planner5d.com consta in faptul ca permite vizualizarea 3D a schitei tale.

Dimensionarea se realizeaza la scara propusa. Pachetul gratis iti ofera elementele de constructie de baza iar daca doresti alte elemente mai puternice ce pot fi modificate trebuie sa achiti o taxa.

Toate aceste schite au fost realizate de subsemnatul in aproximativ 3 ore de munca

Daca apasati pe acest link apasa aici CORP CLADIRE CAMPING in 3D aveti cladirea desenata de subsemnatul in 3D si o puteti vedea online, din toate directiile.


Proiect la disciplina Dezvoltare Rurală – Înființare Camping (puteti sa-l descarcati complet din link-ul de mai jps)

Măsura 6, submăsura 6.4.

Cuprins

 Descrierea obiectului de investiție

– Descrierea societății în care se implementează investiția

– Descrierea investiției


Datele tehnice ale investiției

– Amplasament

– Piața de aprovizionare/ desfacere și concurența

– Descrierea fluxului tehnologic

– Datele tehnice ale investiției

– Descrierea fluxului de producție

– Durata de realizare a investiției


Bugetul investiției

3.1. Resursele necesare pentru investiție

3.2. Resursele necesare procesului tehnologic

 1. a) Cheltuielile pe ciclu de producție
 2. b) Cheltuieli cu salariații

Planul de afaceri

Estimarea pe 5 ani de exploatare a veniturilor și a cheltuielilor

– Estimarea veniturilor pe 5 ani

– Estimarea cheltuielilor cu ciclul de productie pe 5 ani

– Estimarea rezultatului financiar

– Estimarea rezultatului financiar în urma efectului dat de sursele de finanțare


Indicatorii de investiție

Indicatorii financiari

 • Valoarea investiției (Vi)
 • Durata de recuperare a investiției (Dr)
 • Rata de actualizare
 • Valoarea actualizată netă (VAN)
 • Disponibilul de numerar la sfârșitul perioadei

Tabel încasări și plățiIn Romania exista o lipsa de informatii privind modelele pentru infiintarea de campinguri noi. Inainte de a apela la un consultant specializat in fonduri Europe, iti sugerez sa analizezi proiectul mai jos preezentat.

Este foarte usor sa intelegi cum se pregateste un plan de busines in acest domeniu iar informatiile prezentate sunt suficiente ca sa iti construiesti propriul plan, exemplul de mai jos fiind foarte bine detaliat.


Daca esti interesat poti sa descarci in format editabil word INTREGUL Proiect la disciplina Dezvoltare Rurală – Înființare Camping.

apasa aici si descarca- Proiect Dezvoltare Rurala – Infiintare camping

Comunitatea rulotistilor va ofera sfaturi si raspunde la intrebarile dvs.

Apasa aici ca se te inscrii in grupul de rulotism Vacante cu auto-rulota


In casuta din subsolul hartii puteti sa scrieti ceea ce va intereseaza dupa urmatorul cod:


Camping – locatiile de campare

Pensiuni – prezinta doar pensiune care ofera locuri de campare

Magazin – prezinta doar magazinele de specialitate

Inchirieri – prezinta doar companiile care inchirieaza RV-uri

Butelii Propan – prezinta statiile OMV ce ofera aceste servicii

GPL – prezinta locatiile OMV ce ofera aceste servicii

Casute – locatii care ofera spre inchiriere casute

Parcare – locuri de parcare pe termen lung rulote si autorulote

Service – prezinta service-urile dedicate rulotismului

Parc – parcuri de rulote

Dealer – Vanzatori de rulote si autorulote noi

Club – cluburi de rulotism & turism

Asociatie – asociatii de rulotism & turism


Apasand pe locatia care va intereseaza, automat veti fi directionati catre pagina de website a respectivii entitati.

Pentru update si inscrieri rog sa ma contactati la contact@auto-rulota.ro sau folosing formularul de contact din meniul principal.

Este obligatoriu sa prezentati o pagina de website sau facebook si o adresa de email valabila pentru inscrirea pe harta interactiva (gratis, fara a solicita beneficii, nu expira).


De ce ar trebui să postati mereu recenziile despre locurile de campare?

Dacă dețineți o rulota sau autorulota, este posibil să fi petrecut perioade de timp in mai multe locatii de campare.

Indiferent de numărul de locatii de parcare pe care ați avut șansa să le treceti pragul, aveți cu siguranță o părere despre fiecare locatie/camping în care ati fost.


Poate că in anumite locatii de campare ati avut surpriza placuta sa gasiti facilitati noi care nu au fost mentionate pe pagina de website oficiala al acelui loc de campare sau anumite spatii au fost renovate.

Pe de alta parte, stim ca multe website -uri uita sa mai actualizeze pozele, cele initiale de acum 10 sau 20 de ani de cand s-a deschis locatia de campare nu mai sunt de actualitate iar sederea a fost un esec din punct de vedere al confortului (o baie murdară și locuri pline de gunoi, lăsându-vă senzația de dezgust).

Desigur, cea mai probabilă realitate este că un loc de campare se încadrează undeva între cele două, având atât argumente pro, cât și contra.

Acum, nu trebuie sa se argumenteze faptul că postarea unei recenzii necesită un pic de timp, ceea ce majoritatea dintre noi nu avem prea mult.

Acest lucru trebuie apreciat, multi vizitatori totusi si-au alocat deja timpul pretios pentru a scrie o recenzie, care a fost sau nu citita de dvs inaintea deciziei de a va petrece timpul acolo.

Aceasta atitudine ajută comunitatea rulotistilor în ansamblu, iar unele cazuri ar putea chiar să vă ajute personal în viitor.


Ajutați locurile de campare să se îmbunătățească

Motivul numărul unu pentru a lăsa recenzii despre locatiile de campare după fiecare sejur în camping este de a ajuta locatiile la care ati mers să cunoasca plusurile și ce trebuie îmbunătățit.

Trebuie sa stiti ca proprietarii campingurilor sau managerii nu au fost mereu „rulotisti” inaintea deschiderii acestor locuri de campare, asa ca uneori poate fi greu pentru proprietar să privească spatiul de campare din punctul de vedere al rulotistului.

Alteori, s-ar putea să nu fie complet conștienți de o ceea ce se intampla dupa lasarea intunericului, când managerul și personalul nu sunt prezenti si activi.

Există chiar și unele cazuri în care un manager sau un membru al personalului ar putea fi conștient de o problemă, dar nu știu cât de mult afectează șederea unui rulotist.

În toate aceste cazuri, luarea la cunostinta a problemelor și inconvenientele prezentate de dvs. îi va ajuta pe proprietarii, managerii și personalul spatiilor de cazare să îmbunătățească situatia.

De asemenea, daca le prezentati ceea ce vă place, astfel încât să poată face mai multe dintre aceste tipuri de lucruri și să se mențină în cele mai bune facilități.

Nu numai că acest lucru îmbunătățește calitatea unei locatii de campare dar va atrage atentia si concurentei, care va incepe sa simta cum numarul de rulotisti la locatia lor este constant sau scade versus alta locatie care atrage tot mai multi rulotisti.


Îndreptați alți rulotisti în direcția corectă

Dacă faceți planificarea călătoriei cu rulota sau autorulota, este probabil să fi citit recenzii care să vă ajute să vă planificați.

De ce nu ai face asta?

Recenziile locatiilor de campare oferă informații privilegiate despre campinguri din punctul de vedere al rulotistului.

Acestea vă permit să intrați în detaliile mai putin placute a unei locatii de campare inainte de a vizita locatia și vă permit să vă entuziasmați de micile avantaje minunate care nu pot fi publicitate pe site-ul locatiei de campare.

Citirea de catre dvs a recenziilor inainte de a pleca in calatorie ar trebui să vă motiveze să vă împărtășiți propria experiență, pentru a-i ajuta pe viitori rulotisti sa isi gaseasca locatii mai bune.

Pe de altă parte, știind că un alt rulotist a fost incantat intr-o numita locatie de campare, poate ajuta alti rulotisti să se simtă încrezători atunci când îl aleg.


Folosiți pentru referințe viitoare

Un avantaj total neașteptat de a lăsa recenzii despre fiecare camping pe care îl vizitați vreodată este posibilitatea de a vă uita înapoi la propriile recenzii.

De ce ai vrea să faci asta?

Pentru a vă aminti cum v-ați simțit despre anumita locatie de campare și pentru a decide dacă doriți sau nu să vă întoarceți.

Acest lucru ar putea părea o prostie în acest moment, dar pe măsură ce vizitați tot mai multe locatii de campare de-a lungul anilor, poate deveni destul de dificil să vă amintiți acele mici detalii care ar putea face sau rupe o călătorie sau poate recitind comentariile actualizate, se observa o imbunatatire a situatiei de acum cativa ani.


„Mulțumesc” celor mai bune locatii de campare

O revizuire bună a locatiilor de campare este una dintre cele mai bune modalități de a mulțumi unui proprietar care are grija de afacerea lui si de turistii care ii trec pragul.

Citirea recenziilor bune nu numai că îi face pe manageri și personal să se simtă bine în legătură cu munca lor, dar, așa cum am subliniat mai devreme, aceste recenzii bune îi ajută să știe ce fac bine și ce lucruri trebuie cu siguranță să continue.

Pe lângă toate acestea, recenziile bune ale locatiilor de campare ajută la cresterea cifrei de afaceri ale campingului respectiv. Recenziile sunt excelente pentru proprietarii care au investit timp si bani si care isi respecta clientii, deoarece le va aduce mai multi turisti in viitor.

Indiferent dacă lăsați o recenzie pozitivă sau una negativă, atâta timp cât este detaliată și onestă, veți ajuta locatia de campare, alți rulotisti și voi înșivă să aveți o experiență in camping mai bună.

Poza principala credit  Rishabh Pandoh on Unsplash

Evalueaza
[18 voturi / scor: 5]

8 thoughts on “Model proiect infiintare camping Fonduri Europene

 1. Buna ziua,

  Vreau si Eu sa fac un proiect de genul acesta.
  Cine ma poate ajuta pe judetul Suceava?

  Multumesc

 2. Doresc si eu ajutor pentru un asemenea proiect in jud Mures. Detin 30 arii teren extravilan, intabulat, momentan faneata. Apa pe teren,, curent la aprox 200m

 3. Nu am citit nimic despre racordurile apa, curent, canalizare, gaze, sistem de incalzire, colectare gunoi, personal pentru 3 schimburi si concedii sau invoiri, echipamente intretinere gazon, materiale si manopera reparatii si intretinere, contabil, administrator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *