ISCTR -tractare rulota in Romania

Scopul acestu postari este de a prezenta raspunsul ISCTR privind controlul dansilor asupra asamblurilor autoturism + rulota care depasesc insumat 3500 kg (masa maxima admisibila)

Exista posibilitatea de a conduce un asamblu cu MMA auto si rulota peste 3500 kg cu permis conducere categoria B96 sau BE conform cu codul rutier. 

Confuzia care inca mai circula printre rulotisti consta in faptul masa maxima asamblului fiind peste 3500 kg apare intrebarea daca in momentul tractarii rulotei putem fi opriti de ISCTR si intrebati de tahograf si de atestat sofer profesionist.


Raspuns ISCTR .jpg


Legislatia privind instalarea Tahografului la masini cu MMA peste 3500 kg

Regulamentul (CE) nr. 561/2006 privind armonizarea anumitor dispoziţii ale legislaţiei sociale în domeniul transporturilor rutiere, de modificare a Regulamentelor (CEE) nr. 3821/85 şi (CE) nr. 2135/98 ale Consiliului şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 3820/85 al Consiliului – specifica ca in varianta depasirii asamblului remorca + auto peste 3,500kg – nu necesita instalarea TAHOFRAG-ului!

Regulamentul stabilește normele referitoare la perioadele de conducere, de repaus și la pauzele care trebuie respectate de către conducătorii auto ce asigură transportul rutier de mărfuri și de călători în vederea armonizării condițiilor de concurență între modurile de transport terestru, în special în ceea ce privește sectorul rutier și a îmbunătățirii condițiilor de lucru și a siguranței rutiere – DVS CU RULOTA NU EFECTAUATI TRANSPORT de MARFURI SI TRANSPORT PERSOANE 

Poza credit – Photo by Matthew Osborn on Unsplash

Evalueaza
[2 voturi / scor: 5]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *