Amenzi de mii de euro pentru camerele video de bord


Vezi țările în care sunt interzise!

Ne pregătim de concedii, însă, dacă nu suntem atenți la legislația țărilor prin care trecem, riscăm să plătim amenzi de… de mii de euro!
În primul rând, o veste bună.

Este legal să dețineți și să folosiți o cameră de bord în oricare din țările de mai jos, fără restricții:

– Bosnia și Herțegovina

– Danemarca

– Italia

– Malta

– Olanda

– Serbia

– Spania

– Suedia

Totuși, următoarele țări au toate un fel de restricții cu privire la utilizarea camerei de bord:


Austria – ilegală, la prima abatere veți primi o amendă de 10.000 EUR, iar, pentru recidivă, amenda este de 25.000 EUR.

În Austria nici măcar nu este legal să deții o cameră de bord, cu atât mai puțin să o folosești!


Belgia – legală, numai pentru „uz privat”.

Dacă sunteți implicat într-un incident, va trebui să informați toate celelalte părți înainte de a trimite materialul ca dovadă.

Nu puteți face publice filmările în niciun fel.


Franța și Marea Britanie – legală, cu reguli privind locul în care camerele de bord pot fi amplasate în vehicul, astfel încât să nu fie obstrucționată vizibilitatea șoferului.

Franța restricționează, de asemenea, camerele de bord la „utilizare privată”, deci nu puteți încărca înregistrările pe internet.


Germania – legală, publicarea materialelor, însă, nu trebuie să includă date de identificare (figuri ale oamenilor, numerele de înregistrare a mașinilor filmate.

La fel ca în Franța și Marea Britanie, camera trebuie plasată astfel încât să nu obstrucționeze vizibilitatea șoferului.


Grecia – legală doar pentru „uz personal”, respectiv în relația cu autoritățile.

Nu puteți publica filmările în niciun fel.


Luxemburg – utilizarea camerei de bord este ilegală.


Norvegia – legală, în condiții similare Marii Britanii.


Portugalia – interzisă atât deținerea cât și utilizarea.


Elveția – este aproape imposibil să folosim camera și să respectăm în același timp legile elvețiene stricte privind protecția datelor.

Filmările nu pot fi niciodată folosite pentru divertisment sau documentarea unei călătorii.

Pentru țările care nu sunt menționate în articol nu am identificat reguli clare, însă, câteva principii vor trebui să vă orienteze în utilizarea camerelor de bord: pentru siguranța dumneavoastră,
– nu obturați vizibilitatea șoferului în niciun fel,
– nu publicați filmări în care apar fețele unor persoane sau numere de înmatriculare
– nu înregistrați sub nicio formă punctele de trecere a frontierei (aici filmarea este strict interzisă cu orice fel de dispozitiv).

Vă dorim călătorii frumoase și nu uitați să verificați regulile de călătorie înainte de a intra pe teritoriul unei țări:

 https://www.mae.ro/travel-conditions


Informatii puse la dispozitie (credit text si fotografii) de catre Tzuby Camp & Campers


In casuta din subsolul hartii puteti sa scrieti ceea ce va intereseaza dupa urmatorul cod:


Camping – locatiile de campare

Pensiuni – prezinta doar pensiune care ofera locuri de campare

Magazin – prezinta doar magazinele de specialitate

Inchirieri – prezinta doar companiile care inchirieaza RV-uri

Butelii Propan – prezinta statiile OMV ce ofera aceste servicii

GPL – prezinta locatiile OMV ce ofera aceste servicii

Casute – locatii care ofera spre inchiriere casute

Parcare – locuri de parcare pe termen lung rulote si autorulote

Service – prezinta service-urile dedicate rulotismului

Parc – parcuri de rulote

Dealer – Vanzatori de rulote si autorulote noi

Club – cluburi de rulotism & turism

Asociatie – asociatii de rulotism & turism


Apasa aici ca se te inscrii in grupul de rulotism Vacante cu auto-rulota


Apasand pe locatia care va intereseaza, automat veti fi directionati catre pagina de website a respectivii entitati.

Pentru update si inscrieri rog sa ma contactati la contact@auto-rulota.ro sau folosing formularul de contact din meniul principal.

Este obligatoriu sa prezentati o pagina de website sau facebook si o adresa de email valabila pentru inscrirea pe harta interactiva (gratis, fara a solicita beneficii, nu expira).


De ce ar trebui să postati mereu recenziile despre locurile de campare?

Dacă dețineți o rulota sau autorulota, este posibil să fi petrecut perioade de timp in mai multe locatii de campare.

Indiferent de numărul de locatii de parcare pe care ați avut șansa să le treceti pragul, aveți cu siguranță o părere despre fiecare locatie/camping în care ati fost.


Poate că in anumite locatii de campare ati avut surpriza placuta sa gasiti facilitati noi care nu au fost mentionate pe pagina de website oficiala al acelui loc de campare sau anumite spatii au fost renovate.

Pe de alta parte, stim ca multe website -uri uita sa mai actualizeze pozele, cele initiale de acum 10 sau 20 de ani de cand s-a deschis locatia de campare nu mai sunt de actualitate iar sederea a fost un esec din punct de vedere al confortului (o baie murdară și locuri pline de gunoi, lăsându-vă senzația de dezgust).

Desigur, cea mai probabilă realitate este că un loc de campare se încadrează undeva între cele două, având atât argumente pro, cât și contra.

Acum, nu trebuie sa se argumenteze faptul că postarea unei recenzii necesită un pic de timp, ceea ce majoritatea dintre noi nu avem prea mult.

Acest lucru trebuie apreciat, multi vizitatori totusi si-au alocat deja timpul pretios pentru a scrie o recenzie, care a fost sau nu citita de dvs inaintea deciziei de a va petrece timpul acolo.

Aceasta atitudine ajută comunitatea rulotistilor în ansamblu, iar unele cazuri ar putea chiar să vă ajute personal în viitor.


Ajutați locurile de campare să se îmbunătățească

Motivul numărul unu pentru a lăsa recenzii despre locatiile de campare după fiecare sejur în camping este de a ajuta locatiile la care ati mers să cunoasca plusurile și ce trebuie îmbunătățit.

Trebuie sa stiti ca proprietarii campingurilor sau managerii nu au fost mereu „rulotisti” inaintea deschiderii acestor locuri de campare, asa ca uneori poate fi greu pentru proprietar să privească spatiul de campare din punctul de vedere al rulotistului.

Alteori, s-ar putea să nu fie complet conștienți de o ceea ce se intampla dupa lasarea intunericului, când managerul și personalul nu sunt prezenti si activi.

Există chiar și unele cazuri în care un manager sau un membru al personalului ar putea fi conștient de o problemă, dar nu știu cât de mult afectează șederea unui rulotist.

În toate aceste cazuri, luarea la cunostinta a problemelor și inconvenientele prezentate de dvs. îi va ajuta pe proprietarii, managerii și personalul spatiilor de cazare să îmbunătățească situatia.

De asemenea, daca le prezentati ceea ce vă place, astfel încât să poată face mai multe dintre aceste tipuri de lucruri și să se mențină în cele mai bune facilități.

Nu numai că acest lucru îmbunătățește calitatea unei locatii de campare dar va atrage atentia si concurentei, care va incepe sa simta cum numarul de rulotisti la locatia lor este constant sau scade versus alta locatie care atrage tot mai multi rulotisti.


Îndreptați alți rulotisti în direcția corectă

Dacă faceți planificarea călătoriei cu rulota sau autorulota, este probabil să fi citit recenzii care să vă ajute să vă planificați.

De ce nu ai face asta?

Recenziile locatiilor de campare oferă informații privilegiate despre campinguri din punctul de vedere al rulotistului.

Acestea vă permit să intrați în detaliile mai putin placute a unei locatii de campare inainte de a vizita locatia și vă permit să vă entuziasmați de micile avantaje minunate care nu pot fi publicitate pe site-ul locatiei de campare.

Citirea de catre dvs a recenziilor inainte de a pleca in calatorie ar trebui să vă motiveze să vă împărtășiți propria experiență, pentru a-i ajuta pe viitori rulotisti sa isi gaseasca locatii mai bune.

Pe de altă parte, știind că un alt rulotist a fost incantat intr-o numita locatie de campare, poate ajuta alti rulotisti să se simtă încrezători atunci când îl aleg.


Folosiți pentru referințe viitoare

Un avantaj total neașteptat de a lăsa recenzii despre fiecare camping pe care îl vizitați vreodată este posibilitatea de a vă uita înapoi la propriile recenzii.

De ce ai vrea să faci asta?

Pentru a vă aminti cum v-ați simțit despre anumita locatie de campare și pentru a decide dacă doriți sau nu să vă întoarceți.

Acest lucru ar putea părea o prostie în acest moment, dar pe măsură ce vizitați tot mai multe locatii de campare de-a lungul anilor, poate deveni destul de dificil să vă amintiți acele mici detalii care ar putea face sau rupe o călătorie sau poate recitind comentariile actualizate, se observa o imbunatatire a situatiei de acum cativa ani.


„Mulțumesc” celor mai bune locatii de campare

O revizuire bună a locatiilor de campare este una dintre cele mai bune modalități de a mulțumi unui proprietar care are grija de afacerea lui si de turistii care ii trec pragul.

Citirea recenziilor bune nu numai că îi face pe manageri și personal să se simtă bine în legătură cu munca lor, dar, așa cum am subliniat mai devreme, aceste recenzii bune îi ajută să știe ce fac bine și ce lucruri trebuie cu siguranță să continue.

Pe lângă toate acestea, recenziile bune ale locatiilor de campare ajută la cresterea cifrei de afaceri ale campingului respectiv. Recenziile sunt excelente pentru proprietarii care au investit timp si bani si care isi respecta clientii, deoarece le va aduce mai multi turisti in viitor.

Indiferent dacă lăsați o recenzie pozitivă sau una negativă, atâta timp cât este detaliată și onestă, veți ajuta locatia de campare, alți rulotisti și voi înșivă să aveți o experiență in camping mai bună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *