Sfaturi achizitie rulota Anglia, Olanda sau Germania

Exista o multime de solicitari de la viitorii rulotisti care utilizeaza in principal ideile – “dorim sa achizionam o rulota, avem bugetul XYZ solicitam ajutorul dvs”.


Acest articol doar sumarizeaza ideile principale mentionate in toate articolele anterioare, va sfatuiesc sa le cititi inainte de achizitia unei rulote.

Este dificil sa prezinti toti pasii logici care trebuie facuti deoarece sunt multi factori care variaza in timp.

Principalii factori


Platforma dedicata rulotismului – vanzari, intermedieri si inchirieri rulote, accesorii si autorulote

http://www.bazarache.ro


Numarul si varsta copiilor.

Rulotele si autorulote sunt spatii mici de locuit, spatii care sunt utile in functie de numarul de membrii si de varsta acestora.

Sunt multe anunturi cu rulote la vanzare – au crescut copii si acum vindem rulota cu 3 paturi suprapuse.

Concluzia o puteti trage dumneavoastra, daca sunteti la varsta la care copii merg singuri in vacanta, atunci alegerea initiala va fi multumitoare pentru o perioada foarte lunga de timp, in caz contrar, spatiul initial necesar va fi mare si altfel compartimentat fata de necesitatile unui cuplu matur.


Marimea nu conteaza, un slogan utilizat cu o frecventa ridicata dar la rulota aceasta dimensiune este importanta – atentie la latimea rulotei, intre 2.2m sau 2.3 sau 2.5m inseamna 10% in plus suprafata desfasurata in vant, deci efort mai mare pentru motor. Daca aveti asteptari optimistice privind consumul, atunci pot sa afirm ca forma rulotei este esentiala.


Ca stagiar ai viziunea faptului ca toate rulotele pot sa arate la fel dar diferenta se va contoriza in aerodinamica ei – colturi rotunjite, panou frontal inclinat, tavanul rulotei coborat in partea din fata, mai ales la rulotele englezesti.


Masa maxima tehnica admisibila (masa proprie si a bagajelor) a rulotei se recomanda sa fie aproximativ 85% din masa maxima tehnica admisibila a autoturismului tragator.

Analizand rulota dorita – trebuie sa tineti cont ca diferenta intre Masa Tehnica admisibila si Masa proprie reprezinta un indicator (greutate in kg) util. Cu cat rezultatul diferentei este mai MARE, inseamna o rulota mai practica (deoarece accesoriile cantaresc multe kg)


Ca sa poti evalua performanta asamblului rulota si autotursim in timpul deplasarii, inginerii din UK au creat un website foarte util in acest sens.

Accesati cel mai bun program de verificare www.towcar.info/ care va indica performanta asamblului auto tragator si rulota propusa.

Cand rezultatul primit indica zona de 2 sau 3 stele, eu as opta pentru o rulota mai mica


Trebuie sa acordati atentie la cate usi/trape de vizitare are rulota. Sunt foarte practice si costa iar o rulota buna are 3 usi de vizitare/ incarcare bagaje, 2 pe o parte + 1 partea opusa


O rulota cu WC si dus separat este mai scumpa decat o rulota fara dus, normal, materialele costa.


Cu cat rulota are lungimea protapului mai mica, cu atat creste performanta asamblului


Capacul care acopera protapul este foarte util pentru reducerea curentilor turbionali, care normal la o rulota ieftina nu-l prea gasesti


Multe rulote nu au instalatia la 12V sau niste improvitatii facute la coltul blocului, alege din prima rulota care are instalatia 12V din fabricatie


Alege o rulota cu accesorii gata montate in detrimentul unei rulote simple cu speranta ca, le vei instala tu ulterior mult mai ieftin.


Nu alege protapul de biciclete de pe protap decat daca este rabatabil … si asa este destul de greu de accesat depozitul de la butelie cand ai nevoie.


Preferabil suport biciclete pe spate sau ideal pe plafonul masinii


Alege varianta parasolar/veranda in detrimentul unui cort daca esti o peroana activa si iti place sa vizitezi


As alege un cort cu bete de fibra de sticla si as evita betele de metal,greutatea conteaza


Putin rulotisti iubesc soarele, deci cu cat numarul de geamuri este mai redus/suprafata mai mica, este mai utila vara, creste confortul termic


Exista o lupta de idei intre achizitia unei rulote din Anglia sau din Europa, fara un rezultat concludent.

La rulote fabricate in Anglia in afara de pozitia usii de access pe partea opusa fata de rulotele continentale, mai trebuie analizate si alte aspecte importante.


Grupul Vacante cu Auto – Rulota este la un clic distanta


Umiditatea din Anglia si umiditatea din Europa

Se poate vedea online in timp real nivelul umiditatii pe intregul continent – surpriza mare – in data de 13/01/2018 nivelul umididatii din nordul Olandei este mai mare decat in Anglia!

Atrag atentia ca in Constanta de multe ori umiditatea este mai mare decat in centrul Angliei.

Eu am achizionat 1 rulota acum 6 ani din Olanda la care nu se inchideau usile in interior foarte bine – dupa ce a stat in Romania 3 luni, rulota “s-a uscat”.

Importanta este locatia din Anglia de unde cumparati rulota si nu poate fi generalizata informatia “TOATE rulotele din Anglia”


Gradul de izolare al rulotelor.

Rulotele mai vechi din Anglia au grad de izolare 2, in timp ce surorile lor din Europa erau prevazute cu grad 3.

De aici apare si “senzatia”ca rulotele din Anglia sunt mai “usoare”.

Rulotele moderne sunt toate gradul 3 de izolare.

Rulotele sunt clasificate din punct de vedere al eficientii in 3 categorii, denumite generit Grade.

Avem modelele foarte vechi gradul I, modele chiar pana in anul 2008 (mai ales modelele englezesti) gradul II si cele moderne gradul III.


Eficiența termică gradul II – Măsurarea cerinței de putere necesară pentru menținerea temperaturii interne la +20 grade timp de două ore cu o temperatură exterioară de 0 grade Celsius.


Eficiența termică gradul III – Măsurarea cerinței de putere necesară pentru menținerea temperaturii interne la +20 grade timp de două ore cu o temperatură exterioară de -15 grade Celsius.

Necesarul de gaz se calculeaza prin împartirea consumului de energie la multiplul dintre area zonei interne si diferenta de temperatura.


Constructia sasiului, element de baza

Am gasit pe internet 2 mari producatori de sasiuri de rulota – AL-KO si BPW.

Producatorii europeni si producatorii din Anglia utilizeaza cu precadere sasiurile AL-KO.

Ca un sfat, producatorul AL-KO recomanda spalarea sasiului si a componentelor sale anual pentru a evita depozitele de sare si mizerie in special dupa o iarna mai grea.


Greutatea rulotei

Atentie la neatentie, MMA a unei rulote si sarcina utila de incarcare sunt 2 lucruri DIFERITE.

Personal voi achizitiona o rulota cu sarcina utila cea mai mare, deoarece la plecarea in concediu, apar o multime de bagaje.

Am vazut ca ruletele europene au sarcina utila in general mai mare.


Materialul de constructie utilizat in exterior

Nu sunt inginer auto si nu pot sa ofer decat un rezumat al informatiilor gasite pe internet privind faptul ca rulotele cu coaja din ABS au probleme mari privind fisurarea ABS-ului ( mai ales ca la rulotele vechi englezesti nu au amortizoare).

Reparatia nu este complicata, in schimb daca nu identifici in timp util fisura atunci surpriza cu infiltratia apei va fi maxima.

Majoritatea rulotelor vechi din Anglia utilizeaza aceasta tehnologie.


Suportul de biciclete

Sunt putine rulote vechi din Anglia cu suport de biciclete montat pe partea din spatele ei, relatia cu runda 8 “material slab” poate fi o explicatie.


Echiparea rulotelor englezesti versus europene.

Din punctul meu de vedere este o poveste de adormit copii faptul ca cele englezesti au mai multe dotari.

Trebuie sa intelegi ca totul costa, echiparea din start sau ulterioara cu accesorii inseamna cost de achizitie initial mare sau costuri suplimentare ulterioare.

Cand discutam de 12V si off camping, ponderea rulotelor englezesti echipate pentru off camping este covarsitor mai mare fata de cele Europene.

Diferenta pleaca de la faptul ca Europenii merg in general in camping, off camping -ul este interzis in majoritatea tarilor din Europa.


Forma aerodinamica

Forma aerodinamica este mai avantajoasa la rulotele din Anglia dar limiteaza utilizarea parasolarelor, teraselor in caseta gen Thule Omnistore deoarece partea dreapta necesara instalarii corecte a terasei este redusa, restul fiind inclinata catre partea din fata a rulotei.


Protapul scurt versus lung

Rulotele englezesti au protapul scurt, conduce la o efect aerodinamic crescut, distanta intre masina si rulota fiind mica, se reduce curentul turbional, in schimb nu mai ai loc unde sa montezi suportul de biciclete pe protap.

La cele Europene, lungimea protapului permite montajul unui suport de biciclete dar cu efect invers asupra curentului turbional.


Interiorul rulotelor

Aici pot sa confirm faptul ca interiorul rulotelor englezesti este mai util, deoarece majoritatea au baie cu cadita de dus separat.

Daca adaugam comentariul de la runda 10, da, rulotele englezesti au o orientare mai buna catre off camping, oferind un intreg pachet – 12V, boiler gaz, baie cu dus separat.

Concluzii:


Rulotele europene stau mai bine la structura, rezistenta in timp si sunt orientate catre utilizarea lor in camping, majoritatea avand instalatie de 220V si boilere de 5l electrice.


Rulotele englezesti incearca sa ofere confortul unei case de vacanta, prin utilizarea unei suprafete generoase din rulota pentru baie, wc si cabina dus, majoritatea avand instalatie de 12V, boilere pe gaz.


Si englezii si europenii merg in camping si merg si offcamping, analiza in realitate care optiune este mai utila electric 220V sau 12V si gaz rezulta din analiza pretului la energie electrica si la buteliile de gaz


Rulotele nu sunt construite pentru romani, noi suntem o piata noua in aceasta piata europena, exista studii de piata privind “ce isi doresc clientii”, totusi mergand la runda 1 si 2, observam ca cererea pentru rulotele Europene este mai mare, in ciuda faptului ca “sunt mai putin dotate la 12V “


In casuta din subsolul hartii puteti sa scrieti ceea ce va intereseaza dupa urmatorul cod:


Camping – locatiile de campare Pensiuni – prezinta doar pensiune care ofera locuri de campare Magazin – prezinta doar magazinele de specialitate Inchirieri – prezinta doar companiile care inchirieaza RV-uri Butelii Propan – prezinta statiile OMV ce ofera aceste servicii GPL – prezinta locatiile OMV ce ofera aceste servicii Casute – locatii care ofera spre inchiriere casute Parcare – locuri de parcare pe termen lung rulote si autorulote Service – prezinta service-urile dedicate rulotismului Parc – parcuri de rulote Dealer – Vanzatori de rulote si autorulote noi Club – cluburi de rulotism & turism Asociatie – asociatii de rulotism & turism


Apasa aici ca se te inscrii in grupul de rulotism Vacante cu auto-rulota


Apasand pe locatia care va intereseaza, automat veti fi directionati catre pagina de website a respectivii entitati. Pentru update si inscrieri rog sa ma contactati la contact@auto-rulota.ro sau folosing formularul de contact din meniul principal. Este obligatoriu sa prezentati o pagina de website sau facebook si o adresa de email valabila pentru inscrirea pe harta interactiva (gratis, fara a solicita beneficii, nu expira).De ce ar trebui să postati mereu recenziile despre locurile de campare?

Dacă dețineți o rulota sau autorulota, este posibil să fi petrecut perioade de timp in mai multe locatii de campare.

Indiferent de numărul de locatii de parcare pe care ați avut șansa să le treceti pragul, aveți cu siguranță o părere despre fiecare locatie/camping în care ati fost.


Poate că in anumite locatii de campare ati avut surpriza placuta sa gasiti facilitati noi care nu au fost mentionate pe pagina de website oficiala al acelui loc de campare sau anumite spatii au fost renovate.

Pe de alta parte, stim ca multe website -uri uita sa mai actualizeze pozele, cele initiale de acum 10 sau 20 de ani de cand s-a deschis locatia de campare nu mai sunt de actualitate iar sederea a fost un esec din punct de vedere al confortului (o baie murdară și locuri pline de gunoi, lăsându-vă senzația de dezgust).

Desigur, cea mai probabilă realitate este că un loc de campare se încadrează undeva între cele două, având atât argumente pro, cât și contra.

Acum, nu trebuie sa se argumenteze faptul că postarea unei recenzii necesită un pic de timp, ceea ce majoritatea dintre noi nu avem prea mult.

Acest lucru trebuie apreciat, multi vizitatori totusi si-au alocat deja timpul pretios pentru a scrie o recenzie, care a fost sau nu citita de dvs inaintea deciziei de a va petrece timpul acolo.

Aceasta atitudine ajută comunitatea rulotistilor în ansamblu, iar unele cazuri ar putea chiar să vă ajute personal în viitor.


Ajutați locurile de campare să se îmbunătățească

Motivul numărul unu pentru a lăsa recenzii despre locatiile de campare după fiecare sejur în camping este de a ajuta locatiile la care ati mers să cunoasca plusurile și ce trebuie îmbunătățit.

Trebuie sa stiti ca proprietarii campingurilor sau managerii nu au fost mereu „rulotisti” inaintea deschiderii acestor locuri de campare, asa ca uneori poate fi greu pentru proprietar să privească spatiul de campare din punctul de vedere al rulotistului.

Alteori, s-ar putea să nu fie complet conștienți de o ceea ce se intampla dupa lasarea intunericului, când managerul și personalul nu sunt prezenti si activi.

Există chiar și unele cazuri în care un manager sau un membru al personalului ar putea fi conștient de o problemă, dar nu știu cât de mult afectează șederea unui rulotist.

În toate aceste cazuri, luarea la cunostinta a problemelor și inconvenientele prezentate de dvs. îi va ajuta pe proprietarii, managerii și personalul spatiilor de cazare să îmbunătățească situatia.

De asemenea, daca le prezentati ceea ce vă place, astfel încât să poată face mai multe dintre aceste tipuri de lucruri și să se mențină în cele mai bune facilități.

Nu numai că acest lucru îmbunătățește calitatea unei locatii de campare dar va atrage atentia si concurentei, care va incepe sa simta cum numarul de rulotisti la locatia lor este constant sau scade versus alta locatie care atrage tot mai multi rulotisti.


Îndreptați alți rulotisti în direcția corectă

Dacă faceți planificarea călătoriei cu rulota sau autorulota, este probabil să fi citit recenzii care să vă ajute să vă planificați.

De ce nu ai face asta?

Recenziile locatiilor de campare oferă informații privilegiate despre campinguri din punctul de vedere al rulotistului.

Acestea vă permit să intrați în detaliile mai putin placute a unei locatii de campare inainte de a vizita locatia și vă permit să vă entuziasmați de micile avantaje minunate care nu pot fi publicitate pe site-ul locatiei de campare.

Citirea de catre dvs a recenziilor inainte de a pleca in calatorie ar trebui să vă motiveze să vă împărtășiți propria experiență, pentru a-i ajuta pe viitori rulotisti sa isi gaseasca locatii mai bune.

Pe de altă parte, știind că un alt rulotist a fost incantat intr-o numita locatie de campare, poate ajuta alti rulotisti să se simtă încrezători atunci când îl aleg.


Folosiți pentru referințe viitoare

Un avantaj total neașteptat de a lăsa recenzii despre fiecare camping pe care îl vizitați vreodată este posibilitatea de a vă uita înapoi la propriile recenzii.

De ce ai vrea să faci asta?

Pentru a vă aminti cum v-ați simțit despre anumita locatie de campare și pentru a decide dacă doriți sau nu să vă întoarceți.

Acest lucru ar putea părea o prostie în acest moment, dar pe măsură ce vizitați tot mai multe locatii de campare de-a lungul anilor, poate deveni destul de dificil să vă amintiți acele mici detalii care ar putea face sau rupe o călătorie sau poate recitind comentariile actualizate, se observa o imbunatatire a situatiei de acum cativa ani.


„Mulțumesc” celor mai bune locatii de campare

O revizuire bună a locatiilor de campare este una dintre cele mai bune modalități de a mulțumi unui proprietar care are grija de afacerea lui si de turistii care ii trec pragul.

Citirea recenziilor bune nu numai că îi face pe manageri și personal să se simtă bine în legătură cu munca lor, dar, așa cum am subliniat mai devreme, aceste recenzii bune îi ajută să știe ce fac bine și ce lucruri trebuie cu siguranță să continue.

Pe lângă toate acestea, recenziile bune ale locatiilor de campare ajută la cresterea cifrei de afaceri ale campingului respectiv. Recenziile sunt excelente pentru proprietarii care au investit timp si bani si care isi respecta clientii, deoarece le va aduce mai multi turisti in viitor.

Indiferent dacă lăsați o recenzie pozitivă sau una negativă, atâta timp cât este detaliată și onestă, veți ajuta locatia de campare, alți rulotisti și voi înșivă să aveți o experiență in camping mai bună.

Poza credit  Jake Stone on Unsplash

Evalueaza
[7 voturi / scor: 5]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *