Rulotele mai vechi – mai usor de reparat !

Am prezentat in alta postare faptul ca eficienta termica ridicata denumita gradul III, inseamna in primul rand cresterea pretului si cresterea in greutate a rulotei, care poate avea ca rezultat, trecerea la categoria B96 pentru a putea sa te incadrezi pana la limita de 4250 kg asamblu autoturism + rulota.

Totusi am analizat faptul ca aceste tehnologii moderne au un FOARTE MARE DEZAVANTAJ identificat ca fiind – reparatia in caz de accident/ incident. 

Pentru ca sa intelegeti ce vreau sa spun, va prezint modul simplu de reparare a rulotelor modelul vechi – prin repararea texturii sau prin inlocuirea suprafetei exterioare, cu rezultate extraordinar de bune si mai jos versus dificultatea de repara peretii unei rulote moderne construie conform cu tehnologia patentata PUAL, ALu Tech si alte denumiri – Gasiti in partea de jos a prezentarii detalii tehnice despre aceste tehnologii.  

Filmul de mai jos prezinta reparatia suprafetei exterioare utilizand tehnologia HBC (cand am prezentat acum 2 ani informatia am primit raspuns ca exista in Romania un domn care utilizeaza acest sistem)


Aceasta prezentare iti arata cum se inlocueste suprafata exterioara a unei rulote. Deci ai 2 metode pentru a restura rulota si sa arate similar ca inainte de accident/incident. 

Acum cred ca intelegi de ce rulotele accidentate sunt vandute catre Europa de Est la preturi modice si reparate in Romania – manopera este foarte scumpa in vest, unii prefera sa vanda rulota la un pret modic decat si sa isi cumpere o alta rulota decat sa plateasca reparatia.


Te rog sa privesti cu atentie modul in care noile panouri ale peretilor de aluminiu sunt imbinati – se utilizeaza un profil din plastic ce conecteaza suprafetele intre ele. Lemnul a disparut din tehnologia rulotelor moderne.

Am aleas acest video clip aleatoriu pentru a prezenta principiul de imbinare doar, comentariile mele nu au nici o legatura cu numele/compania producatoare/ producatorul afisat in film. 


Acum ca sa intelegi ce surprize te asteapta in cazul unui incident, te rog sa privesti ultimul minut din filmul de mai jos … si realizezi ca iti trebuie un flex si multi bani ca sa schimbi un panou …. intreg.

Ce economisecti pe mere s-ar putea sa platesti pe pere, asa ca, iti sugerez, in cazul in care nu dispui de sume consistente de bani, sa achizitionezi o rulota standard.

Panourile de fibra de sticla se repara cel mai usor. 


Ca alternativa ar fi aplicarea unei noi suprafete peste cea deteriorata ca in filmul de ma jos.

Tehnologia privind indreptarea tablei de la masina cu supape nu functioneaza deoarece spuma/izolatia polistirenul extrudat este lipita de suprafata exterioara a rulotei, un corp comun care ii confera rezistenta.

Efortul depus ca sa adun aceste informatii si sa le prezint intr-o forma coerenta a fost depus pentru ca viitorii posesori de jucarii de vacanta sa poata sa decida in cunostinta de cauza ceea ce vor sa isi achizioneza – Va multumesc!


Colantarea – o alternativa mai rapida si cred ca mai ieftina pentru repararea unor zone deteriorate 

lucrarea de colantare daca este executata de o firma serioasa cu materiale de calitate veti obtine o garantie pentru lucrare si materiale ce poate depasi 5 ani de zile


durata de viata de aproximativ 10 ani de zile


colantarea poate fi o alternativa la vopsirea integrala. Colantarea mașinii este o soluție ieftină. O consider ca parte practică de protecție a vopselei și de decorare in diferite culori / grafica


colantarea acoperisului rulotei/autorulotei poate fi o solutie de remediere a infiltratiilor


exista 2 tipuri de colantari – cu folie transparenta sau folie colorata. Personal as opta pentru colantarea frontala si a tavanului cu folie transparenta.


foliile pentru colantarea rulotei/autorulotei protejeaza impotriva zgarieturilor accidentale


foliile rezista la temperaturi extreme, iarna / vara fara nici o problema


folia poate fi aplicată pe suprafeţe drepte şi uşor curbate

Nu se distruge vopseaua când se decolantează mașina deoarece inainte de colantare se utilizeaza o solutie speciala utila pentru aplicarea cat si la indepartarea ei.


Poza credit  Daniel De Los Santos on Unsplash

One thought on “Rulotele mai vechi – mai usor de reparat !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *