Reparatii service mobil mentenanta rulote in parcare


Reparatii mentenanta rulote

Legislatia ingradeste din ce in ce mai mult posesorii de rulote prin introducerea la gramada in interiorul noilor legi a notiunilor reparatii autovehicole si mentenanta lor pana la interzicerea parcarii remorcilor pe locurile de parcare de rezidenta. 

Vreau sa prezint cei 2 pasi importanti realizati de autoritatile din Romania – 

primul pas a fost interzicerea parcarii auto mai mari de 3.5 tone si a remorcilor prin ordinul Ministerului Sanatatii 119/2014


apoi a fost randul edililor locali sa precizeze ca in parcari (publice/de resedinta) nu ai voie sa realizezi mentenanta si service-ul autoturismelor


Amenzile sunt fabuloase in cazul in care legea este aplicata “ca la carte” conform cu descrierea de mai jos, numai ca exista o lipsa de intelegere logica a subsemnatului asupra problemei si anume:

daca efectuez mentenanta sau reparatia rulotei in parcarea de resedinta voi lua amenda pentru faptul ca nu am voie sa parchez sau amenda pentru ca nu am voie sa repar ???


– prima varianta amenda este de 1500 -2500 ron


– varianta a doua 500 – 1000 ron


– varianta combinata (1500+500) – (2500+1000) ron


Traiasca service-urile auto !!! La o amenda combinata de 3500 de ron mai bine vinzi rulota ….


Daca ai un vecin mai “ranchinos” si locuiesti la bloc avand rulota parcata pe domeniul public sau pe locul de parcare alocat (vise…) atunci s-ar putea sa te gandesti de 2 ori inainte de a efectua reparatii la rulota sub privirea dusmanului.

Exista in vestul Europei o industrie in domeniul rulotistic, care ofera printre altele servicii de mentenanta la domiciliul clientului … si aici trebuie sa acceptam ca aceste servicii pot sa fie realizate daca rulota este stationata in interiorul unei proprietati private.


De ce ma deranjeaza acest lucru?

Pentru ca service-urile din Romania pentru rulote si autorulote sunt insuficiente, in anumite orase lipsesc cu desarvasire, preturile in majoritatea cazurilor sunt “umflate” in functie de numarul de inmatriculare si tipul autoturismului tragator …. 


Ca exemplu simplu – vreau sa montez un panou solar – adica un silicon pe un tavan cu 4 suporti daca este … fix sau lipit direct daca este flexibil si o gaura in tavan cu 2 fire – trebuie sa merg cu rulota 200 de km pana la primul service din zona daca in orasul de resedinta nu sunt service-uri ?

Vine domnul Politist si ma gaseste cu scara pe langa rulota … si imi aplica legea 1000 – 1500 ron! Ce sa ii explic ? ca nu fac reparatii si nici mentenanta, deci nu incalc nici o lege. Cum demonstrez ca este un “upgrade” la rulota? 

Aici intervine cred diligenta Politistului Comunitar care poate sa inteleaga sau nu aspectul practic al problemei versus legislatia in vigoare. 


Sunt o multime de aspecte practice care trebuie analizate si totul depinde de domnul politist comunitar sau politia rutiera care este in zona si poate observa ca se produc urmatoarele aspecte:

– reparatii rulota – interzis pe domeniul public/ in parcarile de resedinta


– mentenanta rulota – interzis pe domeniul public/ in parcarile de resedinta


– parcare rulota – ??? aici sunt multe aspecte prezentate in alta postare anterioara 


Legislatia este … muulta in Romania si prezint cazul Municipiului Bucuresti care in baza hotararii 124/2008 a decis  prin articolul 21 de mai jos urmatoarele – Link catre HCGMB 124/2008

Art.21. în toate categoriile de parcaje publice sunt interzise:

a)    blocarea accesului in parcaj;

b)    efectuarea de lucrări de reparații și întreținere a autovehiculului în perimetrul parcajului;

c)    amplasarea de dispozitive de menținere liberă a locurilor de parcare.

d)    amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare, fără avizul Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București.


Capitolul III. Contravenții și sancțiuni 

Art.22. (1) Constituie contravenții și se sancționează următoarele fapte:

b)    nerespectarea prevederilor art.21 lit. a)-d), cu amenda de la 1.500 la 2.500 lei.


In anul 2017 Primaria Municipiului Bucuresti a adaugat si litera “e” in interiorul articolului 21 la hotararea din 124/2008 in care spune ca “ocuparea abuziva a unui loc de parcare public legal atribuit, impiedicându-i pe cei în drept să le folosească se pedepseste cu … amenda de la 500 la 1000 ron – Link catre actualizare articol 21 PMB


Daca crezi ca povestea cu amenzile s-a finalizat, atunci te inseli … lista continua 

Ministerul sanatatii a emis ORDINUL Nr. 119/2014 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei iar la articolul 4 – aliniatul “c” gasim o alta surpriza ….

Art. 4. – La stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit se vor preciza şi amplasamentele următoarelor dotări tehnico – edilitare:


a) platforme destinate pentru depozitarea recipientelor de colectare selectivă a deşeurilor menajere, care vor fi amenajate la distanţă de minimum 10 m de ferestrele locuinţelor, vor fi împrejmuite, impermeabilizate, cu asigurarea unei pante de scurgere şi vor fi prevăzute cu sistem de spălare şi sifon de scurgere racordat la canalizare, vor fi dimensionate pe baza indicelui maxim de producere a gunoiului şi a ritmului de evacuare a acestuia şi vor fi întreţinute în permanentă stare de curăţenie; platformele pot fi cuplate cu instalaţii pentru bătut covoare;


b) spaţii de joacă pentru copii, amenajate şi echipate cu mobilier urban specific, realizat conform normativelor în vigoare astfel încât să fie evitată accidentarea utilizatorilor;


c)spaţii amenajate pentru gararea şi parcarea autovehiculelor populaţiei din zona respectivă, situate la distanţe de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit; în aceste spaţii este interzisă gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum şi realizarea activităţilor de reparaţii şi întreţinere auto.

Acum sa nu incerci sa speculezi … parcare domeniul public si loc de parcare pentru resedinta primit de la primarie caci a aparut ca exemplu –  Hotararea Consiliului Local Sector 3 nr. 175 din 28.03.2019 privind modificarea si completarea Regulamentului referitor la licitatia atribuirea locurilor din parcarile de resedinta de pe raza Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti aprobat prin HCLS3 16 din 29.01.2018 – Link catre Hotararea Consiliului Local

  • capitolul 5 articolul 31 in care se spune ” sa nu execute lucrari de reparatii si intretinere a autovehicolelor in perimetrul parcajelor !!!!

SURPRIZA – lipseste cuvantul – rulota – remorca


Gasiti service-urile pe harta

In casuta din subsolul hartii puteti sa scrieti ceea ce va intereseaza dupa urmatorul cod:


Camping – locatiile de campare

Pensiuni – prezinta doar pensiune care ofera locuri de campare

Magazin – prezinta doar magazinele de specialitate

Inchirieri – prezinta doar companiile care inchirieaza RV-uri

Butelii Propan – prezinta statiile OMV ce ofera aceste servicii

GPL – prezinta locatiile OMV ce ofera aceste servicii

Casute – locatii care ofera spre inchiriere casute

Parcare – locuri de parcare pe termen lung rulote si autorulote

Service – prezinta service-urile dedicate rulotismului

Parc – parcuri de rulote

Dealer – Vanzatori de rulote si autorulote noi

Club – cluburi de rulotism & turism

Asociatie – asociatii de rulotism & turism


Apasa aici ca se te inscrii in grupul de rulotism Vacante cu auto-rulota


Apasand pe locatia care va intereseaza, automat veti fi directionati catre pagina de website a respectivii entitati.

Pentru update si inscrieri rog sa ma contactati la contact@auto-rulota.ro sau folosing formularul de contact din meniul principal.

Este obligatoriu sa prezentati o pagina de website sau facebook si o adresa de email valabila pentru inscrirea pe harta interactiva (gratis, fara a solicita beneficii, nu expira).


Apasa aici pt locatiile GPL Petrom

Apasa aici pt locatiile GPL Rompetrol


De ce ar trebui să postati mereu recenziile despre locurile de campare?

Dacă dețineți o rulota sau autorulota, este posibil să fi petrecut perioade de timp in mai multe locatii de campare.

Indiferent de numărul de locatii de parcare pe care ați avut șansa să le treceti pragul, aveți cu siguranță o părere despre fiecare locatie/camping în care ati fost.


Poate că in anumite locatii de campare ati avut surpriza placuta sa gasiti facilitati noi care nu au fost mentionate pe pagina de website oficiala al acelui loc de campare sau anumite spatii au fost renovate.

Pe de alta parte, stim ca multe website -uri uita sa mai actualizeze pozele, cele initiale de acum 10 sau 20 de ani de cand s-a deschis locatia de campare nu mai sunt de actualitate iar sederea a fost un esec din punct de vedere al confortului (o baie murdară și locuri pline de gunoi, lăsându-vă senzația de dezgust).

Desigur, cea mai probabilă realitate este că un loc de campare se încadrează undeva între cele două, având atât argumente pro, cât și contra.

Acum, nu trebuie sa se argumenteze faptul că postarea unei recenzii necesită un pic de timp, ceea ce majoritatea dintre noi nu avem prea mult.

Acest lucru trebuie apreciat, multi vizitatori totusi si-au alocat deja timpul pretios pentru a scrie o recenzie, care a fost sau nu citita de dvs inaintea deciziei de a va petrece timpul acolo.

Aceasta atitudine ajută comunitatea rulotistilor în ansamblu, iar unele cazuri ar putea chiar să vă ajute personal în viitor.


Ajutați locurile de campare să se îmbunătățească

Motivul numărul unu pentru a lăsa recenzii despre locatiile de campare după fiecare sejur în camping este de a ajuta locatiile la care ati mers să cunoasca plusurile și ce trebuie îmbunătățit.

Trebuie sa stiti ca proprietarii campingurilor sau managerii nu au fost mereu „rulotisti” inaintea deschiderii acestor locuri de campare, asa ca uneori poate fi greu pentru proprietar să privească spatiul de campare din punctul de vedere al rulotistului.

Alteori, s-ar putea să nu fie complet conștienți de o ceea ce se intampla dupa lasarea intunericului, când managerul și personalul nu sunt prezenti si activi.

Există chiar și unele cazuri în care un manager sau un membru al personalului ar putea fi conștient de o problemă, dar nu știu cât de mult afectează șederea unui rulotist.

În toate aceste cazuri, luarea la cunostinta a problemelor și inconvenientele prezentate de dvs. îi va ajuta pe proprietarii, managerii și personalul spatiilor de cazare să îmbunătățească situatia.

De asemenea, daca le prezentati ceea ce vă place, astfel încât să poată face mai multe dintre aceste tipuri de lucruri și să se mențină în cele mai bune facilități.

Nu numai că acest lucru îmbunătățește calitatea unei locatii de campare dar va atrage atentia si concurentei, care va incepe sa simta cum numarul de rulotisti la locatia lor este constant sau scade versus alta locatie care atrage tot mai multi rulotisti.


Îndreptați alți rulotisti în direcția corectă

Dacă faceți planificarea călătoriei cu rulota sau autorulota, este probabil să fi citit recenzii care să vă ajute să vă planificați.

De ce nu ai face asta?

Recenziile locatiilor de campare oferă informații privilegiate despre campinguri din punctul de vedere al rulotistului.

Acestea vă permit să intrați în detaliile mai putin placute a unei locatii de campare inainte de a vizita locatia și vă permit să vă entuziasmați de micile avantaje minunate care nu pot fi publicitate pe site-ul locatiei de campare.

Citirea de catre dvs a recenziilor inainte de a pleca in calatorie ar trebui să vă motiveze să vă împărtășiți propria experiență, pentru a-i ajuta pe viitori rulotisti sa isi gaseasca locatii mai bune.

Pe de altă parte, știind că un alt rulotist a fost incantat intr-o numita locatie de campare, poate ajuta alti rulotisti să se simtă încrezători atunci când îl aleg.


Folosiți pentru referințe viitoare

Un avantaj total neașteptat de a lăsa recenzii despre fiecare camping pe care îl vizitați vreodată este posibilitatea de a vă uita înapoi la propriile recenzii.

De ce ai vrea să faci asta?

Pentru a vă aminti cum v-ați simțit despre anumita locatie de campare și pentru a decide dacă doriți sau nu să vă întoarceți.

Acest lucru ar putea părea o prostie în acest moment, dar pe măsură ce vizitați tot mai multe locatii de campare de-a lungul anilor, poate deveni destul de dificil să vă amintiți acele mici detalii care ar putea face sau rupe o călătorie sau poate recitind comentariile actualizate, se observa o imbunatatire a situatiei de acum cativa ani.


„Mulțumesc” celor mai bune locatii de campare

O revizuire bună a locatiilor de campare este una dintre cele mai bune modalități de a mulțumi unui proprietar care are grija de afacerea lui si de turistii care ii trec pragul.

Citirea recenziilor bune nu numai că îi face pe manageri și personal să se simtă bine în legătură cu munca lor, dar, așa cum am subliniat mai devreme, aceste recenzii bune îi ajută să știe ce fac bine și ce lucruri trebuie cu siguranță să continue.

Pe lângă toate acestea, recenziile bune ale locatiilor de campare ajută la cresterea cifrei de afaceri ale campingului respectiv. Recenziile sunt excelente pentru proprietarii care au investit timp si bani si care isi respecta clientii, deoarece le va aduce mai multi turisti in viitor.

Indiferent dacă lăsați o recenzie pozitivă sau una negativă, atâta timp cât este detaliată și onestă, veți ajuta locatia de campare, alți rulotisti și voi înșivă să aveți o experiență in camping mai bună.

Poza credit Gabriel Vasilache

Evalueaza
[9 voturi / scor: 5]

One thought on “Reparatii service mobil mentenanta rulote in parcare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *