Adio “masticare” – alege sistemul de imbinare modern al panourilor


Majoritatea celor care vor sa achizioneze o rulota sau autorulota, cu toate ca detin fonduri suficiente pentru achizitia unor jucarii de vacanta fabricate prin metode de constructie moderne, nu stiu ce sa aleaga.

Consider ca nu exista suficienta informatie in mediul online romanesc privind subiectul cum alegem altceva decat “masticarea – cat costa banda, acolo era mai ieftin”


Sistemul vechi de imbinare al peretilor rulotei cu tavanul, frontal si partea din spate a fost “reinventat” de cand au aparut materialele moderne de constructie (voi prezenta separat aceste informatii)


Imbinarea panourilor se realizeaza cu sistemele din poza de mai sus, din acest motiv in interiorul rulotei sau autorulotei la imbinarea peretilor cu tavanul se va observa o banda alba de plastic care mascheaza aceasta prindere.

Hymer a patentat PUAL cu tehnologia de prindere

Prin aceasta metoda dispare “masticarea” si “remasticarea” si se reduce foarte mult riscul infiltratiilor dar …. si aici exista un “dar” nu se elimina complet.


Acest “dar” izvoreste din

– utilizarea eronata a rulotei, cand posesorul incerca sa “caleze” rulota la orizontala prin aplicarea unei forte semnificative in picioarele de sprijin


– utilizeaza picioarele de sprijin pe post de “cric hidraulic”


– stationeaza o perioada lunga de timp intr-o zona cu pamant moale, anvelopele patrund mai adanc in pamant datorita greutatii rulotei si picioarele de sprijin incep sa se incarce cu sarcini suplimentare neuniforme


Toate aceste fenomene descrise conduc la TORSAREA corpului rulotei si implicit la slabirea sistemului de imbinare a peretilor, deoarece materialele moderne sunt foarte greu de “deformat”, punctele de legatura intre ele vor ceda inaintea “deformarii” panourilor.


Cand vrei sa iti schimbi rulota iti sugerez sa analizeze sistemul de imbinare al peretilor inainte de achizitie!

Din punctul meu de vedere – echilibrul intre pret, valoare de revanzare, calitatea materialelor si tehnologia de imbinare se gaseste la marca Hobby.

Poze credit Gabriel Vasilache

Evalueaza
[6 voturi / scor: 5]

One thought on “Adio “masticare” – alege sistemul de imbinare modern al panourilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *